Reviews

Vivo iQOO pret, specificatii, pareri, disponibilitate – Poate cel mai puternic telefon de gaming al momentului!

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Asa cum au promis, cei de la Vivo intra si pe piata gaming phone si lanseaza noul handset Vivo iQOO. Noul device dedicat gaming-ului al producatorului chinez promite sa fie cel mai puternic lansat pe piata pana acum, asta in ciuda unei concurente serioase asigurate de Razer Phone 2 sau Xiaomi Black Shark. Avem si noi detalii despre Vivo iQOO in cele ce urmeaza. Iata-i mai intai specificatiile tehnice oferite chiar de catre producator publicitatii:


6.41-inch ( 1080 × 2340 pixels) Full HD+ Super AMOLED 19.5:9 aspect ratio display
Octa-Core Snapdragon 855 7nm Mobile Platform (1 x 2.84GHz Kryo 485 + 3 x 2.42GHz Kryo 485 + 4x 1.80GHz Kryo 485) with Adreno 640 GPU
6GB LPDDR4x / 8GB RAM with 128GB / 256GB internal memory, 12GB RAM with 256GB internal memory
Dual SIM
Android 9.0 (Pie) with Funtouch OS 9
12MP rear camera with LED flash, Sony IMX363 sensor, f/1.79 aperture, 13MP 120-degree ultra-wide lens, f/2.4 aperture, 2MP camera, f/2.4 aperture
12MP front-facing camera with f/2.0 aperture
In-display fingerprint sensor
Dimensions: 157.69×75.2×8.51mm ; Weight: 196g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, USB Type-C, NFC
4000mAh (typical) / 3920mAh (minimum) battery with 44W ultra fast charging


Pret Vivo iQOO in Romania

Momentan nu avem informatii legate de pretul telefonului Vivo iQOO in Europa, prin urmare nici in Romania. Aflam insa ca in China, Vivo iQOO va costa 536 de dolari pentru cea mai „blanda” versiune a sa, in timp ce versiunea de top, cea cu 12 GB RAM la bord, merge spre 640 de dolari. Prin urmare, cu preturi in China cuprinse intre 3500 de yuani si 4300 de yuani, probabil ca atunci cand va ajunge in Romania, Vivo iQOO va costa intre 2300 de lei si 3000 de lei. Desigur, momentan vorbim doar despre o estimare in care am inclus si posibilele taxe care vor viza acest device.

Vivo iQOO pareri

Foarte multi specialisti din zona Asia, considera ca noul Vivo iQOO este o adevarata lovitura data de producatorul chinez. Asta pentru ca device-ul ofera la un pret bun cateva detalii top-end si se poate transforma usor intr-un partener de gaming ideal pentru cei interesati.

Vivo iQOO (3)

Trebuie precizat ca Vivo este „producatorul mama” al acestui handset. Brandul iQOO este cel care l-a dezvoltat, dar desigur vorbim de un subrand al companiei Vivo. Mai exact, iQOO se adreseaza zonei de gaming si debuteaza pe piata cu acest telefon super interesant. De la ce vine iQOO? Stim, suna ciudat si ne-am intrebat si noi. Dar am aflat ca iQOO inseamna de fapt „I Quest On and On”. Noul brand al Vivo poate ca are un nume ciudat, dar debuteaza in forta, iar smartphone-ul Vivo iQOO este un exemplu excelent.

La 640 de dolari cat este el anuntat ca va costa, Vivo iQOO include un procesor de top (cel mai puternic pentru telefoanele Android), are un design excelent, o super memorie interna, ecran de foarte buna calitate si o baterie menita sa-i satisfaca si pe cei mai pretentiosi.

Vivo iQOO (1)

Senzorul de amprente al device-ului a fost integrat in ecran, intr-o demonstratie a faptului ca Vivo, chiar si prin subrandul sau iQOO este mereu deschisa la ceea ce inseamna „nou” din punct de vedere tehnologic. Primul model al brandului iQOO are asadar Snapdragon 855 la bord, un procesor care nu mai are nevoie practic de nicio prezentare. Noul chipset top end al Qualcomm include acum performantul procesor grafic Adreno 640, dar si noua tehnologie Snapdragon Elite Gaming, al carei obiectiv este imbunatatirea experintei de gaming a utilizatorilor. Teoretic, ar fi vorba despre o alternativa pe care o ofera Qualcomm la tehnologia GPU Turbo de la Huawei despre care v-am scris si noi in trecut pe blogul nostru. Snapdragon 855 foloseste un modem 5G nativ, ceea ce devine o premiera pentru producatorul originar din San Diego. Snapdragon 855 de la Qualcomm poate filma 4K cu 60 de cadre pe secunda, folosindu-si doar 20-25% din puterea folosita anterior. Se vorbeste astfel despre primul Computer Vision din industrie. Mai mult chipsetul celor de la Qualcomm promite performante in zona de inteligenta artificiala de 3 ori mai bune decat procesorul din 2018, Snapdragon 845.

Dar, pe langa el, Vivo iQOO integreaza si 6 GB de memorie RAM si 128 GB de memorie interna. Atentie insa ca poti achizitiona si modelul de top care include o cantitate dubla de RAMI! Vivo iQOO are si o versiune de 12 GB RAM la bord cu 256 GB dedicati stocarii de date. Aceasta versiune va costa 640 de dolari, ceea ce sincer, pare destul de ok. De precizat ca in afara modelului standard de 6GB RAM, pachetul de accesorii pe care il are noul telefon Vivo iQOO include si un adaptor de alimentare care poate furniza cu ajutorul cablului USB Tip C o putere de pana la 44 W.

Daca ati aruncat o privire peste pozele din acest articol, cred ca ati remarcat si ecranului telefonului. Este vorba despre un AMOLED cu diagonala de 6.41-inch, a carui rezolutie merge la 2340 x 1080 pixeli, iar in partea de sus are decupaj de tip „picatura” sau „waterdrop”.

Vorbeam ceva mai sus despre adaptorul de alimentare SuperFlash Charge, astfel ca merita adaugat si detaliul cel mai atractiv legat de bateria de 4.000 de miliamperi. Ai nevoie de numai 15 minute de incarcare pentru a furniza un procent de 50% din cat se poate incarca bateria! Dupa 30 de minute de incarcare, Vivo iQOO isi incarca bateria pana la 80%, chiar 85% dupa unele surse. Prin urmare, pentru a incarca complet telefonul, ai nevoie de doar 45 de minute de rabdare! Impresionant!

Vivo iQOO

Vivo iQOO

Revenind la design, in afara ecranului foarte atractiv, Vivo iQOO este totusi un gaming phone. Producatorul nu s-a ascuns de fenomenul „RGB”, iar banda LED dispusa pe deasupra capacului din spate ofera diverse culori precum portocaliu si albastru pentru un efect vizual neasteptat si placut. De remarcat de asemenea ca Vivo iQOO este construit integral din sticla! Nu stiu cat de mult conteaza pentru un „gamer dedicat” sectorul foto, dar Vivo iQOO nu as spune ca dezamageste nici la acest capitol. Avem o camera principala de 12 megapixeli cu senzor Sony la bord (cel folosit si pe seria Pixel 3, adica IMX363), un al doilea senzor wide-angle de 13 megapixeli si un al treilea senzor de 2 megapixeli. Frontal, device-ul vine cu o camera frontala de 12 megapixeli.

Disponibilitate Vivo iQOO

Momentan, noul gaming phone este disponibil in zona China, tara unde de altfel a si fost lansat. Producatorul da asigurari insa ca Vivo iQOO va ajunge si pe alte piete, precum Europa, implicit, speram noi ca si in Romania. Mi se pare un gaming phone interesant si as fi tare curios sa-l testez cat mai repede.

Vivo iQOO review

Vivo iQOO review

Nu stiu daca poate dobori concurenta, pentru ca este una serioasa, dar la prima vedere are cateva argumente importante in favoarea sa si pare sa fie un telefon de gaming interesant. Ma bucur ca traim o era in care telefoanele (fie ele si pentru gaming) ajung sa incorporeze memorii de 12 GB RAM. Tehnologia avanseaza rapid si acest lucru nu are cum sa ne lase indiferenti.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
iQOO
Product Name
Vivo iQOO
Price
$ 530