Stiri

Atentie! Virusul Joker Malware a obligat deja Google sa inlature 11 aplicatii din Play Store

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Nu mai putin de 11 aplicatii au fost inlaturate din Google Play Store, dupa ce s-a depistat ca au fost afectate de virusul Joker Malware. Acesta din urma este un virus extrem de persistent care fura datele de contact ale utilizatorului din telefon. Mai multe informatii, in cele ce urmeaza.

Virusul Joker Malware obliga Google sa inlature 11 aplicatii din Play Store

Google a inlaturat recent 11 aplicatii din Google Play Store care au fost infectate de virusul Joker Malware. Acest malware fură bani de la utilizatorul care este obligat, fara sa stie, sa se aboneze la continut platit. Apoi programul malware accesează SMS-urile pentru citirea OTP-urilor pentru autentificarea plăților. Aplicațiile au o bază de utilizatori combinată de 500.000. Google a informat că cei care au instalat aplicația ar trebui să o elimine imediat.

Pachetele infectate au fost anunțate de Google. Deși țineți cont de faptul că aceste nume de pachet pot avea nume diferite de aplicație. Pachetele sunt:

  • – com.imagecompress.android
  • – com.contact.withme.texts
  • – com.hmvoice.friendsms
  • – com.relax.relaxation.androidsms
  • – com.cheery.message.sendsms
  • – com.cheery.message.sendsms
  • – com.peason.lovinglovemessage
  • – com.file.recovefiles
  • – com.LPlocker.lockapps
  • – com.remindme.alram
  • – com.training.memorygame

Ce este virusul Joker Malware si cum a intrat el in Google Play Store

Cercetătorii de la CheckPoint, una dintre cele mai importante firme de securitate de pe acest segment de piata, au spus că „(Joker’s Creator) sau Virusul Joker Malware a ascuns fișierul dex încărcat dinamic, asigurându-se totuși că este capabil să se încarce. detaliu care îi permite să treacă de barierele de securitate și de verificare a magazinului Play”

Asta înseamnă că utilizatorul nu știe ce se întâmplă în partea din spate a aplicației. Creatorii acestui malware continuă să actualizeze fișierele, astfel încât Play Store va fi mai dificil să le elimine.

În plus, virusul Joker Malware instalează și alte malware și virusi în sistem în mod discret, astfel încât utilizatorul sa nu aiba suspiciuni. CheckPoint a explicat acest lucru într-un raport intitulat „Noua variantă Joker lovește Google Play cu un truc vechi”.

Ce este un virus Android?

Un virus Android este acea infectie sau acel continut malware, care poate schimba chiar si cu totul functionalitatea unui smartphone. Astfel de virusi pot afecta inclusiv partea de hardware a telefonului tau, dar numai daca tipologia lor este extrem de periculoasa, ceea ce din fericire, pare sa se intample tot mai rar in zilele noastre. Androidul este unul dintre cele mai stabile sisteme de operare de pe piata si are o configuratie sigura in fata atacurilor cu virusi.

Foarte probabil insa, foarte multi dintre noi nu platesc pentru un antivirus Android, pentru ca nu ne simtim totalmente inspaimantati de ideea ca un virus foarte periculos ne poate afecta telefonul.

In cazul in care ai contactat un virus de acest tip de indemnam sa mergi la un specialist. Daca virusul nu e atat de agresiv, poate iti prinde bine sa afli ce faci daca smartphone-ul tau a fost infectat.

Ti-am pregatit de asemenea 10 masuri de securitate pentru telefonul tau, care te-ar putea ajuta.

Etichete:

Joker Malware