Stiri

Zvon: Am putea avea in viitorul apropiat primul Facebook Phone

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Facebook PhoneCotidianul britanic The Telegraph lanseaza o stire cat se poate de interesanta in mediul online. Englezii susin ca Facebook, compania infiintata si condusa in prezent de Mark Zuckerberg, ar intentiona sa scoata pe piata primul sau telefon mobil. Un „Facebook Phone nu este chiar un vis interzis” anunta si specialistul contactat de reputatul cotidian britanic.

Primul Facebook Phone va fi un telefon modular?

Facebook exploreaza acest teritoriu si intentioneaza pe viitor sa lanseze un Facebook Phone, care se pare ca va fi un telefon modular. Cel putin asta sustine The Telegraph, care anunta ca gigantul Social Media are obtinute deja o serie de brevete importante pentru viitorul sau terminal.

Majoritatea smartphone-urilor de pe piata au cateva componente inlocuibile, insa tehnologia modulara permite utilizatorilor un salt valoric si tehnologic mult superior. Practic, utilizatorul are oportunitatea de a actualiza la zi dispozitivul conform standardelor dorite: „Din perspectiva consumatorilor, ciclul de viata al unui smartphone este destul de costisitor si suficient de risipitor” anunta sursa citata.

Conform aceleiasi surse, brevetul depus anul trecut de Facebook Inc prezinta un sasiu principal si o serie de module care sunt redate prin tehnologia 3D. Dispozitivul denumit generic deocamdata Facebook Phone ar putea sa-si schimbe functionalitatea in functie de modulele pe care le utilizeaza.

Design-ul sustine The Telegraph urmareste ideea telefonului modular al companiei Google, Project Ara. Acel proiect insa a fost abandonat din pacate din 2016. Tinand cont ca mai multi oameni importanti ai proiectului respectiv, care anul trecut lucrau pentru Google, s-au „transerat” intre timp la Facebook, ideea nu este deloc una nerealista. Conform Business Insider, oficialii Facebook au acceptat aceasta provocare fara sa stea prea mult pe ganduri, iar viitorul Facebook Phone va avea aspect Project Ara, dar va primi si imbunatatiri pe masura.

Pe de alta parte, compania lui Mark Zuckerberg inregistreaza mii de brevete in fiecare an si foarte multe dintre ele nu au ca rezultat produse noi. Dar, Facebook Phone are sanse mari sa iasa la suprafata, mai ales daca tinem cont de faptul ca gigantul Social Media a mai incercat in trecut un astfel de proiect intr-un parteneriat cu HTC.

Mark Zuckerberg nu parea in trecut partizanul ideii de Facebook Phone

Zuckerberg a negat insa versiunea presei internationale la acea vreme: „Daca am construi intr-adevar un telefon, am ajunge doar la 1%, maxim 2% dintre utilizatorii nostri, ceea ce in traducere libera: nu ne va ajuta cu nimic! Nu ne permitem sa jucam in pierdere, nu aceasta este filosofia noastra!” a precizat fondatul companiei la lansarea Facebook Home.

Facebook Phone

Dar, lucrurile se mai schimba intre timp, iar zvonurile anunta ca inclusiv cei de la Apple iau in calcul realizarea unui iPhone de tip modular pentru urmatorii ani. Se spune de altfel ca dispozitivul ar urma sa combine un telefon clasic iPhone cu un corp de Macbook, telefonul urmand a fi exact pe pozitia tastaturii unui laptop obisnuit. LG Electronics a fost primul mare producator din lume care a produs un telefon emblematic pentru tehnologia modulara.

LG G5 a fost un mare succes pe piata de telefonie mobila dupa lansarea sa oficiala. Ramane de vazut daca gigantul american va lansa in cele din urma un Facebook Phone, dar interesul pare din ce in ce mai categoric din partea retelei care a atins deja 2 miliarde de utilizatori la nivel global.

Summary
Zvon: Am putea avea in viitorul apropiat primul Facebook Phone
Article Name
Zvon: Am putea avea in viitorul apropiat primul Facebook Phone
Description
In viitorul apropiat, gigantul Social Media, Facebook Inc ar putea lansa primul sau telefon care va purta denumirea de Facebook Phone