Stiri

VIDEO | Nokia 8.1 Plus, primul telefon al companiei Nokia care va avea ecranul perforat

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Incetul cu incetul, piata de telefoane din China pare sa renunte la „moda telefoanelor cu ecrane cu decupaj” si adopta noul trend al terminalelor care au ecranul perforat. HMD Global, compania care detine drepturile asupra brandului Nokia nu face exceptie si va lansa se pare in curand primul sau device cu un astfel de tip de ecran. Avem detalii despre acest viitor model, mai jos.

Nokia 8.1 Plus detalii tehnice

Acest model va fi viitorul smartphone Nokia 8.1 Plus. Presa chineza relateaza ca HMD Global a luat aceasta decizie de cateva luni, iar productia telefonului este in plina desfasurare.

Mai mult, chinezii au pus mana pe cateva imagini impresionante cu primul model al producatorului care va avea ecranul perforat. Imaginile confirma acest design, sunt realizate in software de modelare 3D si le puteti urmari si dumneavoastra, mai jos.

Spre deosebire de Nokia 8.1, smartphone lansat deja pe finalul anului trecut, Nokia 8.1 Plus pastreaza o mare parte dintre caracteristici, dar schimba in zona de design, amanunt care schimba din mers (aproape complet) lucrurile. Intr-adevar, Nokia 8.1 Plus va avea un ecran cu diagonala de 6.2-inch, a carui rezolutie va fi de fapt un Full HD+. Marea noutate este, asa cum subliniam din start, disparitia notch-ului si aparitia design-ului de tip „ecran perforat”.

Din imaginile de mai sus se poate observa ca logo-ul Nokia ramane vizibil pe partea din fata, dar telefonul nu mai are decupajul de tip iPhone X. Vine in schimb, gata echipat cu port USB Tip C, mufa audio de 3.5mm , senzor de amprente si sistem dual camera pe partea din spate.

Presa din China speculeaza ca dispozitivul se va baza pe un procesor Snapdragon 710 (probabil cel mai puternic procesor al momentului din zona mid-range), un chipset care va fi cuplat cu o memorie RAM de 6GB, cu 64 sau 128 GB pentru stocarea de date si o camera frontala impresionanta de 20 de megapixeli. Modulul foto principal va fi, asa cum spuneam si mai sus, unul dual, iar rezolutiile senzorilor vor fi de 12 si 13 megapixeli.

Nu se cunoaste o data exacta de lansare a noului Nokia 8.1 Plus, in timp ce pretul de achizitie vehiculat de presa asiatica incepe de la 420 de euro, ceea ce pe undeva suna firesc tinand cont ca device-ul ar urma sa fie doar „putin” mai scump decat versiunea actuala de Nokia 8.1. Vom reveni si noi cu detalii despre acest telefon. Nu este deloc exclusa lansarea modelului Nokia 8.1 Plus in cadrul Mobile World Congress din acest an.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 8.1 Plus