Reviews

Vernee X1 review, pret, specificatii tehnice, pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Vernee X1 review » Noul model Vernee, te-ar putea duce dupa denumire cu gandul la iPhone X. Chiar daca denumirile seamana pe undeva, smartphone-ul chinezilor este lipsit de „breton”, un detaliu pe care il salutam apreciativ. E drept, exista oarecare nuante legat de modelul Vernee X1 care te pot duce cu gandul la alte telefoane de top de pe piata (cel putin in materie de design), insa acest aspect nu pare sa fie la fel de evident (si nici la fel de deranjant) precum similitudinea cu iPhone X la care alti producatori din China au apelat constant.

Vernee X1 review (2)

Ce trebuie sa stiti pentru inceput despre Vernee X1? In primul rand ca device-ul are cateva specificatii foarte atractive si un pret foarte bun. Are o interfata proprie bazata pe Oreo (v8.1), sistem dual de camere pe fata si pe spate, beneficiaza de recunoastere faciala, o baterie uriasa, un ecran gigantic si un raport ecran corp foarte bun. V-am convins? Ramaneti alaturi de noi pentru detalii complete legate de Vernee X1, cel mai nou release al companiei originare din China.

Vernee X1 review: aspect si ecran

In acest an, producatorul chinez a scos pe piata o replica a lui Mix 2, denumita Vernee Mix 2. Spre deosebire de acel dispozitiv, Vernee X1 are mult mai putine in comun cu notiunea de replica/clona.

Vernee X1 (2)

Fara doar si poate, compania isi propune sa patrunda cat mai repede in Europa, iar Vernee X1 face parte din planurile sale de atac. Si credem ca Vernee nu greseste! Pentru ca modelul X1 are toate sansele sa se transforme intr-un best buy, la acest bani.

In debutul acestui Vernee X1 review, mentionam ca este vorba despre o analiza la prima vedere si ne folosim momentan de ceea ce am gasit disponibil despre acest device. Sa incepem!

Prima statie: design-ul! Spuneam ca ne poate duce cu gandul constructia acestui telefon catre alte modele de top lansate pe piata in ultima vreme. Poate cel mai aproape de modelul companiei Vernee este Galaxy S9, insa n-am putea spune ca finisajele acestui model conduc catre impresia clara ca Vernee X1 este o replica. Nu este! Iar design-ul sau pare elegant, in timp ce finisajele sunt metalice si atractive. Pentru producator, X1 este un flagship, unul care se zbate la mijlocul distantei dintre medium si high-range.

Vernee X1 (3)

Ecranul sau are 6-inch. O diagonala generoasa pe un IPS capabil de rezolutie 2160 x 1920 pixeli. Evident, se incadreaza in trendul 18:9, este protejat de sticla 2.5D si asigura un raport cu restul telefonului de 83.8%, ceea ce e impresionant! Ce-ti poti dori mai mult la acesti bani?

Telefonul cantareste 199 de grame (destul de mult, dar firesc) si are o grosime de 11,2 milimetri.

Vernee X1 review: procesor, performanta

Producatorul chinez a optat pentru un procesor MediaTek, Helio P23, un octa-core pe 64 de biti, care urca si pana la 2.5 Ghz. Platforma este completata de 6 GB RAM si de 64 GB spatiu nativ de stocare a datelor. Placa video este un model Mali-G71 MP2 GPU de 900 Mhz, iar pentru suplimentarea memoriei native poti apela la un card microSD de pana la 128 GB. La o prima vedere, poti obtine o performanta excelenta cu acest device, daca tinem cont de ceea ce scrie pe hartie. Vernee X1 poate fi fluid si rapid, suficient de puternic in gaming si foarte bun in multitasking.

Vernee X1 (1)

In AnTuTu, Vernee X1 a obtinut 61429 de puncte, un rezultat bun pentru telefoanele din sectorul mid-range. Testele Geekbench rezultatele rezerva borne multumitoare in testele single core (1134 puncte) si multi core (3516 puncte).

Vernee X1 review: conectivitate

Modelul lansat de curand de Vernee se bazeaza (din fericire) pe port USB Type C pentru incarcarea uriasei sale baterii. Avem conectivitate 4G, senzor de amprente si recunoastere faciala (de tip Android). Indiferent de conectivitatea wireless, acest model al companiei Vernee ofera tehnologie bluetooth (v4.0) si Wi Fi sub standardul 802.11 a/b/g/n/ac.

Vernee X1 review: sistem de operare

Imbracat intr-un corp din aluminiu, telefonul ni se pare destul de eye-catching. Am stabilit deja ca are un procesor decent pentru acest nivel si un ecran foarte bun. O surpriza placuta este faptul ca in interior, sistemul de operare este foarte aproape de o versiune stock Android. X1 de la Vernee se bazeaza pe Android 7.1 Nougat si producatorul promite un upgrade in perioada urmatoare la Android Oreo 8.1. Not bad!

Vernee X1 review: dotarile foto

Este unul dintre capitolele care te cuceresc cand te gandesti la acest device si la pretul sau. Ei bine, Vernee X1 se bazeaza pe camere foto duale, atat pe fata, cat si pe spate.

Vernee X1 (4)

Mai exact, camera principala are la bord doi senzori de 16 si 5 megapixeli cu apertura f/2.0. Frontal, device-ul surprinde placut printr-o alta camera foto duala de 13+5 megapixeli. Nu stim exact cum functioneaza si cat de calitative sunt ele in exercitarea atributiilor, dar pe hartie, X1 surprinde si o face placut la acest capitol. De mentionat ca a sa camera principala, poate filma la rezolutie Ultra HD.

Vernee X1 review: autonomie

Poate cel mai important capitol pentru Vernee X1. „Poate” pentru ca device-ul are destul de multe „calitati” la acesti bani. Ei bine, autonomia telefonului va fi asigurata de o baterie impresionanta de 6.200 miliamperi, ceea ce se traduce prin vocea producatorului in 3 zile de autonomie, dupa o singura incarcare. Pana la 9 ore de video gaming si pana la 11 video de playback in format Full HD. Aproximativ doua ore si jumatate dureaza incarcarea completa a bateriei uriase, confirma Vernee.

Vernee X1 review: verdict la prima vedere

Se poate spune ca Vernee X1 este unca un telefon chinezesc „rasarit” pe piata. La modul general, asa este…insa, studiindu-l atent, (e drept in lipsa unei testari intense a produsului), pe hartie lucrurile nu stau chiar asa. Avem un telefon accesibil ca pret, cu ecran superb (fara margini), un design placut (mai putin pe spate, care pare usor respingator), 6 GB RAM la bord, un sistem de operare aproape stock, camere duale pe fata si pe spate si o baterie gigantica, ce promite pana la 3 zile de autonomie dupa o singura incarcare. Fara doar si poate este un telefon atractiv, in special pentru raportul sau calitate-pret.

Vernee X1

Oferta celor de la Vernee mi se pare buna. Device-ul il gasiti momentan pe site-urile din China: gearbest sau bangood. Ultmiul ti-l ofera in aceasta perioada la doar 200 de dolari (fara taxe) in perioada de pre-comanda.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Vernee
Product Name
Vernee X1
Price
$ 199