Reviews, Stiri

Vernee M5, telefon de buget cu specificatii bune si pret atractiv

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Apreciata in ultima vreme pentru lansarea pe piata a unor terminale precum Vernee Thor E, Vernee Mars Pro sau Vernee Apollo 2, compania chineza face loc si unui device de buget cu design atragator si specificatii bune. Este vorba despre Vernee M5, un smartphone care poate fi achizitionat deocamdata la precomanda. Pentru a-l cumpara va trebui sa asteptam data de 22 septembrie.

Vernee M5 specificatii tehnice si primele impresii

Noul Vernee M5 place in primul rand ca aspect. Da, poate ca te duce cu gandul spre ideea de clona, insa personal cred ca aspectul sau este unul ok. Probabil ca am invatat sa las la o parte lipsa de originalitate si imaginatie a producatorilor chinezi, dar e bine sa mai lasi de la tine cand un model de telefon bun costa doar 130 de dolari.

Vernee M5 (3)

Vernee M5 nu are ecran cu rezolutie Full HD, nu vine cu un accelerator grafic impresionant, nu are nici macar dotari foto care sa te dea pe spate. Si totusi, as spune ca Vernee a reusit sa „impachete” sub o carcasa eleganta un telefon destul de bun pentru putin peste 500 de lei.

Device-ul vine cu ecran IPS LCD cu diagonala de 5.2 inch si rezolutie HD, in speta 1280 x 720 pixeli. Este imbracat in sticla curbata 2.5D si asigura o buna densitate a pixelilor, 273 pixeli per inch.

Vernee M5 ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat si se bazeaza pe un procesor octa-core pe 64 biti, MT 6740 de la Mediatek. Procesorul este tactat la frecventa de 1.5 Ghz si este cuplat cu acceleratorul grafic MAli T860 MP 2 de 650 Mhz. O configuratie normala, de buget, care nu cred ca va da gres pentru ceea ce-si propune compania Vernee de la acest terminal.

Avem la dispozitie un acumulator de 3300 mAh cu tehnologie fast charging, un acumulator care ar trebui sa asigure conform producatorului 280 de ore in standby si pana la 12 ore in convorbiri.

Vernee M5 este un terminal capabil de 4G VoLTE si se conecteaza la internet prin Wi-Fi 802.11 a/b/g/n dual-band. Vernee a plasat un port microUSB pentru incarcarea rapida a terminalului si asigura acces la GPS si Bluetooth 4.0. Nu lipseste senzorul de amprente, plasat pe partea din spate, acolo unde gasim si camera principala a dispozitivului, o camera cu rezolutie de 13 megapixeli. Avem flash LED, autofocus, PDAF, lentile 5P si o apertura F2.2, adica o configuratie decenta a camerei foto principale, deloc atipica pentru un terminal de buget.

Vernee M5

Camera frontala de pe Vernee M5 are 8 megapixeli, iar telefonul cantareste conform specificatiilor producatorului 145 de grame, deci este un terminal usor. Din fericire, Vernee M5 este si un telefon destul de slim, (are doar 6.9 milimetri), detaliu care contribuie la calitatea estetica a sa, dar si la capitolul control si manevrabilitate.

Vernee M5 poate fi achizitionat pe negru si albastru, doua culori care imprima rafinament si eleganta telefonului. Vernee M5 se remarca printr-un aspect foarte placut, control usor si sigur, un procesor decent pentru gama de buget, sistem de operare in versiune stock si nu in ultimul rand prin cei 4 GB memorie RAM, care par impresionanti pentru un telefon care costa putin peste 500 de lei. Mi se pare unul dintre cele mai interesante telefoane de buget din ultima vreme de pe piata chineza. La precomanda, terminalul poate fi deja achizitionat prin intermediul site-ului Gearbest.

[UPDATE]: Vernee M5 emag pret Romania » 699 RON

Summary
product image
Aggregate Rating
0 based on 3 votes
Brand Name
Vernee
Product Name
Vernee M5
Price
$ 130