Reviews

UMIDIGI Z2 Pro review » pret, specificatii tehnice, avantaje, dezavantaje, pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

UMIDIGI Z2 Pro review ➡ Productorii mici din China profita de fiecare prilej pentru a cauta mijloacele necesare sa impresioneze. Chiar daca va poate suna oarecum necunoscut numele companiei Umidigi, nu trebuie sa priviti cu reticenta noul varf de gama al producatorului chinez.

Anul trecut a fost unul excelent pentru compania Umidigi, datorita modelului Umidigi S2 Pro, care s-a bucurat de un impact deosebit la public. In acest debut de an, producatorul a adus pe piata un terminal cu Oreo pur si recunoastere faciala, denumit Umidigi A1 Pro.

De ieri, a devenit oficial si modelul UMIDIGI Z2 Pro, flagship despre care vom discuta si noi in continuare. Este foarte probabil, cel mai puternic telefon lansat pana acum de compania Umidigi. Modelul arata foarte bine, este avantajat de formatul 19:9 si de diagonala mare, propune un procesor performant si eficient, o memorie RAM mare si un setup foto neasteptat de bun, cu camere duale pe fata si pe spate. Toate detaliile, le gasiti mai jos.

UMIDIGI Z2 Pro review

Un video la cald pentru noul varf de gama al companiei Umidigi. Gasiti detalii despre modelul Z2 Pro si in acest clip. ↩

UMIDIGI Z2 Pro review: Sistem de operare in varianta stock

Noul model UMIDIGI Z2 Pro are destule argumente in favoarea sa, iar unul dintre cele mai importante este sistemul de operare. Prietenosul, intuitivul si eficientul Android 8.1 Oreo este sistemul implementat de producator pe acest device. Vorbim despre cea mai noua versiune de Android Oreo in varianta fara bloatwares.

UMIDIGI Z2 Pro review: Miza pe eficientul procesor Helio P60

Chipset-ul celor de la MediaTek, Helio P60, este cel mai puternic procesor creat de taiwanezi in ultimii ani pe sectorul mid-range. El a fost ales de UMIDIGI pentru modelul Z2 Pro, telefon pe care atinge o viteza maxima de 2.0 Ghz.

UMIDIGI Z2 Pro review procesor

Acest octa-core are la bord patru nuclee Cortex A73 si alte patru nuclee Cortex A53, fiind cuplat cu acceleratorul grafic ARM Mali G72 MP3 de 800 de Mhz.

UMIDIGI Z2 Pro (1)

In acest context, UMIDIGI Z2 Pro asigura un nivel optim de performanta atat in gaming cat si in multitasking, dar si o eficienta mare in ceea ce priveste autonomia.

Noul flagship vine cu 6 Gb memorie RAM si cu 128 GB pentru stocarea de date. UMIDIGI Z2 Pro beneficiaza si de slot dedicat pentru carduri de memorie externa, utilizatorul avand oportunitatea de a extinde memoria nativa pana la 256 GB.

UMIDIGI Z2 Pro review: ecran urias cu decupaj, cu rezolutie foarte buna

Umidigi a scos pe piata un flagship si automat, trebuia sa-l faca remarcabil la cat mai multe capitole. Daca oS-ul si procesorul sunt puncte forte, acelasi lucru putem spune si despre ecranul neasteptat de mare si de bun. Modelul Z2 Pro se bazeaza pe un display IPS cu tehnologie 19:9 si decupajul de tip iPhone X, a carui diagonala atinge 6.2-inch.

UMIDIGI Z2 Pro (2)

Ecranul este capabil de o rezolutie excelenta pentru acest nivel: 2246 x 1080 pixeli, adica Full HD+ asa cum ii spun chinezii. Raportul dintre ecran si restul telefonului atinge un impresionant procent de 90%.

UMIDIGI Z2 Pro review: flagship-ul are camera foto duala si pe fata si pe spate si filmeaza 4K cu ambele camere

Dincolo de aspectele subliniate mai sus si de designul atractiv al telefonului (bazat pe sticla si rama metalica), UMIDIGI Z2 Pro pluseaza si la capitolul dotari foto. Producatorul continua parteneriatele cu Samsung si Sony si isi echipeaza noul varf de gama cu senzori pe aceasta filiera. Modulul principal este unul dual, bazat pe un senzor Samsung de 16 megapixeli si un al doilea senzor de 8 megapixlei.

Umidigi Z2 Pro review

Camera principala are flash LED dual, o expunere f/2.0 si lentile 5P. Mai mult decat atat, UMIDIGI Z2 Pro poate filma la rezolutie Ultra HD. Frontal, Umidigi si-a echipat flagship-ul cu o camera foto duala bazata pe senzori de imagine de la Sony, de 16 si 8 megapixeli. Avem si aici o expunere excelenta (f/2.0) suficient de luminoasa pentru a obtine selfie-uri reusite. Pe partea din fata Umidigi a introdus si o optiune de recunoastere faciala. La fel ca si modulul principal, camera fata poate filma Ultra HD.

UMIDIGI Z2 Pro review: optiuni de conectivitate si autonomie

Noul model UMIDIGI Z2 Pro review cantareste 165 de grame (este un smartphone usor pentru diagonala si bateria sa) si are o grosime de 8.3 milimetri. Device-ul este dual 4G si dual SIM, beneficiaza de port USB Tip C si scanner de amprente pe partea din spate.

UMIDIGI Z2 Pro review romana

Tehnologia Face Unlock (pe android) este de asemenea prezenta, iar acumulatorul are o capacitate de 3.650 de miliamperi. Dincolo de faptul ca va asigura o autonomie optima terminalului, acesta vine echipat si cu tehnologie fast charging si wireless charging. In cutia dispozitivului veti gasi si un adaptor USB tip C pentru muzica.

UMIDIGI Z2 Pro review: avantaje

  • Android Oreo in versiune stock
  • Procesor bun si eficient, Helio P60 de la MediaTek (2.0 Ghz)
  • memorie de 6 GB RAM si 128 stocare interna
  • camera duala pe fata si pe spate care poate filma Ultra HD pe ambele module
  • design reusit, greutate bune, grosime potrivita
  • ecran mare, cu rezolutie foarte buna si raport screen-to-body de 90% datorita formatului 19:9
  • NFC si recunoastere faciala

UMIDIGI Z2 Pro review: dezavantaje

  • Terminalul este lipsit de mufa pentru casti 3.5 mm
  • Tehnologie bluetooth in versiune 4.0
  • Baterie putin cam mica

UMIDIGI Z2 Pro review: disponibilitate si pret

Momentan nu se cunosc informatii despre aparitia dispozitivului in Europa. Modelul va fi disponibil in trei culori diferite: negru, mov si albastru. Pretul ramane de asemenea o necunoscuta pentru moment, insa speculatiile din Asia anunta ca flagship-ul va atinge cota 350-370 de dolari, undeva la 1500 de lei, ceea ce are sanse mari sa transforme acest varf de gama intr-un best-buy.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
UMIDIGI
Product Name
UMIDIGI Z2 Pro