Stiri

UMIDIGI Z1 si Z1 Pro: cat de sigura este o baterie uriasa intr-un corp slim?

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

UMIDIGI Z1 si Z1 Pro sunt doua dintre terminalele care au atras imediat atentia in aceasta perioada. Unul dintre detaliile remarcabile care vizeaza aceste doua dispozitive se leaga de faptul ca atat UMIDIGI Z1 cat si UMIDIGI Z1 Pro incorporeaza baterii mari, intr-un corp relativ slim.

Si cum amintirea dezastrului numit Samsung Galaxy Note 7 este inca vie, inevitabil s-a nascut intrebarea: cat de sigura este o baterie uriasa intr-un corp slim?

In sudul Chinei, exista o fabrica unde foarte multi producatori de telefoane mobile isi produc si testeaza bateriile. Unul dintre clientii cei mai importanti ai acestei fabrici este compania UmiDigi, care ne propune un tur video de exceptie al testului de siguranta referitor la noile baterii incorporate de terminalele sale vedeta, Z1 si Z1 Pro.

In videoclipul de mai jos, producatorul efectueaza teste riguroase asupra bateriilor, inclusiv teste care vizeaza strivirea efectiva a acestora, precum si teste de umiditate, temperatura sau scurtcircuit.

Cum s-au descurcat aceste baterii?

Testul sub presiune

Un maxim de presiune ( 1300N) a fost excercitat asupra bateriei pentru cinci secunde, iar capacitatea s-a dovedit a fi una suficient de impresionanta demonstrand ca bateria are suficienta forta si rezistenta.

Testul de scurtcircuit

In testul de scurtcircuit al acumulatorului, producatorul a testat rezultatul eficientei bateriei in conditii de inalta tensiune. Scurtcircuitarea telefoanelor se produce din diverse motive in viata reala, asa cum explica Gizmochina: „supraincalzirea, apa, utilizarea unui incarcator incompatibil sau defect, toate acestea pot produce scurtcircuitul”. Umidigi se asigura insa ca bateriile sale sunt suficient de puternice in eventualitatea producerii unui astfel de soc, dupa cum puteti observa in clipul de mai sus.

UMIDIGI Z1 Pro

Testul de temperatura si umiditate

Bateriile Umidigi au fost supuse si acestui tip de test, iar rezistenta lor pare una impresionanta. Pana la 80 de grade Celsius acestea se descurca foarte bine! Evident, in viata reala nu este indicat si nici normal sa ne expunem bateriile telefoanelor la o asemenea temperatura.

Testul de combustie

In ultimul test, producatorul a testat daca materialele folosite pentru constructia acumulatorului sunt suficient de sigure, pentru a impiedica arderea lor sau exploziile. Puteti urmari in videoclip cum a demonstrat producatorul securitatea bateriilor din acest punct de vedere.

Summary
UMIDIGI Z1 si Z1 Pro: cat de sigura este o baterie uriasa intr-un corp slim?
Article Name
UMIDIGI Z1 si Z1 Pro: cat de sigura este o baterie uriasa intr-un corp slim?
Description
Umidigi Z1 si Z1 Pro incorporeaza baterii mari intr-o constructie slim: cat de sigura este o astfel de baterie?