Reviews

Umidigi F2 specificatii tehnice, pareri si pret pentru Romania

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Chinezii de la Umidigi au scos pe piata un nou device. Este vorba despre telefon Umidigi F2, terminal din zona mid-range, care propune un design modern si cateva specificatii foarte atractive. Toate detaliile despre modelul Umidigi F2 le gasesti mai jos.

Umidigi F2 pret pentru Romania

Momentan, noul device al companiei Umidigi nu se gaseste inca in magazinele din Romania. Pretul sau in China, pe site-ul Aliexpress este de 250 de dolari. Asta inseamna ca in tara noastra, Umidigi F2 ar putea costa undeva spre 1.300 de lei. Un pret nici mic, nici mare raportat la ceea ce ofera. Dar, pana la urma…ce ofera la interior noul Umidigi F2?

Pareri si specificatii tehnice pentru Umidigi F2

Modelul Umidigi F2 seamana cu un telefon de la Huawei. Formatul propus de gigantul din China este unul aproape similar cu ceea ce propune in ultima vreme Umidigi. Firesc, brandul mai mic, il copiaza pe cel mai mare. Asa se intampla si in acest caz.

In schimb, la interior, Umidigi F2 ofera o configuratie „proprie” daca-i putem spune asa. De ce? Pentru ca raportata la pretul de achizitie, configuratia interna a modelului este una buna. Nu foarte buna, dar buna. Printre punctele forte pe care le propune noul model mid-range de la Umidigi descoperim acumulatorul de 5.150 de miliamperi (cu incarcare rapida la 18 W), procesorul Helio P70 de la MediaTek si placa video ARM Mali G72 MP3. Dincolo de asta, configuratia lui Umidigi F2 devine si mai interesanta pentru ca la nivel de memorie, device-ul propune 6GB dedicati memoriei RAM si alti 128 GB (de tip UFS 2.1) pentru memoria ROM (capacitatea nativa de stocare).

Procesorul mi se pare unul decent. Desigur, Helio P70 nu este cel mai performant procesor din zona mid-range, dar este eficient si bine optimizat. Chipsetul are o viteza buna si este capabil sa asigure performante decente overall. Memoria RAM si placa video il ajuta pe partea de gaming, acolo unde Umidigi F2 va rula aproape orice joc din Magazin Play fara prea mari emotii.

Mergem insa mai departe si observam un ecran high-tech pe Umidigi F2, cu look modern si perforatie, ceea ce reprezinta o premiera pentru compania Umidigi. Diagonala ajunge la 6.3-inch, iar tehnologia din spatele display-ului este IPS LCD. Avem un format modern (19.5:9) si o rezolutie Full HD+ adica 2340 x 1080 pixeli.

Tinand cont de dimensiunile ecranului, vestea buna este ca Umidigi a inclus acel acumulator de 5.150 de miliamperi de care vorbeam mai sus. Desigur insa, ecranul terminalului va consuma destul de multe resurse.

In sectorul foto, Umidigi se misca din nou bine si pune pe modelul F2 specificatii excelente pentru aceasta zona. Cel putin, pe hartie…

Camera selfie are 32 de megapixeli cu diafragma f/2.0. Ofera in plus functii moderne precum tehnologie AI de infrumusetare si deblocare faciala.

Pe spatele device-ului troneaza senzorul de 48 de megapixlei (Samsung GM1 cu diafragma f/1.79) si alti doi senzori de 13 megapixeli (ultra wide angle) si 5 megapixlei (de adancime, cu efect bokeh). Din pacate terminalul nu poate filma la rezolutie Ultra HD, dar beneficiaza de optiuni importante precum face recognition, HDR, portret, panorama, AI Scene Detection si filmare la rezolutie Full HD.

207 grame cantareste modelul Umidigi F2, a carui grosime ajunge la 8.7 milimetri. Ruleaza din fabrica Android 10 (gasesti toate detaliile despre el pe blogul nostru) si are la bord toti senzorii importanti, inclusiv cei de proximitate, lumina, compass, giroscop sau accelerometru. Modelul este echipat si cu slot micro SD pentru carduri de memorie externe (pana la 256 GB), dar si cu mufa audio de 3.5 mm pentru casti. Tehnologia bluetooth nu este chiar de cea mai noua generatie (v4.2), iar Umidigi F2 suporta conectivitate de tip 4G VoLTE. In plus, modelul este echipat cu port USB de tip C pentru incarcare rapida, GPS si GLONASS, NFC si WiFi 802.11 sau WiFi Direct.

Per total, un model atractiv ca si configuratie, cu suficienta capacitate de a genera performanta si eficienta. Pretul, pare sa fie destul de maricel comparativ cu ceea ce ofera numele grele de pe piata precum Samsung, Xiaomi si Huawei. Cred ca aici greseste din nou Umidigi. Daca ai ocazia sa-l cumperi la un pret mai mic de 1000 de lei, atunci cred ca merita. Altfel, pretul mi se pare putin mare pentru ceea ce ofera la prima vedere Umidigi F2.

Etichete:

Umidigi Umidigi F2
Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 3 votes
Brand Name
Umidigi
Product Name
Umidigi F2