Reviews, Stiri

UMI Z review, pret, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Umi Z review → smartphone android → 4G → procesor deca-core → 4GB RAM. Umi Z este primul smartphone care propune pietei procesorul Helio X27 deca-core. Noul varf de gama al companiei UMI este in acelasi timp ultimul terminal pe care aceasta organizatie il lanseaza pe piata inainte de a-si schimba numele. In viitor, UMI va deveni UMIDIGI, adica o prescurtare a denumirii complete, UMI Digital. Spre surprinderea multora, varianta Umi Z seamana foarte mult cu o alta varianta de smartphone denumita UMIDIGI Z Pro. Ambele telefoane ar trebui sa apara pe piata in aceeasi perioada sustine site-ul pcadvisor.co.uk si la precomanda pe GearBest dupa data de 25 februarie.

UMI Z review

Varful de gama Umi Z poate fi deja comandat in varianta gri sau auriu (sampanie). Marele anunt legat de acest smartphone a fost legat de prezenta procesorului deca – core Helio X27, adica ultimul procesor lansat pe piata de MediaTek. Acesta suna impresionant pe hartie si poate fi comparat sustin specialistii cu celebrele Snapdragon 820 si Snapdragon 821. Doar ca nu veti gasi pe piata smartphone-uri care sa aiba astfel de procesoare si preturi apropiate de UMI Z.

Umi Z

Umi Z

Flagshipul UMI din acest moment este un terminal 4G care beneficiaza asadar de serviciile unui procesor foarte performant, tactat la 2.6 Ghz. Suna impresionant, mai ales ca pentru a condimenta perfect reteta propusa, compania chineza a adaugat 4GB RAM si o memorie interna de tip eMMC marca Samsung. In formula standard a telefonului, utilizatorul va beneficia de o memorie interna de 32 GB! Smartphone-ul UMI Z arata si functioneaza foarte bine. Cel putin asta sustin cei de la pcadvisor.co.uk. Display-ul asigura o rezolutie 1920×1080 pixeli, adica vom beneficia de un flagship UMI cu rezolutie a display-ului Full HD. Cu siguranta nu ne-am fi asteptat la mai mult la acest capitol, tinand cont de pretul final de vanzare al smartphone-ului. Interesant este ca Umi Z suporta tehnologia MiraVision, o tehnologie care permite utilizatorului sa-si ajusteze display-ul telefonului in functie de propriile gusturi. Pentru greutatea sa de 175 de grame si dimensiunile care ating 154.6×76.8×8.2, UMI Z poate fi considerat o veritabila phableta, pentru ca display-ul sau atinge 5.5 inch (acesta beneficiaza de o tehnologie IGZO furnizata de Sharp care vorbeste de la sine). Este insa un terminal usor de manevrat, cu toate ca senzatia la tinerea in mana nu este tocmai una placuta. Dar nici deranjanta! Revenind la display-ul terminalului si concluziond: el beneficiaza de sticla de protectie Dragontail 2.5D, despre care nu putem da insa prea multe amanunte in acest moment.

Umi Z

Umi Z

Sistemul dual de camere foto al UMI Z este unul interesant. Avem la baza un senzor de imagine Samsung, S5K3L8, iar camera principala se poate bucura cu succes de cei 13 megapixeli. Camera frontala are de asemenea un senzor de 13 megapixlei, ceea ce din nou, pe hartie, suna oarecum impresionant. 4GB RAM in varianta standard la capitolul memorie RAM si pana la 256 GB memorie flash, daca utilizatorul decide sa o extinda prin card microSD. Din nou foarte tentant si din nou un capitol la care Umi se ridica la nivelul asteptarilor cu bani putini. Datorita procesorului sau si performantele UMI Z cresc, fiind analizate de specialisti pe masura. In testele Antutu, Umi Z atinge un scor de 110,374, o performanta notabila dublata de cifrele excelente culese in testele Geekbench. Conform pcadvisor.co.uk aceste detalii plaseaza Umi Z undeva langa smartphone-uri cu pretentii precum OnePlus 3T, Xiaomi Mi5s si Google Pixel. In ceea ce priveste autonomia sa, smartphone-ul beneficiaza de o baterie de 3780 mAh cu fast charging, care-i asigura conform presei de specialitate o autonomie de doua zile. Terminalul ruleaza pe Android 6.0 Marshmallow.

Umi Z specificatii complete

  • Display: 5.5 inch full-HD (1920×1080) Sharp IGZO 2.5D display
  • Sistem de operare: Android 6.0 Marshmallow cu Android 7.0 OTA
  • Chipset:2.6GHz MediaTek Helio X27 deca-core processor
  • Placa video: 875MHz Mali-T880 MP4 GPU
  • RAM: 4GB LPDDR3 RAM
  • Flash: 32GB prin microSD pana la 256GB
  • Conectivitate: 4G LTE-FDD 800/1800/2100/2600MHz, dual-band 802.11a/b/g/n Wi-Fi
    Bluetooth 4.1, GPS
  • Camera foto 1: 13Mp Samsung SK53L8 PDAF 4K video recording
  • Camera foto 2: 13Mp Samsung S5K3L8 selfie camera
  • Acumulator: 3780mAh battery + fast charging
  • Dimensiuni: 154.6×76.8×8.2mm
  • Greutate: 175g

Umi Z pret si concluzie

Umi Z, varful de gama al Umi din acest debut de an are cateva avantaje vizibile. Raportul calitate-pret este unul foarte bun pentru un smartphone Android cu o baterie excelenta, un ecran de dimensiuni mari cu performante mai mult decat decente si un sistem dual de camere interesant cu o selfie camera de calitate. La aceste consideratii, adaugam alte doua detalii semnificative: conectivitate 4G si un procesor impresionant, cel mai puternic de la MediaTek in acest moment. La capitolul „asa nu”, avem din pacate o prestatie modesta a camerei foto principale. In Romania, smartphone-ul poate fi achizitionat pentru sume cuprinse intre 1500 si 1600 de lei. Mai accesibila poate fi achizitionarea acestui de pe site-urile din strainatate, daca prindeti una dintre ofertele de ultima ora din China.

Umi Z review

Umi Z review

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 6 votes
Brand Name
UMI
Product Name
UMI Z