Comparatii

UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4 » ce alegem: replica sau originalul?

Home  »  Comparatii

CatMobile.ro

acum 7 ani

Piata din China ofera de cativa ani foarte multe alternative pentru telefoanele ceva mai scumpe. In acelasi timp, din pacate, lipsa de originalitate de pe aceasta piata pare din ce in ce mai acuta si poate fi privita din mai multe perspective.

Faptul ca o companie chineza mica reuseste sa redea aproape in totalitate conceptul unui telefon conceput de un mare brand de pe piata, atribuindu-i un pret mult mai mic este o sabie cu doua taisuri. Evident, lipsa de originalitate afecteaza imaginea unei companii, fie ea si una mica. Pe de alta parte, oferind practic acelasi telefon in mare, la preturi mult mai mici, ajuta producatorul mai putin renumit sa vanda. Si sa vanda chiar bine!

UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4

Anumite start-up-uri si-au inceput activitatea pe piata din China chiar in aceasta maniera, iar astazi, dupa vanzari importante, au gasit resursele necesare pentru a promova alte tipuri de telefoane mai puternice.

Unul dintre brand-urile putin cunoscute in Europa, dar populare in Asia este Uhans, o companie care produce telefoane entry-level de buna calitate, dar si cateva device-uri care par practic replici fidele ale unor telefoane produse de Xiaomi, Huawei sau chiar Samsung.

UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4: preturi

Xiaomi Redmi Note 4 este un device foarte popular in China. Nu este un telefon neaparat ieftin, dar succesul sau este destul de evident. Putini dintre voi probabil ca stiu faptul ca cei de la Uhans ofera o copie fidela a acestui telefon, cu specificatii aproximativ identice, dar la un pret mai mic cu 60 de dolari!

Ca sa ne facem mai bine intelesi si pentru a explica razboiul de la distanta UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4, iata preturile celor doua telefoane: Xiaomi Redmi Note 4 este evaluat la 170 de dolari in China, adica in jur de 675 de lei la cursul zilei de azi. In acelasi timp, un telefon cu aspect similar si specificatii identice (aproximativ), UHANS Note 4 (iata ca pana si denumirea seamana) este listat la 110 dolari, adica  echivalentul a 436 de lei la cursul zilei de azi. O diferenta de aproape 250 de lei pentru un terminal aproape similar. Intrebarea insa ramane valabila: UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4 » ce alegem: replica sau originalul?

UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4 (3)

UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4: batalia specificatiilor

Pentru a va edifica putin asupra caracteristicilor celor doua terminale si mai ales asupra similitudinilor dintre ele, haideti sa vedem ce diferente si ce asemanari existe intre aceste doua telefoane.

Xiaomi Redmi Note 4 se prezinta cu un ecran de 5.5 inch in diagonala cu rezolutie Full HD,  o baterie de 4100 miliamperi si un procesor octa-core de la Qualcomm, model Snapdragon 625. Acest tip de procesor este cuplat de Xiaomi cu 3GB memorie RAM si cu alti 32 GB memorie nativa de stocare a datelor.

Xiaomi Redmi Note 4 ruleaza din fabrica Android 6.0 Marshmallow, beneficiaza de conectivitate 4G si are dotari foto de foarte buna calitate pentru gama din care face parte: camera principala cu senzor de 13 megapixeli si camera frontala cu senzor de 5 megapixeli.

UHANS Note 4 pe de alta parte pastreaza aceeasi diagonala la ecran (5.5 inch), dar are o rezolutie ceva mai slaba (HD). In schimb, replica celor de la Uhans are cel mai nou sistem de operare Google, Android 7.0 Nougat, „direct din cutie”. Vine cu aceeasi memorie RAM (3GB) si aceeasi capacitate standard de stocare a datelor (32 GB), plus o baterie cu aproximativ aceeasi capacitate (4000 miliamperi). Procesorul este model MT 6737 de la MediaTek, tipic pentru mid range. Dotarile foto sunt identice: 13 megapixeli camera principala cu 5 megapixeli camera secundara (frontala).

Asadar, specificatii aproape similare, design identic, dar … un pret cu 250 de lei mai mic pentru Uhans Note 4.

UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4 : verdict

Tinand cont ca cele doua terminale seamana foarte mult si vin cu specificatii aproape identice, am cautat sa le diferentiem si dincolo de cele doua brand-uri.

Fara indoiala, Xiaomi Redmi Note 4 are un procesor mai bun: Snapdragon 625 este un octa-core de la Qualcomm mai puternic decat quad-core-ul MT 6737 de la MediaTek. Aceasta prima diferenta asigura un avantaj real si important telefonului creat de Xiaomi. Octa-core-ul de pe Redmi este tactat la frecventa de 2 Ghz, avand valente premium, in timp ce quad-core-ul Uhans Note 4 este tactat la frecventa de 1.3 Ghz, fiind mai degraba un entry-level.

UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4 (2)

Pe de alta parte insa, UHANS Note 4 vine cu Android 7.0 Nougat pur, un sistem de operare mai bun decat cel pe care-l ruleaza Redmi Note 4. Practic, Nougat-ul asigura utilizatorilor sansa de a lucra pe ecrane de tip „Split Screen” precum si multe alte optiuni suplimentare si de o mai buna calitate.

Cine doreste sa cumpere un telefon bun si mai ieftin, poate opta pentru UHANS Note 4 dintre cele doua terminale. Cine doreste insa un telefon mai bun, construit cu materiale de o mai buna calitate si cu specificatii mai puternice (procesor mult mai bun, display superior, dotari foto mai bune la detalii), poate opta sa plateasca 60 de dolari in plus pentru Xiaomi Redmi Note 4, terminal care are de partea sa si forta numelui Xiaomi.

Personal, n-as sta pe ganduri si as cumpara Note-ul celor de la Xiaomi, pentru ca desi nu vine din start cu Android 7.0 Nougat, va primi update catre acesta si atunci diferenta ar fi evidenta. Asadar, UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4 este un opinia mea o dilema doar pe hartie. Redmi-ul celor de la Xiaomi castiga acest razboi, indubitabil.

Summary
 UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4 » ce alegem: replica sau originalul?
Article Name
UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4 » ce alegem: replica sau originalul?
Description
UHANS Note 4 VS Xiaomi Redmi Note 4: o comparatie intre doua telefoane destul de similare si apropiate valoric, dar cu preturi diferite