Stiri

Twitter a inchis 70 de milioane de conturi false

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Twitter nu pare sa incetineasca lupta impotriva conturilor false. Cunoscuta publicatie The Verge anunta ca reteaua Social Media a inchis sau suspendat aproximativ 70 de milioane de conturi false numai in lunile mai si iunie!

Twitter a inchis 70 de milioane de conturi false in ultimele doua luni

Campania pe care o duce Twitter impotriva dezinformarii continua. Conform publicatiei The Verge, compania a inchis 70 de milioane de conturi false in lunie mai si iunie, ceea ce inseamna practic o cifra dubla fata de conturile pe care Twitter le inchisese in octombrie anul trecut, la ultima actiune de amploare de acest gen.

In februarie, Twitter ne asigura ca va debuta o campanie agresiva impotriva conturilor de tip bot, dar si ca va face totul pentru a impiedica retweet-urile de tip spamming.

twitter

Pentru a promova o interactiune cat mai naturala, compania a trecut la fapte, iar vestea ca a inchis nu mai putin de 70 de milioane de conturi false, nu reprezinta neaparat o surpriza.

Presa americana sustine ca toate aceste actiuni din ultima vreme reprezinta calea prin care Twitter a ales sa combata dezinformarea masiva, dar in acelasi timp o regandire a politicii companiei, care cauta sa limiteze proportiile aparitiei unor conturi false, ale caror scopuri nu sunt in niciun fel legate de comunicarea corecta.

🔔 Citeste si: Iata de ce trebuie sa-ti schimbi parola la Twitter imediat

In orice caz si indiferent cum am privi lucrurile, inchiderea a 70 de milioane de conturi in aproximativ 60 de zile este un nou record pentru companie si nu poate sa fie considerata o misiune usoara, mai ales ca toate aceste retele sociale sunt in cautare de utilizatori.

Conform Vice-presedintelui in materie de politica de securitate al Twitter, campania agresiva efectuata de platforma Social Media n-a fost tocmai una eficienta in privinta conturilor care nu posteaza cu regularitate. Pentru a inchide acest numar record de conturi false, Twitter a studiat indeaproape comportamentul acestora in incercarea de a determina daca postarile lor sunt constante si corecte. Cu cat au fost mai rare, cu atat sansele de a inchide un cont fals au scazut.

Totusi, oficialii platformei fondate de Jack Dorsey, Biz Stone si Evan Williams anunta ca aceasta campanie nu s-a incheiat: „Vom continua sa observam de la distanta activitatea tuturor userilor nostri. Nu ne vom culca pe o ureche si nici nu vom celebra inchiderea a 70 de milioane de conturi false. Lupta noastra abia a inceput” a explicat unul dintre oficialii companiei.

Reteaua de micro-blogging a fost creata in martie 2006 si a obtinut un profit net de 109 milioane dolari in 2017. Compania Twitter, Inc. este evaluata la 2.5 miliarde de dolari si conform datelor oferite in mod public de catre oficialii ei, in octombrie 2017, aduna nu mai putin de 330 de milioane de utilizatori activi. Cu siguranta acest numar a crescut intre timp, insa inchiderea conturilor false de catre oficialii platformei social media a scazut considerabil numarul utilizatorilor activi. Mai ales ca au fost vizate conturile care postau regulat, chiar daca o faceau cu scopuri ilicite.

Totusi, informatia a facut rapid inconjurul lumii si ridica putin rata de credibilitate a retelei de micro-blogging. Pana si Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, un obisnuit al retelei, a subliniat actiunea companiei, chiar daca a folosit prilejul pentru o reglare de conturi cu presa potrivnica din SUA.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Twitter
Product Name
Conturi Twitter