Stiri

Twitter continuă schimbările! Aplicația va solicita utilizatorilor să citească articolul înainte de retweet

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Intr-o noua incercare de a promova discutiile informate si de a eliminat dezinformarea, Twitter va implementa o noua caracteristica, una care presupune o solicitare catre utilizatori de a citi un anumit articol, inainte de a-i da retweet!

Twitter va solicita utilizatorilor să citească articolul înainte de retweet

Twitter a dezvăluit că testează o caracteristică nouă, care îi va determina pe utilizatori să citească mai întâi articolul înainte de a-i da retweet. Se spune că această caracteristică elimină dezinformarea și, în plus, va promova discuțiile informate. Compania a dezvăluit aceste informații chiar pe contul său oficial Twitter.

Compania explică: „Share-uirea unui articol poate da naștere unei conversații, așa că poate doriți să o citiți înainte de a o trimite pe Tweet. Pentru a contribui la promovarea discuțiilor informate, testăm o nouă caracteristică pe Android – atunci când un utilizator vrea sa dea retweet unui articol pe care nu l-a deschis incă pe Twitter, este posibil să îl întrebăm dacă vrea să îl deschidă mai întâi. ” se arată în comunicatul oficial al Twitter.

Prin această nouă opțiune, de fiecare dată când un utilizator vede un articol pe platformă și dorește să-i dea retweet, Twitter va verifica dacă utilizatorul a făcut recent clic pe linkul articolului pe Twitter. Dacă utilizatorul nu l-a deschis, Twitter va trimite o solicitare pentru a citi mai întâi articolul. Utilizatorii au, de asemenea, o opțiune de a merge înainte și de a retweet articolul, astfel că lucrurile nu se schimbă atât de mult. Astfel, noua caracteristică pe care vrea compania să o implementeze nu garantează automat eliminarea dezinformării sau promovarea unor discuții informate. Ea pare mai degraba o formă de protecție a gigantului social-media, prin care Twitter vrea să-și clarifice poziția defensivă când vine vorba despre dezinformare. Atitudinea cititorului sau utilizatorului nu poate fi schimbată, nici planul său inițial. Dacă acesta va dori să dezinformeze, o va poate face în continuare, pentru că el va beneficia, după un scurt intermezzo, de opțiunea de a posta pe Twitter, chiar și fără a citi articolul. Prin urmare, noua caracteristică pare mai degrabă o mutare „de PR” din partea companiei, nicidecum o formă care amplifică securitatea și alungă dezinformarea de pe aplicația social-media.

În altă ordine de idei, Twitter a anunțat lansarea unei alte noi caracteristici, dar pentru utilizatorii săi din India. Supranumită Twitter Fleet, caracteristica este similară cu ceea ce am văzut cu Facebook, Instagram Stories și WhatsApp Status. Aceasta devine disponibilă pentru toată lumea din India pe Twitter pentru iOS și Android în următoarele zile în versiunile actualizate ale aplicațiilor.

Compania a dezvăluit că Twitter Fleet va fi disponibilă în partea dreaptă a cronologiei utilizatorului. Utilizatorii își pot vedea propria opțiune căutând sub o postare. Se poate atinge avatarul pentru a vedea, de asemenea, și alegerile altor utilizatori.

Daca esti interesat de un telefon pe care Twitter functioneaza perfect, pe eMag ai Telefon mobil Xiaomi Redmi Note 9 Pro, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Interstellar Grey la numai 1.399 de lei. Este vorba despre un device excelent, echipat cu o memorie mare, un ecran mai bun si un procesor din gama Snapdragon 720G de la Qualcomm.

Etichete:

Retweet Twitter