Stiri

Top producatori China 2017 » Huawei ramane lider, Xiaomi urca pe locul 4

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Top producatori China 2017 (3)Top producatori China 2017 » Firma ce cercetare Counterpoint Research a dat publicitatii statistica livrarilor de telefoane pe zona Asia, in toate cele patru trimestre ale anului trecut. Aceste date arata nivelul pe care l-au atins companiile din China in 2017, atat in ceea ce priveste livrarea de telefoane de tip smartphones, cat si in ceea ce priveste livrarile de feature phones.

Top producatori China 2017 » Huawei la putere in continuare

Top producatori China 2017: Huawei si Oppo lupta pentru suprematie, Xiaomi peste Apple, Vivo din ce in ce mai aproape de top.

Potrivit raportului celor de la Counterpoint Research, anul trecut nu a fost insa unul extraordinar pentru piata de telefoane din China. Volumul vanzarilor a crescut intr-adevar cu 5%, dar livrarile au scazut fata de 2016 cu aproximativ 1%. In market share, livrarile au scazut chiar cu 4% in al patrulea trimestru, dupa un al treilea trimestru e drept, excelent. Mai exact, cu 5% mai bun decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Top producatori China 2017

Directorul Counterpoint, James Yan, a explicat ca anul trecut a fost unul dificil pentru producatorii chinezi de telefoane, din pricina scaderii numarului de livrari. Se spune ca acest lucru se datoreaza cotelor impresionante din 2016 si ca de fapt n-ar fi neaparat o problema pentru anul trecut.

Chinezii au venit totusi cu argumente noi in acest an, iar „eliberarea” pe piata a foarte multor telefoane Full Screen a atras foarte multi clienti. In schimb, aceste noi telefoane in trend in 2017 au „ingropat” efectiv telefoanele din 2016, mai vechi. Concurenta a fost aproape devastatoare pentru acestea, iar producatorii chinezi au castigat pe termen scurt, dar au pierdut usor pe termen lung.

La nivel individual, Huawei ramane cel mai puternic brand din China. Livarile sale au crescut cu 8% in al patrulea trimestru din 2017, iar pe parcursul intregului an, au crescut cu 19%. Prin urmare, Huawei ramane cel mai puternic producator din China si in anul pe care l-am incheiat recent. Totodata, compania isi pastreaza locul 3 in spatele Apple si Samsung la nivel global.

Top producatori China 2017 (2)

Impresionant progresul facut de OPPO, care ajunge la 18% cota de piata, in timp ce locul trei ii revine producatorului Vivo Mobiles, cu o cota de piata de 17%. Toate trei, devanseaza clar Apple care ramane constant in China la o cota de piata de 11%. Xiaomi creste fata de anul trecut si urca la 12% cota de piata, pastrandu-se putin peste Apple. A scazut si procentul celorlalte companii implicate in research-ul facut de Counterpoint. 23% este cota totala de piata a celorlalte companii din China, printre care Samsung, OnePlus sau Meizu, in timp ce anul trecut cota lor adunata de piata era cu 10 procente mai mare.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes