Stiri, Top list

TOP 5 smartphone dual lens lansate recent pe piata

Home  »  Stiri  »  Top list

catmobile

acum 7 ani

Smartphone-urile moderne pun un mare accent pe camerele foto foarte puternice, de aceea ne-am hotarat sa facem un TOP 5 smartphone dual lens lansate recent pe piata. Unele branduri foarte puternice in domeniu au reusit sa produca telefoane inteligente atat de capabile in acest sector de activitate incat se poate spune ca pot deja face concurenta unor camere DSLR entry-level. Recent, foarte multi dintre producatorii de top de pe piata telefoanelor mobile au trecut la tehnologia „dual-lens”, care pare intr-adevar sa impresioneze la scala larga. Interesant este ca aceasta tehnologie nu este neaparat o inovatie, cei de la LG lansat in februarie 2011 (deci cu cinci ani in urma) modelul de smartphone LG Optimus 3D, care folosea sistemul dual-lens pentru a reda video si foto in format 3D. Ulterior, la cateva luni distanta, cei de la HTC au propus pietei un model asemanator de smartphone, denumit HTC Evo 3D. Aceste doua terminale lansate in urma cu mai bine de cinci ani au fost practic promotoarele smartphone-urilor dual-lens atat de cautate astazi. Am alcatuit pentru dumneavoastra un top 5 al celor mai cautate astfel de dispozitive in 2016 in ordinea performantei pe care o ating ele. Daca esti un fan al selfi-urilor si al fotografiilor de moment efectuate cu telefonul mobil, nu rata acest clasament de mai jos.

Iphone 7 Plus

1. Iphone 7 Plus
Recent lansat in luna septembrie a acestui an, iPhone 7 Plus aduce in prim plan unul dintre cele mai avansate pachete in ceea ce priveste configurarea camerei foto dual lens. Smartphone-ul beneficiaza de o camera dubla de 12 Megapixeli cu unghi larg F/1.8 plus teleobiectiv F/2.8 care asigura un peisaj tehnologic de ultima generatie in culori vii si cadre cat se poate de clare. Camera foto a acestui device este echipata cu stabilizator optic de imagine, beneficiaza de Led Flash si detectie de focalizare permitand captarea unei game variate de culori si detectie pentru fata si corp. Lentila principala a camerei foto permite obiectivului sa vada mai multa lumina, ceea ce se traduce printr-un avantaj evident pentru orice utilizator. Cei 12 megapixeli ai teleobiectivului garanteaza imagini de tip portret uimitoare, camera dubla a terminalului oferind totodata un zoom optic 2x ceea ce reprezinta o adevarata premiera pentru acest tip de smartphone. In plus, utilizatorul poate sa aiba parte si de un zoom digital de 10x, camera asigurand totodata experienta RAW la o calitate extrem de inalta. (vezi si Huse si accesorii Iphone 7)

Huawei P9

2.Huawei P9
Este numele unui terminal care inseamna un plus real de calitate pentru utilizator din punct de vedere al capabilitatii camerei foto. Termenul inovatie nu este deloc strain puternicului concern asiatic, care a gandit o camera foto de 12 megapixeli cu senzori Leica, un detaliu care transforma device-ul Huawei P9 in cel mai bun smartphone pentru fotografii surprinse in lumina scauzta. Intre cele doua lentile ale Huawei P9, una captureaza in format color conform ultimelor procesee tehnologice din domeniu, iar cealalalta in alb si negru. Senzorii monocromi ai terminalului sunt capabili sa surprinda detalii de pana la trei ori mai valorosi in conditii de lumina scazuta, un aspect care face din smartphone-ul Huawei P9 o optiune sigura pentru orice utilizator interesat de capitolul camera foto la un smartphone. Dispozitivul este capabil sa suporte format RAW, are dual-Led flash si detectie focalizare, alte detalii semnificative ale calitatii sale. (vezi si Huse si accesorii Huawei P9)

LG G5

3. LG G5
Cei de la LG au continuat sa inoveze in acest domeniu al „dual lens” si nu s-au blocat sub nicio forma in 2011, anul in care lansau LG Optimus 3D. Terminalul LG G5 beneficiaza de sistemul dual lens, utilizatorul urmand a beneficia de o camera foto de 16 megapixeli cu un unghi de vizualizare de 78 de grade si o deschidere F1.8. A doua lentila a dispozitivului poate asigura utilizatorului un unghi de vizualizare de 135 de grade la o rezolutie de 8 Megapixeli si o deschidere F2.4. Din acest punct de vedere, smartphone-ul LG G5 este de departe lider de generatie in ceea ce priveste formatul landscape si al fotografiilor numite „de strada”. (vezi si Huse si accesorii LG G5)

Huawei Honor 8 - Full phone specifications: catmobile.ro

4. Huawei Honor 8
Huawei nu patrunde in acest top doar prin terminalul P9 ci si prin recent lansatul Huawei Honor 8. Acesta beneficiaza si el de sistemul dual lens, bazandu-se pe o camera bionica de 12 Megapixeli care-i permite sa captureze imagini extrem de clare asigurand utilizatorul ca poate surprinde foarte multe detalii tentante intr-o poza. Sistemul dual-lens garanteaza imagini high-quality indiferent de conditiile atmosferice sau de intensitatea luminii. Camera este de asemenea echipata cu o tehnologie auto-focus de tip hyrbrid care permite unui laser focus pe distante mici sa actioneze precis si eficient asupra calitatii sale. Mai mult decat atat, smartphone-ul beneficiaza de efecte DSLR, poate sa-si foloseasca fara probleme camera video inclusiv in timp ce afara este un soare puternic si are diverse module de functionare care avantajeaza efectuarea unor poze de cea mai buna calitate. (vezi si Huse si accesorii Huawei Honor 8)

LG X Cam

5. LG X Cam
Incheiem topul cu o noua propunere a celor de la LG. Este vorba despre LG X CAM, un smartphone dual lens care merita inclus in acest clasament pentru raportul sau calitate pret in ceea ce priveste camera foto. 13 megapixeli pentru camera principala si alti 5 megapixeli pentru camera secundara, unghiuri de vizualizare de 75 de grade, respectiv 120 de grade si o calitate excelenta a pozelor atat ziua cat si noaptea. Camera foto a smartphone-ului LG X CAM capteaza cu 53% mai mult camp vizual decat orice smartphone traditional si asigura utilzatorului o experienta inedita la calitate HD, totul la un pret accesibil inclusiv pentru piata din Romania. (vezi si Huse si accesorii LG X Cam)

TOP 5 smartphone dual lens lansate recent pe piata

TOP 5 smartphone dual lens lansate recent pe piata

Summary
TOP 5 smartphone dual lens lansate recent pe piata
Article Name
TOP 5 smartphone dual lens lansate recent pe piata
Description
Unele branduri foarte puternice in domeniu au reusit sa produca telefoane inteligente atat de capabile in acest sector de activitate incat se poate spune ca pot deja face concurenta unor camere DSLR entry-level.
Author
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo