Top list

TOP 5 filme bune in 2019 (prima parte a anului)

Home  »  Top list

catmobile

acum 5 ani

Top 5 filme bune in 2019 pe blog.catmobile.ro. Gasesti aici cele mai bune filme din 2019 (prima parte a anului) pe care ti le recomandam cu caldura.

Filme bune in 2019. Ce filme bune vedem in 2019 in prima parte a anului

Acest an se anunta unul cu cateva superproductii de top. Evident, ne-am gandit la un Top 5 filme bune in 2019, asta desi suntem convinsi ca topul ar fi trebuit sa fie cu mult mai mare si cu mult mai ofertant. Dar, pentru ca trebuie sa existe un fel de ierarhie am luat in calcul doar filmele vazute de subsemnatul in aceasta perioada. Si credeti-ma: n-au fost putine! Am avut insa si sansa de a avea de unde alege. Noul an a inceput puternic, iar cele cateva filme pe care le-am vazut in cinema, plus alte zeci vazute acasa, m-au facut sa optez pentru un top 5 filme bune in 2019 care sper sa fie si pe placul vostru.

Top 5 filme bune in 2019. Cele mai urmarite filme in cinematografele din Romania

Am ajuns deja in luna aprilie a acestui an, iar Box Office-ul romanesc nu arata rau deloc! Am facut rapid un calcul si conform celor de la cinemagia am stabilit si care au fost cele mai vizionate filme din Romania in cinematografe pana la finalul lunii martie. Lider este „Bohemian Rhapsody”, care a reusit sa stranga peste 400 de mii de spectatori doar in saptamana 25 martie-31 martie 2019.

El este urmat de „Oh, Ramona” care a strans insa in aceasta ultima saptamana din martie cam jumatate din publicul de la Bohemian Rhapsody. „A Star is Born” este al treilea, urmat de „How to Train Your Dragon” si de „Alita: Battle Angel”. Mergem insa mai departe si trecem direct la Top 5 filme bune in 2019. Va astept in rubrica de comentarii cu recomandarile voastre despre cele mai bune filme din 2019 in prima parte a anului.

Top 5 filme bune in 2019

Locul 5: „Vice”

Incepe Top 5 filme bune in 2019 cu „Vice” sau „Vicele”. Un film care spune povestea carierei politice a lui Dick Cheney si care m-a prins din prima. De ce? Pentru ca scenariul se invarte in jurul modului convingator in care politicenii si oamenii cu putere de decizie dintr-o tara pot submina parghiile democratice, ingradi drepturile omului si manipula opinia publica. Dar, mai ales, in „Vice” este vorba despre putere si despre cat de usor este sa abuzeze de ea si.

Dick Cheney este un personaj cunoscut romanilor. El a fost cel de-al patruzeci și șaselea vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii, servind în echipa prezidențială al celui de-al patruzeci și treilea președinte, George W. Bush. Rolul sau este jucat (senzational) de magnificul Christian Bale, dispus si de aceasta data (pentru a cata oara) sa se ingrase special pentru acest rol.

Filmul a primit nu mai putin de 8 nominalizari la premiile Oscar si vei ramane marcat de felul in care intrigile de la Casa Alba dicteaza de fapt ordinea mondiala. Este intr-adevar un film lung si cred ca trebuie sa fii oarecum pasionat de politica, ba chiar sa cunosti ceva din istoria politica recenta a americanilor pentru ca „Vice” sa te dea pe spate. Pentru ca filmul chiar are puterea de a te impresiona.

Locul 4: „Bird Box”

Este unul dintre filmele excelente pe care le-am vazut in acest an si, totodata, filmul care a doborat recordul pentru cel mai vizionat film original in prima saptamana dupa lansare. O productie a celor de la Netflix pe care l-am inclus si in Top 5 filme bune de pe Netflix in 2019, isi face loc si in Top 5 filme bune in 2019, pe buna dreptate.

Bird Box o are in rolul principal pe Sandra Bullock. Povestea sa este simpla: Sandra Bullock si doi copii cunoscuti sub numele de Boy (baiat) si Girl (Fata) se deplaseaza, legati la ochi, cu fulare, pentru a impiedica anumite spirite supranaturale sa invoce ganduri neplacute. La cinci ani după ce o ființă invizibilă determină o mare parte din omenire să se sinucidă, o supraviețuitoare (Sandra Bullock) și copiii ei (Boy si Girl) încearcă cu disperare să ajungă la loc sigur.

Bird Box a avut premiera mondială la AFI Fest în data de 12 noiembrie 2018 și a avut o lansare cinematografică limitată pe 14 decembrie, înainte de difuzarea streaming pe Netflix la 21 decembrie 2018. Este un film foarte bine primit in 2019, iar scenariul scris de Eric Heisserer mi se pare excelent. Cheltuielile de producție s-au ridicat la 19,8 milioane dolari, dar incasarile sunt impresionante. Iti recomand un film plin de tensiune si emotie, care te va lasa cu gura cascata in cele mai multe momente.

Locul 3: „A Star is Born”

Crede-ma, nu te-ai gandit nicio clipa ca Lady Gaga e chiar atat de talentata. Dar este! Oricat de simpatic sau antipatic ti-ar fi personajul care a facut senzatie in lumea muzicii internationale, n-ai cum sa nu apreciezi prestatia surprinzator de buna a extrem de celebrei artiste.

„A Star is Born” este un film de dragoste si reprezinta debutul lui Bradley Cooper in postura de regizor. Pare genul de film potrivit pentru tine si perechea ta, pentru ca sunt convins ca o sa va convinga pe amandoi ca dragostea chiar e dificila. „S-a nascut o stea” isi face loc cu usurinta in Top 5 filme bune in 2019 pentru ca este unul dintre cele mai bune filme pe care le poti vedea in prima parte a anului.

Vei descoperi o poveste tragica de dragoste, in care muzicianul Jackson Maine (Bradley Cooper) si tanara Ally (Lady Gaga) au rolurile centrare. Maine se indragosteste pe loc de ea, iar tanara aspiranta (care nu mai credea niciodata ca va ajunge vedeta) este convinsa sa urce pe scena la unul dintre concertele sale. Lady Gaga (cum altfel) alias Ally, cucereste pe loc publicul, iar incetul cu incetul cariera sa cunoaste o amploare la care nici macar ea nu se mai astepta. Dar, pe masura ce cariera sa urca pe culmi nebanuite, incep problemele in dragoste (evident) si o lupta interminabila cu demonii interiori a celor doua personaje. Vei fi impresionat de Lady Gaga si vei admira sensibilitatea gandirii lui Cooper. Per total, fara doar si poate „A Star is Born” este unul dintre cele mai bune filme din 2019. Ai trailerul mai jos si mare atentie: pe la Hollywood se zvoneste ca lui Bradley Cooper i-a cam picat cu tronc Lady Gaga dupa acest film. Probabil ca nici macar el nu se astepta ca tipa sa fie atat de talentata.

Locul 2: „Green Book: O prietenie pe viata”

Filmul regizat de Peter Farrelly a debutat anul trecut in SUA, dar si-a facut debutul la noi in martie. Interesul a fost extrem de mare, pentru ca Green Book a castigat 3 premii Oscar si alte 2 Globuri de Aur, printre altele. In rolurile principale sunt Mahershala Ali, Viggo Mortensen si Linda Cardellini.

Green Book mi-a confirmat ca Viggo Mortensen este un actor senzational, dar in acelasi timp am descoperit cu surprindere un excelent Mahershala Ali. Cei doi se completeaza incredibil de bine in acest scenariu, iar prestatiile lor te vor impresiona si pe tine, cu siguranta.

Vei afla povestea reala a unei prietenii care parea complet improbabile, intre un pianist de culoare si un italiano-american angajat ca sofer si asistent personal, care îşi afişează xenofobia fără rezerve, in America anilir ’60. Adica acolo unde rasismul si prejudecatile erau chiar o normalitate trista. Green Book a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun film astfel ca nu avea cum sa lipseasca din Top 5 filme bune in 2019. De remarcat ca Viggo Mortensen s-a îngrăşat 20 de kilograme pentru a intra în pielea personajului Tony ”Lip” Vallelonga. Mahershala Ali a fost desemnat cel mai bun actor in rol secundar la Globurile de Aur si Oscar. El il interpreteaza pe muzicianul Don Shirley.

Locul 1: „Bohemian Rhapsody”

Pentru mine este cel mai bun film din 2019 de pana acum, cu toate ca n-a fost deloc scutit de controverse. Ma rog, daca ai fost sau esti fan Queen n-ai cum sa ai alte preferinte in acest an. Bohemian Rhapsody a luat 4 premii Oscar in 2019, iar genialul Rami Malek (cel care joaca rolul lui Mercury) a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal. Vezi momentul mai jos:

Legendarul Freddie Mercury intepretat intr-o maniera geniala de Rami Malek, cel care s-a autodeclarat fiul unor imigranti egipteni si prima generatie de american din familia sa. Momentele din timpul concertului Live Aid te fac sa te simti in sala de cinema de parca ai fost pe Wembley la momentul respectiv. Ai o mostra comparativa mai jos cu toate aceste momente unice, fabuloase:

Cuvintele sunt de prisos pentru aceasta productie care a facut rapid inconjurul lumii si a nascut suficient de multe controverse din partea carcotasilor. Prestatia lui Malek este insa formidabila, povestea este senzationala, iar regia merita toata aprecierea. Vei trai o experienta unica si iti garantez ca nu o vei regreta. Daca te consideri cinefil, sunt ferm convins ca o sa-ti placa aceasta productie memorabila si ca vei dori sa o revezi. Ca fan Queen, vei retrai momente senzationale si vei descoperi poate detalii nestiute.

Exista riscul sa ramai putin dezamagit, pentru ca Freddie a fost intr-adevar fara egal si orice comparatie e o pierdere de timp. Dar la final vei constata cumva ca Bohemian Rhapsody nu doar ca face parte pe merit din acest Top 5 filme bune in 2019, dar este poate unul dintre cele mai bune filme facute in ultimii ani.

Summary
product image
Aggregate Rating
3.5 based on 3 votes
Brand Name
Filme
Product Name
Top 5 filme bune in 2019