Top list

Top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie

Home  »  Top list

catmobile

acum 6 ani

Producatorii chinezi se intrec in a aduce pe piata telefoane ieftine si bune. O parte dintre acestea corespund si celor mai noi si mai bune criterii pe care trebuie sa le indeplineasca un telefon capabil sa faca selfie-uri de cea mai buna calitate. Care sunt cele mai interesante in acest moment, le vei gasi adunate in acest top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie.

Telefoanele pentru selfie au caracteristici dedicate pentru a indeplini aceasta moderna si dezirabila utilitate. Majoritatea sunt considerate selfie-phones, dar nu multi producatori aleg sa adauge in prezentarea lor aceasta denumire. Inainte sa-ti oferi un top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie hai sa vedem ce trebuie sa cauti la un astfel de smartphone atunci cand il cumperi.

Top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie: ce caracteristici sa cauti la ele

Stim ca primul lucru care conteaza cu adevarat este pretul. De aceea nu am inclus in acest top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie, terminalele foarte scumpe de pe piata, adica acele device-uri pe care le stie toata lumea, au specificatii de top si preturi care nu te indeamna sa le cumperi doar pentru a beneficia de o experienta selfie de buna calitate.

Top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie (2)

Ne-am oprit la telefoane mai putin cunoscute pentru aceasta optiune pe care o ofera si acum iti explicam ce caracteristici conteaza cu adevarat la un telefon pentru selfie-uri.

Pentru ca cei care iubesc selfie-urile au nevoie de imagini clare, o optiune foarte importanta pe un telefon selfie este functia de focalizare automata. Asa numita optiune autofocus iti permite sa te focalizezi pe subiect in prim plan in orice situatie si daca iti doresti un telefon care sa faca selfie-uri bune, el trebuie sa includa aceasta optiune autofocus intre caracteristicile camerei.

Top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie (3)

Rezolutia joaca de asemenea un rol decisiv, iar intre terminalele din acest top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie vei descoperi smartphone-uri cu rezolutii bune si foarte bune pe camerele lor frontale. Sigur, importanta rezolutiei insa atat de mare pe cat ai crede. Pe hartie un smartphone cu 20 de megapixeli pe fata suna foarte pompos, dar s-ar putea ca el sa captureze selfie-uri mai proaste decat un smartphone cu 8 megapixeli pe camera sa frontala.

Asta pentru ca trebuie sa iei in calcul si alte detalii, cum ar fi distanta focala a lentilei sau dimensiunea senzorului, care cu cat este mai mare cu atat permite device-ului sa surprinda si o cantitate de lumina mai mare si automat imagini mai clare fara zgomot de fundal. Aici intervine si diafragma, sau apertura unui obiectiv. Si de ea trebuie sa tii neaparat cont daca vrei un smartphone foarte bun pentru selfie-uri.

Top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie (4)

Ea influenteaza profunzimea campului in care obiectele sunt in focus si cu cat numarul aperturii este mai mic cu atat telefonul tau are o camera selfie mai buna. Nu doar prin acest top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie, dar si in general, iti recomandam telefoane care au aperturi sub f/2.0 pentru a beneficia de selfie-uri de buna calitate.

Si nu uita de blitz, pentru ca nu toate selfie-urile pe care vrei sa le faci le vei face la lumina zilei. E drept, nu vei avea prea multe variante cand vine vorba de camerele frontale ale telefoanelor mai noi de pe piata, dar cu putina rabdare s-ar putea sa ai noroc. Tine cont de toate aceste caracteristici enuntate in acest articol pe scurt atunci cand vrei un telefon bun pentru selfie, iar acum arunca o privire peste propunerile noastre din acest top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie.

Top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie

Daca te uiti in jurul tau vei realiza ca aproape toata noua generatie este obsedata de acest capitol. Si nu spunem ca e ceva gresit, dar e o constatare cat se poate de fireasca. Totul, „multumita” platformelor social media, astfel ca oamenii si tinerii in general din ziua de azi, iubesc telefoanele bune pentru selfie-uri.

Facebook, Snapchat, Twitter, Instagram…toate aceste aplicatii sunt pline de selfie lovers, asa ca un top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie nu trebuie sa te surprinda si nici sa te enerveze. Fie ca iubesti fie ca detesti selfie-urile, ele pot fi considerate un adevarat „fact of life” si trebuie tratat ca atare.

In plus, producatorii de telefoane se intrec in a aduce astfel de device-uri pe piata. Noi le-am selectat pe cele mai bune, dar si pe cele mai ieftine si accesibile, pentru a nu risca sa facem un top format doar din telefoane high-end la care primesti interzis din prima clipa in care le-ai citit pretul. Avem cateva telefoane foarte bune in acest top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie, dar focusul nostru a fost pe terminalele care iti permit sa faci selfie-uri de calitate. Sa-i dam drumul!

#1 OnePlus 6

Da, e vorba de un telefon high-end, dar isi merita locul in acest top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie. Si asta pentru ca il consideram un telefon ieftin la ceea ce ofera overall. Poate cel mai bun raport calitate pret dupa cum ai putut citi in acest review OnePlus 6.

OnePlus 6

OnePlus 6

Telefonul are super procesor (cel mai puternic de pe piata), vine cu 8 GB RAM si 128 GB ROM, arata excelent, are specificatii premium si…o camera frontala de 16 megapixeli.

Cea de pe spate e duala si ofera 20Mp+16Mp, dar noi il recomandam pentru camera frontala, are vine si cu auto-HDR si o apertura buna.

  • Optiuni selfie camera: 16 MP, f/2.0, 25mm, 1/3″, 1.0µm, Auto HDR si filmare la rezolutie Full HD (gyro-EIS)
  • Pret: 2.500 lei
  • ✔ huse OnePlus 6

#2 Oppo F7

Avem un review Oppo F7 pe blogul nostru care te va lamuri in privinta calitatii acestui device. Noi l-am inclus in acest top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie, pentru ca inclusiv din prezentarea sa reiese ca este un telefon dedicat acestui obiectiv.

Oppo F7

Oppo F7

Si confirma asteptarile. Denumit „smartphone selfie-focused” chiar de catre producator, F7 vine cu un puternic senzor de 25 megapixeli pe fata, care asigura suport in timp real pentru HDR, recunoastere a chipului uman in functie de sex si recunoastere faciala dupa scanarea a 296 de puncte de recunoastere faciala.

  • ✔ Optiuni selfie camera:25MP cu f/2.0 apertura, HDR, Sony IMX576 senzor, filmare 1080p@30fps
  • ✔ Pret: 1.200 lei

#3 Vivo V7+

Lansat anul trecut in septembrie Vivo V7 Plus se adreseaza fara indoiala pasionatilor de selfie-uri. Si asta pentru ca producatorul a ales sa includa in configuratia terminalului o camera frontala foarte potenta

Vivo V7+

Vivo V7+ este recomandat ca un selfie expert chiar de catre producator

V7 Plus de la Vivo are o camera secundara (frontala) cu senzor de imagine de 24 de megapixeli plus Flash LED si apertura F2.0. Configuratie foarte buna pentru un telefon care merita sa patrunda in acest top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie.

  • ✔ Optiuni selfie camera: 24 MP, f/2.0, LED flash
  • ✔ Pret: 1.200 lei

#4 Huawei P20 Lite

Un adevarat best buy de la Huawei, noul Huawei P20 Lite are o camera selfie destul de buna, care ne determina sa-l introducem in acest top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie. Dincolo de specificatii bune precum memoria de 4GB RAM, ecranul cu rezolutie 2280 x 1080 px si diagonala de 5.84 pe format modern 18:9, procesorul HiSilicon Kirin 659 sau camera principala de 16 megapixeli, P20 Lite de la Huawei are o camera frontala de 24 de megapixeli, foarte buna pentru selfie-uri.

Huawei P20 Lite

Unul dintre cele mai bune telefoane pentru selfie-uri ca raport calitate pret- Huawei P20 Lite

O camera cu apertura buna, o dimensiune buna a senzorului si capacitate de filmare la rezolutie Full HD. In plus, pretul telefonului a devenit foarte accesibil in Romania.

#5 Redmi Note 5 Pro

Accesibil ca pret si capabil sa faca selfie-uri bune, noul Redmi Note 5 Pro de la Xiaomi merita si el un loc intre terminalele din acest top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie

Redmi Note 5 Pro

Sectorul foto surprinde insa prin camera frontala extrem de potenta, aproape surprinzator de potenta. 20 de megapixeli cu senzor Sony IMX376 si capacitate de inregistrare la rezolutie Full HD. Avem Led Flash si aici, plus apertura atractiva F2.2.

Asadar aceastea sunt doar 5 dintre telefoanele Android ieftine care te pot ajuta sa obtii selfie-uri de buna calitate. Evident oferta este mult mai bogata, dar am incercat sa pastram un echilibru intre pretul final de achizitie si realitatea pe care o oferta eficacitatea din spatele camerelor foto fata. Te asteptam cu sugestii si opinii in rubrica de comentarii a acestui articol, pentru a-l completa si eventual imbunatati.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 6 votes
Brand Name
Top 5 cele mai bune telefoane ieftine pentru selfie
Product Name
OnePlus 6, P20 Lite, Redmi Note 5 Pro, Oppo F7, Vivo V7 Plus
Price
variat