Top list

Top 3: telefoane mobile cu cele mai bune sisteme audio

Home  »  Top list

CatMobile.ro

acum 7 ani

Telefoane mobile cu cele mai bune sisteme audio»» Top 3 »»In mod firesc, atunci cand ne gandim dispozitive care ne pot asigura sunet high-resolution ignoram poate pe nedrept anumite smartphone-uri de pe piata. Discutia se poate purta in jurul acestor device-uri sau adiacent, in jurul accesoriilor prin care sunetul emis poate fi nu doar mai calitativ ci si mai clar. Experienta live din punct de vedere audio poate fi interesanta chiar si sub coordonarea unui smartphone, ce e drept de calitate. In timp ce producatorii de telefoane mobile se straduiesc din greu sa imbunatateasca calitatea camerelor foto cu care sunt echipate aceste terminale, foarte putini dintre ei aloca spatiu si timp important calitatii sistemul audio.

Iar asta se intampla in special pentru ca aceiasi producatori refuza sa investeasca sume consistente in parteneriate sonore sau eventual in accesorii de calitate (mai scumpe) care ar putea transforma experienta celui interesat sa asculte muzica la telefonul sau mobil, intr-o experienta unica. Am aruncat o privire peste cateva dispozitive interesante si testat cateva telefoane mobile valoroase pentru a stabili un clasament al celor mai bune telefoane din punct de vedere al sistemului audio, tinand insa cont de raportul calitate oferita-pret de achizitie. Ce a iesit? Va lasam sa cititi in cele ce urmeaza:

Top 3: telefoane mobile cu cele mai bune sisteme audio

1. ZTE Axon 7 Mini – oferta Digi (650 de lei avans si 54 lei rata lunara/an)

ZTE Axon 7 Mini este fratele mai mic al impresionantului ZTE Axon 7. Detine un ecran de „numai” 5.2″, ruleaza pe Android 6.0 Marshmallow, beneficiaza de aportul unui procesor Octa-Core (4×1.5GHz & 4×1.2GHz) si al unei memorii de 3GB RAM plus suportul unui acumulator de 2705 mAh. Este unul dintre telefoanele mobile actuale care te face sa-l analizezi din toate unghiurile posibile.

Zte Axon 7 Mini

Zte Axon 7 Mini

Ce impresioneaza insa la acest smartphone in ceea ce ne priveste pe noi? ZTE Axon 7 Mini asigura utilizatorului difuzoare frontale stereo in care ZTE si-a pus parca toate eforturile pentru a celebra asa cum se cuvine sunetul. Cele doua procesoare audio separate (AKM 4961 DAC si AKM 4490 ADC) lucreaza la unison pentru un sunet de o calitate ireprosabila. Aceste doua procesoare separate nu sunt insa singura reusita a constructiei audio a ZTE Axon 7 Mini, pentru ca ZTE foloseste si un alt chip, denumit AKM 4692, care este de fapt marele castig al acestui smartphone.

Atunci cand proprietarul telefonului primeste un apel, smartphone-ul se va face extrem de usor auzit, in timp ce atunci cand vei asculta o melodie, sa zicem pe Youtube, vei fi impresionat de calitatea sunetului indiferent ce tip de casti folosesti. Iar meritul apartine difuzoarelor de tip Dolby Atmos®.

2. HTC 10 Bolt – oferta Emag (2650 de lei)

HTC este o companie recunoscuta pentru atentia pe care o acorda sistemelor sale audio implementate in telefoane mobile. In cazul HTC 10 Bolt, parca s-au intrecut totusi asteptarile, cu toate ca pretul telefonului este piperat. Sunetul este incredibil, iar daca incerci si castile, te vei plictisi cu siguranta de boxele de acasa.

HTC 10 Bolt

HTC 10 Bolt

Ciudat este ca HTC a vorbit in prezentarea HTC 10 Bolt prea putin despre calitatea sunetului imprimata in noua sa creatie. Smartphone-ul poate inregistra in varianta stereo la 24 biti. Tehnologia sa audio capteaza de 256 de ori mai detaliat decat standardele clasice. Ce inseamna asta? Daca vei inregistra vocea unui prieten si vei seta apoi inregistrarea ca ringtone, atunci cand te suna e ca si cum prietenul tau ar fi langa tine. Iar in cazul HTC 10 Boltnu discutam doar despre capacitatea telefonului de inregistrare ci si de capacitatea sa de a genera semnal audio. HTC 10 Bolt este certificat in High-Resolution si vine cu un set unic de casti, mai bune probabil decat la orice smartphone.

Ele produc dublul puterii unor casti normale, facand rapid trecerea de la 16 biti la 24 de biti. Fiecare nuanta, fiecare efect, fiecare sunet se va auzi excelent! Pe de alta parte, un clip de 3 minute in format mp3 ocupa aproximativ 3MB din capacitatea de stocare a telefonului. Prin comparatie, acelasi clip in format 16 biti, va ocupa pana la 30 MB in timp ce un clip in format 24 de biti atinge chiar si 100 MB! Prezenta BoomSound™nu mai trebuie discutata, stim cu totii cat de impresionanta este.

3. LG V10 – pret (2 023 lei)

Probabil cea mai buna parte din LG V10 este chiar calitatea audio a telefonului. Mai ieftin decat HTC 10 Bolt, LG V10 beneficiaza de un sistem hi-fi digital de 32 biti de la ESS Technology, un detaliu care asigura o calitate a sunetului excelenta. Filtrul de zgomot ofera un sunet clar, in timp ce monitorizarea audio si controlul nivelului audio imbunatateste calitatea inregistrarilor video.

LG V10

LG V10

Tehnologia se poate activa usor prin atasarea castilor si activarea din drop-down menu a Hi-Fi DAC. Aceasta converteste smenalul digital in analog, iar calitatea sunetului este amplificata astfel in difuzoarele stereo. Poate ca dezamageste la alte capitole sau ii incanta pe altii din alte puncte de vedere, dar strict din perspectiva sistemului audio, LG V10 este un telefon excelent!

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes