Top list

TOP 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018

Home  »  Top list

catmobile

acum 6 ani

TOP 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018 este un top alcatuit, pe bucati, pe baza datelor culese de la analistii a doua site-uri importante: TomsGuide si Expertreviews.co.uk. Fiecare a intocmit un clasament detaliat, dupa testarea temeinica a anumitor telefoane cu cea mai buna baterie, item-uri care se bucura de o anumita reputatie din acest punct de vedere. Noi le-am adunat opiniile si le-am transpuns intr-un Top 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018. De precizat ca cele doua site-uri nu au analizat acelasi telefoane, dar unele dintre ele au ajuns pe masa specialistilor din ambele tabere.

TOP 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018: clasamentul primelor 10 telefoane conform celor de la Tomsguide

Asus Zenfone 3 Zoom este castigatorul testelor efectuate de cei de la Tomsguide.com. Chiar daca se remarca prin camera sa duala capabila de zoom optic, se pare ca Asus Zenfone 3 Zoom are un alt atu extrem de important. Device-ul a reusit sa surprinda la testele efectuate de expertii site-ului si sa castige titlul de „long-lasting battery life smartphone”. Prin urmare, patrunde puternic in acest top 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018. Smartphone-ul Cat S41 este al doilea si a obtinut un rezultate la fel de impresionante ca si Zenfone Zoom 3, chiar daca a avut aproximativ 90 de minute in spatele acestuia, la testarile Tomsguide. Ramane totusi singurul dintre telefoanele testate, in afara liderului, care a depasit 15 ore de autonomie, dupa o singura incarcare.

Moto E4 Plus nu este neaparat o surpriza. Poate surpriza poate fi considerata prezenta unui telefon de la Motorola in acest top 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018, insa E4 Plus a obtinut un rezultat devastator dupa o singura incarcare. Device-ul sub-diviziei Lenovo a atins pragul a 14 ore si 48 de minute in testele efectuate de Tomsguide si pare sa-si merite toti banii, mai ales daca esti in cautarea unui telefon ieftin cu baterie foarte buna. Ce diferenta poate face iata, o baterie de 5000 de mAh buna!

In vreme ce Huawei defileaza astazi cu modelele excelente Huawei P20 Pro sau Huawei P20 Lite, iata ca un model mai vechi isi reclama dreptul de cel mai bun telefon al producatorului, atunci cand vine vorba de baterie. Huawei Mate 10 Pro si bateria sa de 4.000 de miliamperi au bifat o performanta excelenta: 14 ore si 39 de minute. De remarcat ca Tomsguide a testat si noul P20 Pro, iar rezultatul n-a fost foarte departe. Flagship-ul din acest an atinge 14 ore si 13 minute conform testelor site-ului.

LG X Power este un terminal care a inceput sa se vanda foarte bine in America. Nu costa nici foarte mult si are cateva specificatii decente. In standby, se pare ca telefonul aproape ca nu pierde deloc in procentaj, ceea ce inseamna ca il vei avea aproape tot timpul langa tine la nevoie, odata ce l-ai incarcat, sa zicem, peste noapte. Cu toate ca nu impresioneaza prin configuratia sa, device-ul are o baterie excelenta care a reusit sa reziste testelor americanilor pana la 12 ore si 58 de minute. Deloc rau! In alta ordine de idei, un telefon despre care putem confirma ca are o baterie excelenta si care primeste un loc in top 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018 este KeyOne de la BlackBerry.  Device-ul costa aproape 400 de dolari in Statele Unite si este o creatie nascuta pe filiera chineza. Putin sub 13 ore de autonomie a obtinut acest device, dupa o singura incarcare. Multumirile se adreseaza probabil bateriei sale de 3.505 mAh, cea mai mare pe care o veti gasi intr-un telefon de la BlackBerry, cel putin in acest moment. Remarcam si faptul ca modelul KeyOne are o baterie nu doar durabila ci si rapida, intrucat primeste un procent de 50% (incarcare) in doar jumatate de ora. In curand, TCL va lansa modelul BlackBerry Key2.

Nu e deloc usor sa faci un telefon cu ecran mare, de 6-inch, si sa-i alaturi si o baterie foarte buna. Sony a ales una de 3.580 de miliamperi, iar modelul Sony Xperia XA2 Ultra a depasit cu brio testele Tomsguide. Putin sub 13 ore autonomie a coborat si acest device, iar dupa descarcarea completa a sa, expertii site-ului confirma ca telefonul a atins un procent de 19%, dupa incarcare rapida, in numai 15 minute. Dupa aproximativ o ora de incarcare, device-ul atingea deja aproape 60%. Suna bine!

A doua prezenta a companiei Caterpillar in top 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018. Este un producator care dupa cum stim se axeaza pe telefoane de tip rugged. Cat S60 este unul dintre ele si a bifat un rezultat foarte multumitor in testele site-ului: 12 ore si 42 de minute. Daca acest model ti se pare interesant, ti-am pregatit un review Cat S60 si pe blogul nostru.

Ne apropiem de finalul acestui Top 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018. Si salutam prezenta in top a unui device de la Google. Cotat la peste 800 de dolari, Google Pixel 2XL este un telefon foarte bun din multe puncte de vedere. Iar Tomsguide ne confirma ca si la autonomie sta foarte bine. Device-ul a rezistat testelor pana la 12 ore si 9 minute, iar specialistii americani par sa ii reproseze momentan doar lipsa incarcarii wireless.

Cu voia dumneavoastra, incheiem testele celor de la Tomsguide si expunerea lor in pagina prin includerea in acest Top 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018 a unui telefon de buget. ZTE Blade V8 Pro are aproape acelasi rezultat ca Pixel 2XL dar costa de vreo 3-4 ori mai putin, ceea ce suna, intr-adevar, fabulos. Are cateva detalii premium pe el, dar in sine este un telefon accesibil ca pret, fara pretentia de a impresiona prea tare la nivel de performanta. O face totusi la nivel de autonomie, ceea ce ii atrage cu siguranta puncte in plus.

TOP 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018: Clasamentul primelor 10 telefoane conform celor de la Expertreviews.co.uk

Ne mutam analiza pe telefoanele analizate de britanicii de la Expertnews. Ei au o alta metoda de testare a telefoanelor si ni s-a parut foarte interesant sa va prezentam ambele optiuni ale unor site-uri atat de cunoscute si incarcate de reputatie.

Cum s-a intocmit clasamentul

Expertreviews.co.uk a explicat metoda prin care a intocmit clasamentul sau. Pentru a verifica insa cat de bine se comporta in duelul direct cu alte telefoane rivale de pe piata, cei de la Expertreviews au calculat toate scorurile posibile ale bateriilor din sutele de teste realizate de specialistii site-ului, dar si de alti specialisti de la alte surse media. De asemenea, pentru masurarea vietii bateriei unui smartphone, acestia au rulat un test de redare video continua, folosindu-se de un fisier video codificat H.264 (encoder video de cea mai buna calitate) si buclat la lungimi epice. Ulterior, au masurat cat timp poate fi rulat respectivul fisier inainte ca bateria sa cedeze. Nu in ultimul rand, ei au setat telefoanele pe modul „aeroplane” (pentru a elimina si diminua importanta wireless-ului si a setarilor sale), au inchis lumina automata si setarile de noapte setand ecranul la un nivel de luminozitate standard de 170 cd/m2.

Cum arata clasamentul conform Expertreviews.co.uk

Efectuand asadar, altfel de teste decat TG, cei de la expertreviews.co.uk au ajuns la o concluzie diferita si ne-au permis sa mai adaugam acestui clasament final, inca zece telefoane cu baterie buna.  E drept, pe masa lor au ajuns mai multe tipuri de device-uri, multe dintre ele inca foarte populare pe piata. Imbatabilul Lenovo P2, telefonul cu cea mai buna baterie in 2017,  continua sa ocupe prin planul. Device-ul aduna overall cel mai mare scor din acest asa numit Top 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018. Dupa testele efectuate de expertreviews.co.uk, P2 de la Lenovo, castigator si anul trecut, a bifat o autonomie de 1730 de minute. El este urmat in clasament de modelul Mate 10 de la Huawei, care a atins pragul a 1603 minute. O autonomie foarte buna are si Motorola Moto Z Play, device ceva mai solicitant decat E4 Plus din clasamentul celor de la Tomsguide. Ei bine, Moto Z Play a atins 1425 de minute si s-a clasat pe pozitia a treia in top.

El este urmat de doua telefoane mobile cu baterie buna de la Samsung, cu precadere din gama A. Mai exact, de Samsung Galaxy A3 2017 cu 1405 minute si de Samsung Galaxy A5 2017 cu 1325 minute. Modelul Galaxy A5 este primul care coboara sub pragul de 1400 de minute, valabil pentru locurile 3-4 din acest clasament. Pozitia a sasea dupa calculele si testele expertreviews.co.uk apartine tot celor de la Samsung, cu modelul Samsung Galaxy Note 7, cel care a bifat o autonomie de 1317 minute dupa o singura incarcare.

Locurile sapte si opt si automat prezenta in top 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018, revin varfurilor de gama de anul trecut de la OnePlus. Pentru inceput, modelul OnePlus 5T, care a atins o autonomie de 1252 de minute. Apoi, modelul clasic OnePlus 5 care a bifat o autonomie de 1240 de minute. Pozitia a noua este ocupata din nou de Samsung cu al sau varf de gama din 2017. Samsung Galaxy S8 Plus, un telefon excelent din toate punctele de vedere, are si o autonomie pe masura: a adunat 1233 de minute. HMD Global si Nokia incheie top 20 telefoane mobile in functie de baterie in 2018 si ocupa locul 10 in opinia celor de la expertreviews prin Nokia 8 cu 1126 de minute bifate, dupa testele si chinurile la care l-au supus expertii renumitului website. Acestea sunt cele mai bune telefoane dupa baterie in opinia celor expertilor britanici.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 3 votes