Top list

Top 20 de tari unde smartphone-urile se folosesc cel mai mult

Home  »  Top list

CatMobile.ro

acum 4 ani

Regatul Unit al Marii Britanii este zona unde unde smartphone-urile se vand cel mai bine in lume in acest moment. Romania, care in trecut ocupa locul 24, nu mai prinde acum nici macar Top 20. Afla din acest articol care sunt acele tari unde smartphone-urile se folosesc cel mai mult

Top 20 de tari unde smartphone-urile se folosesc cel mai mult

Ai fi tentat sa crezi ca tari precum Coreea de Sud, China sau India conduc in acest top 20 tari unde smartphone-urile se folosesc cel mai mult. Ei bine, tarile din Asia nu ocupa nici macar unul din primele cinci locuri, daca este sa luam in calcul clasamentul dat publicitatii de cei de la Newzoo. Acestia au analizat piata de smartphone-uri la nivel global si, dupa calculele lor, procentul de oameni care folosesc in mod activ un smartphone depaseste 80% intr-o singura zona. Este vorba despre Regatul Unit al Marii Britanii, care raportat la populatia sa, atinge un procent de 82.9% de cetateni care au un smartphone in buzunarele lor. Tinand cont ca populatia Regatului Unit aduna undeva la 67 de milioane de oameni, pare intr-adevar incredibil, dar 55.5 milioane dintre ei au acum in portofoliu un smartphone. Asa se face ca Marea Britanie ocupa primul loc in acest Top 20 de tari unde smartphone-urile se folosesc cel mai mult.

Cu o populatie de 82.4 milioane de locuitori si cu 65.9 milioane de utilizatori de telefoane mobile, Germania este a doua clasata. Peste Statele Unite ale Americii, ocupanta pozitiei a treia. Americanii au o populatie de 329.1 milioane locuitori, iar 260.2 milioane dintre ei folosesc un telefon mobil. Asta se traduce intr-un procent de 79.1%, putin mai mic decat cel al Germaniei (79.9%). Acestea sunt primele tari din Top 20 de tari unde smartphone-urile se folosesc cel mai mult conform Newzoo.

Prima tara din Asia care intra in clasament o gasim abia pe locul 6. Este vorba despre Coreea de Sud, care la o populatie de 51.3 milioane locuitori are 36.1 milioane de utilizatori de telefoane mobile. China este abia pe locul 9, iar India ocupa abia locul 18.

Cu toate acestea, China si India raman doua dintre cele mai importante piete de desfacere din lume. Si este perfect explicabil acest lucru, precum si locurile ocupate in Top 20 de tari unde smartphone-urile se folosesc cel mai mult de aceste doua tari. Pur si simplu, populatia lor este mult prea mare! India si China au impreuna aproape 3 miliarde de locuitori, ceea ce face firesc ca procentul utilizatorilor de smartphone-uri sa fie mai mic.

In Top 20 de tari unde smartphone-urile se folosesc cel mai mult, China este pe locul 9 cu un procent de 59.9%, in timp ce India este pe locul 18 cu un procent de 36.69%. Daca ma intrebati pe mine, procentele sunt incredibil de mari. De ce? Pentru ca vorbim despre un numar ireal de chinezi si indieni care detin un telefon mobil: aproape 1.4 miliarde de oameni! Doar ca raportandu-ne la populatia totala a celor doua tari, pare firesc ca procentul utilizatorilor activi sa fie mai mic si sa le claseze pe cele doua tari, atat de jos in Top 20 de tari unde smartphone-urile se folosesc cel mai mult.

China, India si Statele Unite sunt cele mai importante piete de desfacere din lume pentru ca numarul total al utilizatorilor de telefoane mobile din aceste trei zone depaseste 1.7 miliarde de oameni! De aici si interesul urias al producatorilor de a scoate toate tipurile de telefoane, pentru toate gusturile, din orice categorie. Si Brazilia pare o piata importanta de desfacere. La fel ca Rusia, Brazilia are peste 90 de milioane de utilizatori de telefoane mobile. In Top 20 de tari unde smartphone-urile se folosesc cel mai mult, Rusia sta insa mai bine. La o populatie de 143.9 milioane de locuitori, rusii au in proportie de 66.3% un smartphone in buzunarele lor, in timp ce brazilienii doar in procent de 45.6%.

In 2018, intr-un clasament al aceleiasi publicatii, Romania intra in Top 20 de tari unde smartphone-urile se folosesc cel mai mult. Mai mult de 10 milioane de romani ar detine un smartphone, adica un procent mai bun decat in tari ca Argentina, Mexic, Chile, Thailanda, Brazilian, Turcia sau Vietnam. Intre timp lucrurile s-au mai schimbat, iar Turcia, Vietnam, Brazilia sau Mexic au avansat inaintea Romaniei, valul de asensiune al telefoniei mobile in aceste tari fiind unul impresionant. Turcia, spre exemplu, are 44.8 milioane de oameni care detin un smartphone, in timp ce Vietnam are acum 43.7 milioane de oameni cu telefon mobil, la o populatie de 97.4 milioane de locuitori.

Iata mai jos clasamentul integral. Asa arata Top 20 de tari unde smartphone-urile se folosesc cel mai mult

  1. Marea Britanie (82.9%)
  2. Germania (79.9%)
  3. Statele Unite (79.1%)
  4. Franta (77.5%)
  5. Spania (74.3%)
  6. Coreea de Sud (70.4%)
  7. Rusia (66.3%)
  8. Italia (60.8%)
  9. China (59.9%)
  10. Japonia (57.2%)

Clasamentul este completat de Iran, Turcia, Mexic, Brazilia, Vietnam, India, Filipine, Indonesia, Bangladesh si Pakistan.