Stiri, Top list

Top 10 telefoane mobile lansate la Mobile World Congress 2017

Home  »  Stiri  »  Top list

CatMobile.ro

acum 7 ani

Top 10 telefoane mobile lansate la Mobile World Congress 2017, cel mai important eveniment al anului in materie de expozitie tehnologica pentru piata smartphone. Este vorba totusi despre un top perfect subiectiv, care se bazeaza doar in lupta pentru primele locuri pe calitatea dispozitivelor prezentate, tinand cont ca exista diferente destul de mari intre ceea ce ofera acestea si restul terminalelor. Editia din acest an defasurata la Barcelona in inima Catalunyei a adus cateva propuneri extrem de interesante pentru orice utilizator. Lupta pentru suprematie pare sa se dea intre terminalele de top ale producatorilor asiatici, Sony si Huawei, care propun flagship-uri de o calitate incontestabila. Mai jos, aruncam o privire peste Top 10 telefoane mobile lansate la Mobile World Congress 2017 si ne spunem parerea.

Top 10 telefoane mobile lansate la MWC 2017

Nokia a incercat sa-si rebrenduiasca legendarul model 3310, Sony a venit cu cateva propuneri foarte interesante, in timp ce Huawei si LG si-au anuntat marii jucatori cheie ai anului. Nici Oppo n-a stat cu mainile in san, compania care a impresionat in 2016 pe piata din China anuntat lansarea unui smartphone revolutionar cu zoom 5x in curand. Iata insa care este Top 10 telefoane mobile lansate la Mobile World Congress 2017.

Nokia 6

Flaghisp-ul momentului pentru compania finlandeza propune un design cat se poate de sigur si de aspectuos, 3 GB de RAM si 32 GB memorie interna, un display Full HD de 5.5 inch si motor marca Qualcomm, adica un procesor Snapdragon 435. In plus, terminalul asigura un sistem de camere de calitate, cu o camera principala de 16 megapixeli si inca un frontala pentru selfie-uri de 8 megapixeli. Conform primelor informatii smartphone-ul va costa 250 de euro, acesta fiind insa pretul de plecare, pentru ca Nokia vine si cu o varianta 4GB RAM si 64 GB memorie interna de 300 de euro. Puteti citi mai multe despre acest smartphone, aici.

Moto G5/G5 Plus

Cu un design diferit fata de cel al predecesorilor, corp metalic si margini rotune, plus butonul home in partea din fata si o noua culoare argintie, Moto G5 si Moto G5 Plus arata cu siguranta ceva mai premium decat Moto G4 si Moto G4 Plus. Moto G5 Plus pare un smartphone foarte interesant! El asigura un display de 5.2 inch full HD, o baterie de 3000 mAh cu Turbo Power, ruleaza Android 7.0 Nougat si propune o memorie interna de 32 sau 64 GB. Asta pe langa un procesor mai bun decat la Nokia 6, adica un Snapdragon 625 pe 2 sau 4 GB RAM. Moto G5 are display full HD, 32 GB spatiu de stocare si un procesor mai slab, Snapdragon 430, dar sta mai bine la capitolul camera foto, pentru ca prima sa camera are un senzor de imagine de 13 megapixeli (fata de 12 megapixeli cat are Moto G5 Plus la camera principala). Recenziile celor doua telefoane le gasiti aici.

 Motorola Moto G5 Plus

Motorola Moto G5 Plus

Nokia 5

Mid-range-ul propus de Nokia este un smartphone cu ecran de 5.2 inch si ecran cu rezolutie HD, la care se adauga o memorie nativa de 16 GB, o memorie RAM de 2 GB si un procesor identic cu cel de la Moto G5, Snapdragon 435. Camera foto principala se bucura de functia PDAF si are un senzor de 13 megapixeli in timp ce camera foto secundara/frontala vine cu un senzor de imagine foarte bun, de 8 megapixeli.

ZTE Gigabit

Primul smartphone din lume care pare sa beneficieze de tehnologia 5G, tehnologie ce-i permite sa beneficieze de viteze impresionante. Vine cu procesor Snapdragon 835 si pare unul dintre cele mai interesante nume din acest an. Mai multe despre acest smartphone vom discuta in curand.

Nokia 3310

Da, e un nume interesant, care poate fi inclus in acest Top 10 telefoane mobile lansate la Mobile World Congress 2017. In primul rand pentru ca nimeni nu se astepta la o asemenea lansare si in al doilea rand pentru ca suntem nostalgici. De numele sau se leaga primele contacte cu telefonul mobil in Romania, iar Nokia 3310, legendarul smartphone cu baterie de vis, revine in prim plan, folosindu-se de un look mult mai adaptat anilor pe care-i traim. Nu impresioneaza ca si caracteristici, dar are se spune aceeasi baterie cu autonomie fantastica. Mai multe insa despre noul Nokia 3310 gasiti in acest articol.

LG G6

Super telefonul propus de LG se poate lupta lejer pentru suprematie in Top 10 telefoane mobile lansate la Mobile World Congress 2017. Display de 5.7 inch Quad HD, rezolutie 2880×1440, procesor de la Qualcomm, Snapdragon 821 si o baterie de 3300 mAh. Smartphone-ul de top al LG ruleaza Android 7.0 Nougat, are camere foto foarte bune si vine cu un raport ecran-corp de aproape 90%. Design-ul sau captivant va prinde cu siguranta. Detalii despre flagshipul LG gasiti in aceasta recenzie.

LG G6

LG G6

Sony Xperia XZ Premium

Sony Xperia XZ Premium, flagshipul celor de la Sony, a impresionat puternic la expozitia tehnologica de la Barcelona, Mobile World Congress 2017. Display cu rezolutie Ultra HD protejat de Corning Gorilla Glass 5 si compatibil cu functia X-Reality, 4GB RAM, Adreno 540 , un procesor Octa-Core Snapdragon 835 de 2.4 Ghz (adica ce e mai bun la ora asta pe piata) precum si un sistem de camere ultra performant. O propunere spectaculoasa a celor de la Sony despre care am scris si noi pe larg pe blogul nostru. O propunere prin care Sony castiga in opinia mea prima pozitie in Top 10 telefoane mobile lansate la Mobile World Congress 2017

BlackBerry KEYone

Un terminal deloc rau ne propun si canadienii de la Blackberry cu ocazia MWC 2017. Este vorba despre BlackBerry KEYone, un mid-range cu Snapdragon 625 in spate, la care se adauga 3GB RAM, 32 GB spatiu de stocare interna, o baterie de 3505 mAh si camere foto de 12 respectiv 8 megapixlei. Nu in ultimul rand, BlackBerry KEYone ruleaza Android 7.0 Nougat. Mai multe despre acest smartphone de calitate, aveti aici.

Nokia 3

Se prea poate ca Nokia trei sa fie un device low-end, dar cu siguranta nu pare. Sculptura sa din policarbonat, aspectul foarte placut, procesorul MTK 6737 quad core plus cei 2 GB RAM memorie si 16 GB spatiu de stocare pot spune ca atrag. La MWC 2017, Nokia a lansat si acest terminal cu display de 5 inch in format HD si camere foto de 8 megapixeli. In plus, Nokia 3 costa doar 139 de euro, ceea ce-l face fara discutie sa prinda Top 10 telefoane mobile lansate la Mobile World Congress 2017. Receniza sa, o gasiti si pe blogul Catmobile.

Huawei P10/P10 Plus

Huawei P10 este impresionant! Huawei P10 Plus este mai mult decat atat! Doua telefoane de varf lansate de Huawei cu care castiga in opinia mea se pot bate la titlul de cel mai bun smartphone din Top 10 telefoane mobile lansate la Mobile World Congress 2017. Sigur, lupta stransa pentru primul loc intre P10 Plus si Sony Xperia XZ Premium si poate este o chestiune de gusturi personale, dar decizia a fost realmente grea.. Huawei P10 in varianta standard propune un display full HD de 5.1 inch, noul procesor octa-core Kirin 960, pana la 6GB RAM, baterie de 3200 mAh si Android 7.0 Nougat. In schimb, Huawei P10 Plus aduce un display Quad HD de 5’5 inch, o baterie de 3750 mAh, acelasi procesor fascinant si sistem de camere foto mult mai precis si mai sigur. Despre cele doua super-telefoane lansate de Huawei am scris si noi in amanunt, pe blog, aici si aici.

Huawei P10 Plus

Huawei P10 Plus

Asadar, Top 10 telefoane mobile lansate la Mobile World Congress 2017, un top destul de subiectiv ar arata cam asa:

  • 10. Nokia 3310 (special mention)
  • 9. Nokia 3
  • 8. Nokia 5
  • 7. BlakBerry KeyOne
  • 6. Moto G5/G5 Plus
  • 5. Nokia 6
  • 4. ZTE Gigabit
  • 3. LG G6
  • 2. Huawei P10/P10 Plus
  • 1. Sony Xperia XZ Premium
Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes