Stiri, Top list

Top 10 telefoane cu ecran bezel-less si format 18:9

Home  »  Stiri  »  Top list

CatMobile.ro

acum 6 ani

Top 10 telefoane cu ecran bezel-less si format 18:9 » Noul obiectiv al companiilor care produc telefoane mobile de calitate este sa creeze astfel de telefoane cu ecrane bezel less (fara margini). In ultima perioada, pe piata de telefonie mobila au aparut foarte multe astfel de dispozitive, astfel ca ne-am gandit ca un Top 10 telefoane cu ecran bezel-less si format 18:9 nu suna deloc rau pentru aceasta perioada. Atentie insa, acest top nu are legatura cu precizia, capacitatea si nivelul de performanta al telefoanelor ci vizeaza cele mai impresionante telefoane cu ecran bezel-less care acopera cea mai mare parte din fatada unui terminal.

Top 10 telefoane cu ecran bezel-less si format 18:9: in loc de introducere

Pentru a intra in acest top 10 telefoane cu ecran bezel-less si format 18:9, telefoanele analizate au trebuit sa indeplineasca totusi cateva conditii. Am luat in calcul doar telefoanele lansate pe piata de catre producatori importanti, facand abstractie de terminalele de tip „clona” pe care producatorii mai mici din Asia le-au lansat in aceasta perioada.

In schimb, vom reveni pe viitor si cu un top al acestor terminale cu ecrane bezel-less si fromat 18:9 lansate de producatorii mai putin populari precum Blackview, Leagoo, Ulefone sau HomTom. Si nu ne vom concentra pe raportul ecran-corp ci pe nivelul lor de performanta.

Revenind insa la esentialul acestui articol, pentru a patrunde in top 10 telefoane cu ecran bezel-less si format 18:9, terminalele pe care le-am luat in calcul s-au lovit inca din start de doua conditii de baza:

  • 1. Sa aiba un ecran bezel-less care sa acopere minim 80% din suprafata frontala a telefonului
  • 2. Sa beneficieze de un ecran cu aspect 18:9 sau mai bun

Xiaomi, unul dintre cei mai importanti producatori din lume la aceasta ora, a riscat anul trecut prin lansarea modelului Xiaomi Mi Mix, smartphone al carui ecran ocupa aproape in totalitate partea frontala a dispozitivului. Realizat prin iscusinta si viziunea remarcabilului arhitect Phillippe Starck, Xiaomi Mi Mix a impresionat puternic in 2016 si a creat practic un adevarat trend.

Modelul este considerat telefonul care a ridicat cel mai mult nivelul cotei de piata al companiei Xiaomi in afara Asiei. Producatorul se bucura de o popularitate deosebita in interiorul granitelor Chinei si chiar in Asia, dar nu reusea sa „faca fata” solicitarilor internationale. Mi Mix a deschis acest drum, ba chiar l-a si pavat. Si nu doar pentru Xiaomi, ci si pentru alti producatori.

Samsung, Apple, LG Group sau Google au luat in calcul in acest an lansarea unor terminale de tip bezel-less si au reusit sa ofere pietei super -telefoane din punct de vedere estetic. Veti regasi aceste companii in top 10 telefoane cu ecran bezel-less si format 18:9 si aproape ca regretam ca Nokia nu s-a grabit cu Nokia 9, la fel cum nu a facut-o nici Huawei cu al sau Huawei Mate 10.

Asadar, cu sprijinul celor de la Betech, asa arata acest Top 10 telefoane cu ecran bezel-less si format 18:9 in functie de raportul ecran-corp pe care il ofera dispozitivele:

Asadar, dupa cum puteti observa, Essential Phone, un telefon care pentru moment pare un esec al producatorului, ocupa prima pozitie. Cu elementele sale modulare create de mintea uluitoare a lui Andy Rubin, smartphone-ul arata absolut senzational!

Este probabil si cel mai frumos smartphone bezel-less de pe piata alaturi de terminalele de top ale companiilor gigant, Samsung si Apple. Essential Phone are un procent de 84,9% in dreptul sau, semn ca aproape toata partea frontala este dominata de ecranul bezel-less.

Top 10 telefoane cu ecran bezel-less si format 18:9 (2)

[table id=1 /]

Clasamentul este continuat de cele doua terminale de la Samsung, Galaxy S8 si S8 Plus, care asigura un procent de 84%, respecitv 83,6% al „stapanirii” partii frontale de catre ecranele lor.

Top 10 telefoane cu ecran bezel-less si format 18:9 este continuat de Xiaomi Mi Mix (83.6%) si de Samsung Galaxy Note 8 (83.2%), acesta din urma, ca o parere personala, fiind unul dintre cele mai spectaculoase telefoane de pe piata in acest moment.

Observam ca producatorii care au patruns in acest clasament sunt Essential, Samsung Electronics, Xiaomi, Apple, LG Group si Google. Acesta din urma vine cu noul lansatul Google Pixel X XL pe pozitia a zecea, dar, dupa cum stiti, acest model de telefon este unul impresionat in materie de camera foto spre exemplu.

Primul Apple din top este iPhone X, nava amiral din acest an a celor de la Apple si ocupanta pozitiei 6 in clasamentul nostru cu un raport ecran-corp de 82.9%. Topul este continuat de varfurile de gama LG V30, Xiaomi Mi Mix si LG G6.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4 based on 4 votes