Top list

Top 10 filme de vazut primavara

Home  »  Top list

Florin Codreanu

acum 12 luni

Chiar dacă vremea a fost capricioasă în ultimele săptămâni, primăvara pare că-și intră cu adevărat în drepturi în această perioadă. Iarba începe să înverzească, florile sălbatice înfloresc, copacii înmuguresc. Este acum vremea pentru prospețime, vitalitate, inspirație.

Știu că iubiți primăvara, dar dincolo de motivele evidente pentru care îndrăgiți acest anotimp, aș vrea să adaugăm încă unul. Da, iubim primăvara pentru că 🌸🌼🌷🌻însă dincolo de primii ghiocei sau de cadourile de suflet pe care le merită doamnele și domnișoarele din viața noastră, cred că este unul dintre cele mai bune anotimpuri pentru filme de sezon. Filme cu vibrație, emoție, căldură, soare, aventură și firesc, dragoste.

Dacă te întrebi la ce ne-am gândit când am venit cu ideea acestui material, ei bine află că gândul ne-a dus către toate acele filme filmate chiar în cadrul acestui anotimp, când florile și natura vibrează parcă mai bine ca niciodată, iar imaginile puse atent în cadre emoționante de regizori extrem de talentați, te fac să te atașezi și mai mult de acest anotimp.

Așadar, ”See ya” anotimp rece – primăvara a sosit! Suntem gata să sărbătorim zilele mai lungi și florile colorate care apar în jurul nostru. Să cinstim vitalitatea unui sezon călduros și să facem curățenia de primăvară pe care o merită colecția noastră de filme. Hai să vedem ce vă propunem să vedeți în această perioadă. Iată Top 10 filme de vazut primavara

Top 10 filme de vazut primavara: la ce ne uităm în acest anotimp

Nu e de mirare că regizorii și scenariștii au surpins luminozitatea și bucuria pe care o aduce primăvara în foarte multe filme de top. Da, ne gândim la uimitoarele flori de cireș din Memoirs of a Geisha sau la momentele în care retrăiești anii de liceu și vremea frumoasă din 10 Things I Hate About You. Dar, sunt atât de multe filme bune de văzut în acest sezon, încât știm că alegerea celui mai potrivit este una extrem de dificilă.

Așa ne-am gândit la acest top 10 filme de văzut primăvara. Cu tot cu alaiul ei de flori 🙂 Aruncăm o privire peste ceea ce merită să vezi în acest sezon imediat. Fie că vorbim de un film clasic, fie că e vorba de unul mai nou, îți pot garanta că aceste producții de succes nu te vor dezamăgi. Ca de obicei, rubrica noastră de comentarii îți stă la dispoziție, iar dacă simți că e loc de alte producții în acest top 10 filme de văzut primăvara, dă-ne un semn.

10. Pride and Prejudice

O fată frumoasă cu nume de primăvară, care se plimbă prin iarba înaltă a peisajului rurar englezesc, în timp ce domnul Darcy pleacă în galop spre ea. Firesc, cine n-ar alerga după Keira Knightly? 🙂 Pride and Prejudice este deschiderea ideală pentru prima îmbrățișare caldă a primăverii. Dragostea și dorința în adaptarea cinematografică a romanului de dragoste legendar al lui Jane Austen. Este prima recomandare din top 10 filme de văzut primăvara și merită toată atenția ta.

9. Fever Pitch

Dacă iubești sportul și iubești primăvara, atunci trebuie să vezi Fever Pitch. O poveste de iubire între Drew Barrymore și Jimmy Fallon (Da, acel Jimmy Fallon) care merită descoperită în acest anotimp. Gazda Tonight Show de azi s-a transformat în 2005 într-un profesor fermecător care se potrivește de minune cu Lindsay (Drew Barrymore) o tânără plină de succes, dar dependentă de muncă. Între iubirea celor doi intervine însă o ”amantă”. Sportul, sau în acest caz, baseballul. Dragostea pentru Boston Red Sox e mai mare decât dragostea pentru partenera ideală? Vedeți în Fever Pitch 🙂

8. Field of Dreams

Kevin Costner într-un film despre vise, curaj, determinare și emoție. Produs în 1989, Field of Dreams a fost nominalizat la trei premii Oscar și durează 107 minute. Își mai fac apariția Ray Liotta, Matt Damon sau Ben Affleck, într-o distribuție impecabilă de care te vei bucura într-o zi / seară caldă de primăvară. Crede-mă, nu o să regreți. Field of Dreams intră în top 10 filme de văzut primăvara, iar scenariul adaptat al lui Phil Alden Robinson poate primi un premiu pentru popularitate, după ce a ratat Oscarul în 1990.

7. Emma

Ne întoarcem la Jane Austen și la primăvara din Emma, un film care îi are ca protagoniști pe Ewan McGregor și frumoasa Gwyneth Paltrow. O comedie romantică în care Emma pare mai mult preocupată de fericirea celorlalți decât de a ei, dar în care cei doi actori se completează perfect. Peisajele sunt senzaționale, iar ecranizarea romanului extrem de reușită. Merită să vezi Emma și își merită locul în top 10 filme de văzut primăvara.

6. Booksmart

Un film ceva mai recent, dar care merge văzut primăvara. Două eleve eminente, prietene foarte bune, realizează că ar fi trebuie să învețe mai puțin și să petreacă mai mult. Cum faci patru ani de distracție să se piardă într-o singură noapte? Aflii din Booksmart, un film care le are ca protagoniste pe Kaitlyn Dever și Billie Lourd.

5. Eat, Pray, Love

Dacă ai sau nu o slăbiciune pentru Julia Roberts, Eat, Pray, Love e genul de film pe care merită să-l vezi. Femeia modernă care pleacă în lumea largă după divorț și riscă totul pentru a-și schimba în bine viața. Se va bucura de echilibrul și liniștea unei noi iubiri, în superbele peisaje primăvăratice din Bali. Un film vioi, oarecum clișeic, dar perfect pentru o seară de primăvară.

4. HOP

Ce se întâmplă când fiul iepurașului de Paște nu vrea să preia slujba extrem de importantă de a împărți ouă și, în schimb, ar prefera să fie baterist într-o trupă rock ‘n’ roll? Amuzant și plin de bună dispoziție la orice vârstă, Hop își face loc în top 10 filme de văzut primăvara. Ai o distribuție pe cinste: Kaley Cuoco, Hugh Laurie (House MD), Hank Azaria, Gary Cole, Elizabeth Perkins sau James Marsden.

3. The Sound of Music

Dealuri superbe, trandafiri deosebiți, muzică, afecțiune, emoție, pasiune și iubire. Ai tot ce vrei în ”The Sound of Music”, un film de Oscar care ilustrează povestea Mariei (Julie Andrews) care în anii 30 preia rolul de guvernantă a celor șapte copii ai căpitanului Von Trapp, un văduv mai mereu plecat. Deși întâmpinată cu ostilitate, ea își păstrează buna dispoziție și reueșește în scurt timp să-i cucerească pe copiii căpitanului. Filmul este considerat o adevarată capodoperă și parcă, sincer, cu cât este mai vechi, cu atât ne dăm seama că este mai bun. Vorbim despre unul dintre cele mai bune musical-uri din toate timpurile, care putea foarte ușor să fie chiar primul în top 10 filme de văzut primăvara.

2. Memoirs Of A Geisha

Bazat pe romanul cu același nume, Memoirs of a Geisha spune povestea unei fete japoneze care devine gheișă după ce este vândută de familia ei. Acest film, care prezintă flori de cireș uimitoare, a câștigat trei premii Oscar. Acțiunea se petrece în 1929, iar în rolurile principale joacă Ziyi Zhang și Ken Watanabe. Vorbim despre o ecranizare a romanului ”Memoriile unei geishe” care te poartă spre o atmosferă exotică, cu mentalități diferite. Povestea fascinantă a lui Sayuri te va cuceri fără doar și poate. În plus, merită să vezi peisajele unice din această lume, cu totul și cu totul deosebită.

1. ‘Mary Poppins’

Dacă primăvara ar fi un cântec, soprana cea mai potrivită să-l interpreteze ar fi, cu siguranță, Julie Andrews. Încântătoarea fantezie britanică conturează perfect primăvara cu toate caracteristicile ei, într-un film cu cinci premii și opt nominalizări la Oscar. Mary Poppins este filmul care îți aduce probabil cel mai celebru cuvânt din istoria cinematografiei: Supercalifragilistic. Dar ar fi o nedreptate să vorbim numai despre el sau să conturăm această capodoperă în câteva rânduri. Cel mai bine e să-l vezi și cred că o să-mi mulțumești mai târziu.

Acesta a fost top 10 filme de văzut primăvara. Desigur, e loc pentru multe alte producții de succes, dar te invităm să ne spui părerea ta în rubrica de comentarii de mai jos. Care e filmul tău de primăvară preferat?