Top list

Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video

Home  »  Top list

CatMobile.ro

acum 4 ani

Aici gasesti «Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video » Traversam o perioada foarte dificila, complet neobisnuita, dar la care trebuie sa ne adaptam din mers. Pandemia de coronavirus a lovit la nivel global si ne-a obligat sa intrerupem studiile sau sa lucram de la domiciliu, intr-un moment in care Romania a declarat stare de urgenta la nivel national.

Da, poate ca pare o scena desprinsa dintr-un serial de groaza cu zombie sau apocalipse now, dar este realitatea in care traim astazi si pe care trebuie sa o infruntam, asa cum putem.

Daca organizatia din care faceti parte (fie ea institutie scolara, fie corporatie samd) si-a intrerupt temporar activitatea sau are membrii raspanditi in diverse colturi ale tari, foarte probabil va trebui sa apelati la o aplicatie pentru conferinte video. Stim ca in mediul online gasesti foarte multe in acest moment, dar ne-am gandit sa-ti sarim in ajutor si sa-ti oferim cele mai sigure alternative, dar si cele mai rapide si mai eficiente dintre ele.


Nota » 🇷🇴 CatMobile este alaturi de toti romanii care traverseaza cu greu aceasta perioada extrem de dificila pentru tara noastra. E momentul sa lasam la o parte toate orgoliile, sa facem front comun, sa respectam deciziile autoritatilor si sa infruntam, astfel, impreuna adversarul complet necunoscut din acest razboi, pentru ca doar impreuna il putem invinge. Romania, impreuna suntem mai puternici! #StaiAcasa 🇷🇴


Ti-am pregatit cele mai bune 10 astfel de aplicatii pe care le-am asezat in acest Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video, pe care le gasesti mai jos:

Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video

Productivitatea este un detaliu pe care nu il putem neglija in aceasta perioada, indiferent ca suntem angajator sau angajat. Astfel, legatura dintre departamente sau simpla legatura dintre colegi poate fi tinuta cu ajutorul uneia dintre aceste aplicatii pe care le gasesti adunate in Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video.

Exista standarde pe care o astfel de aplicatie trebuie sa le respecte, iar unul dintre cele mai importante este probabil siguranta si nivelul bun de conectivitate, care poate aduna la un loc mai multe persoane. Unele dintre aplicatiile pe care le vei gasi mai jos sunt gratuite, in timp ce pentru altele si extraoptiunile lor, trebuie  sa platesti in plus. Toate au in comun posibilitatea de a discuta, de la distanta, cu prietenii sau colegii tai. Stabilitatea, factorul comercial, brandul, dar mai ales fiabilitatea, usurinta la utilizare si increderea pe care o avem in aceste aplicatii testate (fiecare in parte) ne-au adus la concluzia pe care o vei gasi mai jos.

Consulta lista noastra de mai jos si afla cum arata Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video in acest moment. Speram ca te-am putut ajuta.

1. Zoom 🖥️

📌 Am scris si zilele trecute despre aceasta aplicatie separat, pentru ca am considerat ca merita atentia noastra.

Tot ce trebuie sa stii despre aplicatia Zoom gasesti pe blogul nostru. E firesc, mai ales atunci cand o aplicatie face in decurs de cateva luni saltul de la 10 milioane de descarcari la peste 200 de milioane de descarcari. Si noua ni se pare in acest moment ca Zoom Meetings este cea mai buna aplicatie de acest gen, motiv pentru care este prima in Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video.

Tot ceea ce inseamna meetings prin intermediul Zoom poate fi ulterior salvata in Cloud. Avem o conectivitate excelenta la internet, fara intreruperi si poti aduna laolalta nu mai putin de 100 de oameni intr-un singur ecran. Vrei o sedinta de grup mare? Ei bine, Zoom este cea mai potrivita aplicatie in acest sens. In plus, beneficiezi de calitate audio HD si video HD, ceea ce nu e deloc putin lucru. Repet, Zoom este la aceasta ora cea mai buna din Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video, cel putin dupa umila mea parere.

Cum o folosesti? Iti faci un cont prin adresa ta de mail, cont pe care ulterior va trebuie sa il confirmi prin intermediul mailului. De aici incolo, totul este extrem de simplu. Vei descoperi (dupa login) patru optiuni in partea de sus a aplicatiei. „New meeting”, „Join”, „Schedule” si „Share screen”. Fiecare dintre ele face ceva diferit. Daca vrei sa creezi o conferinta cu prietenii sau colegii tai, apelezi la optiunea New Meeting, apoi apesi „Start Meeting” si adaugi contactele de care ai nevoie. Daca cineva te invita la o conferinta video, tot ceea ce trebuie sa faci este sa mergi la optiunea „Join”, iar colegul sau prietenul sau iti va pune la dispozitie un „Meeting ID” pe care il vei copia in partea de sus a ecranului. Ulterior, prin butonul „Join” esti deja parte a conferintei. Totul se face extrem de simplu si te asigur ca nivelul de stabilitate al aplicatiei este unul excelent. Mai mult, un detaliu foarte distractiv, dar si util in opinia mea: ai ocazia sa folosesti orice background vrei in spatele tau, astfel ca nu trebuie sa-ti faci griji daca biroul tau nu e tocmai aranjat, sau camera ta arata dezordonat in acel moment. Zoom s-a gandit la toate si iti sare in ajutor si la acest capitol.

Cred ca dintre toate aplicatiile pe care le poti folosi in acest moment pentru astfel de conferinte, noul Zoom este in acest moment numarul 1. Ai libertate totala, o calitate a streamingului foarte buna, stabilitate, permisivitate pentru un numar mare de participanti si tot ceea ce iti trebuie pentru o experienta nu doar reusita, ci si foarte utila.

2. Google Hangouts 🖥️

📌 Sunt un admirator al clasicului, iar uneori asta ma aduce in situatia de a pierde. Insa, niciodata din detalii. In cazul Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video as spune ca vechiul Google Hangouts isi merita locul 2. Nu are la fel de multe functii de servicii comerciale, dar poti beneficia de calitate HD si poti partaja ecranul cu alti participanti la sedinta.

Functioneaza fara probleme pe orice sistem de operare si poate fi usor accesat si de pe telefonul mobil. Ai numeroase optiuni de control administrative, ba chiar unele dintre ele personalizate si functioneaza bine indiferent de conectivitatea la internet pe care o ai, iar acest aspect este un plus in zilele noastre. Totodata, vorbim despre o aplicatia made by Google.

3. Skype for Business 🖥️

📌 Continuam sa promovam „clasicul” si ajungem la aplicatia Skype for Business, a treia in Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video. Aceasta aplicatie extrem de cunoscuta este atat de bine clasata pentru ca este una dintre cele mai cunoscute si de incredere aplicatii din ultimii ani, cand vine vorba despre conferinte video.

Poti gestiona foarte usor conferinta video, poti da tag persoanelor in scris, ai compatibilitate cu orice telefon mobil, poti share-ui clipuri video, fotografii sau fisiere extrem de rapid si beneficiezi de o conectivitate buna la internet indiferent de provider. Faptul ca discutam despre un nume mare de pe piata , creste si nivelul de incredere al celor interesati sa utilizeze aceasta aplicatie, o situatie similara cu cea creata in jurul Google Hangouts.

In plus, cu Skype Business ai optiunea de a partaja locatia in cazul in care seful nu te crede ca lucrezi chiar de acasa 🙂

4. GoToMeeting 🖥️

📌 Foarte cunoscuta, de asemenea la nivel worldwide, aplicatia GoToMeeting iti ofera la fel ca si aplicatia Zoom posibilitatea de inregistrare a discutiilor in cloud. Ai posibilitatea de a oferit comenzi vocale pe telefoanele iPhone, ceea ce inseamna ca te poti folosi cu succes de Siri. Poti „gazdui” conferinta sau te poti inscrie intr-o conferinta pe care a creat-o altcineva.

Nivelul de conectivitate la internet este unul bun, iar aplicatia ruleaza fara intreruperi. Ok, nu are poate acelasi nivel de fluiditate ca Zoom Meetings, dar si aceasta aplicatie isi face datoria cu brio.  Si cred ca poate reprezenta o solutie pentru tine si colegii tai. Ocupa locul 4 in Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video si cred ca merita sa-i dai o sansa.

5. Blue Jeans 🖥️

📌 Suna a achizitie pe care o faci din Mall, dar nu este. 🙂 Stiu ca iti lipsesc in aceasta perioada cumparaturile obisnuite, dar nu vorbim despre o pereche de jeansi albastri, oricat de mult te face titlul aplicatiei sa crezi asta 🙂 Este vorba despre a cincea aplicatie utila din Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video. Fiabila, usor de folosit, fara nevoia de a-ti crea un cont separat, cu exceptia celui care organizeaza conferinta, aplicatia Blue Jeans poate aduna pana la 100 de participanti la conferinta si este nu doar compatibila cu orice telefon mobil, dar si cu orice sistem de operare, indiferent ca vorbim despre pc, laptop, sau smartphone.

6. Join.Me 🖥️

📌 Foarte cunoscuta la nivel global si foarte utilizata in special in Statele Unite ale Americii, Join.Me este, de asemenea, o aplicatie foarte populara si foarte apreciata la nivel inalt, in special in mediul business.

Stii ce mi-a placut cel mai mult la aceasta aplicatie? Faptul ca o poti folosi usor atat de pe mobil, cat si de pe desktop, iar daca optezi pentru cea de-a doua varianta, nici macar nu trebuie sa o descarci. E nevoie doar de Google Chrome si te poti alatura unei conferinte video gata create. Poti partaja ecranul cu un singur click, iar nivelul video si audio este unul foarte bun. Participantii sunt afisati in bule video in loc de patratele.

Dezavantajul ar fi ca Join.Me costa de la un anumit nivel. Daca vrei sa aduni 10 participanti, atunci trebuie sa platesti pentru conferinta ta video. Pentru o mini sedinta cu 3 participanti in grup, totul este gratuit.

7. Zoho 🖥️

📌 Daca nu ai auzit inca de Zoho Meetings, este cazul sa o faci, mai ales daca te intereseaza acest Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video. Se bazeaza in totalitate pe browserul web, ceea ce o face extrem de atractiva, ba chiar, pentru unii, unica. Poti folosi Zoho atat pe un telefon cu Android la bord, cat si pe un telefon cu iOS. Nu in ultimul rand, camera web poate fi partajata, poti efectua sondaje si totul se desfasoara intr-o siguranta deplina. Daca ai nevoie de o mini conferinta cu 3 oameni, afla ca Zoho este gratuita. Pentru o sedinta mai mare, trebuie sa platesti in plus. Vrei sa stii marele avantaj al Zoho? 🙂 Acesta beneficiaza de o super criptare, astfel ca meeting-ul tau se va desfasura intr-o siguranta deplina. La acest capitol, indraznesc sa spun ca Zoho este cea mai buna dintre aceste aplicatii, alaturi de Zoom si de Skype. Dar, are si dezavantajele ei, pe care le-am enumerat ceva mai sus.

8. Cisco Webex Meetings 🖥️

📌 Inca o aplicatie foarte cunoscuta in Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video. Cisco Webex Meetings este un nume important cand vine vorba despre oamenii de afaceri, care folosesc probabil destul de des aceasta aplicatie. Are caracteristici unice, o tabla virtuala pentru brainstorming si diverse machete video personalizate. Deci, i-ai inteles utilitatea, nu? In plus este una dintre aplicatiile sigure si extrem de usor de utilizat.

9. Ready-Steady-Go 🖥️

📌 Un instrument inteligent, care propune apeluri video de cea mai inalta calitate, cu posibilitatea de a prezenta, simultan, pana la patru ecrane. Aplicatia primeste suport tehnic si prinde acest top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video pentru ca este una dintre cele mai sigure din lume cand vine vorba despre meetings online. Din pacate, pachetul business costa. Pentru 10 participanti inclusi in conferinta va trebui sa scoti din buzunare peste 100 de lei. Companiile care vor sa includa pana la 100 de persoane intr-o conferinta trebuie sa plateasca lunar peste 250 de lei, ceea ce nu e nici pe departe un pret prea mare daca acestea cauta siguranta, fiabilitate si o calitate streaming foarte buna.

10. Slack 🖥️

📌 Un instrument extrem de popular utilizat în organizații de pe tot globul, Slack are funcții de conferință video integrate. Este una dintre aplicatiile de acest tip foarte cunoscute si foarte sigure. Dacă organizația dumneavoastra nu folosește inca Slack, adoptarea acesteia pentru conferințe video probabil nu are poate prea mult sens. Videoconferința este ca un supliment la funcționalitatea Slack și poate fi un instrument excelent pentru integrarea echipelor (grupurilor), iar videochatul unu-la-unu face parte din ofertele de cont gratuite ale aplicatiei Slack, insa pentru întalniri mai mari, se percept taxe suplimentare. Este sigura si fiabila, dar nu as recomanda-o totusi pentru o sedinta in grup cu mai mult de 10 persoane.

Summary
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Aplicatii
Product Name
Top 10 cele mai bune aplicatii pentru conferinte video