Top list

Top 10 | Cele mai bune alternative la YouTube

Home  »  Top list

catmobile

acum 5 ani

Nu exista site mai accesat in Romania ca YouTube. Bine, asta nu e nicio noutate, dar ca idee, doar pagina de start a celor de la Google are mai multe accesari in tara noastra decat YouTube. Iar lucrurile nu se schimba prea mult nici la nivel mondial, pentru ca site-ul video prinde podiumul cam in orice zona a lumii.

Cu siguranta insa, uneori ti-ai dori sa existe alternative la YouTube. Pentru ca poate, uneori, vrei sa vezi si altfel de materiale video. Din fericire sunt, iar eu ti-am pregatit o lista cu cele mai bune alternative la YouTube.

Stiu ca stii ce e YouTube, dar citeste asta

Platforma de clipuri video este parte a celui mai cunoscut brand din lume, Google. Nu am niciun dubiu ca daca esti pe acest blog, YouTube face parte din viata ta, la fel cum face parte si din viata mea. Arhicunoscut, foarte celebru, foarte popular, foarte utilizat. Multi „foarte” pentru o platforma care atrage zilnic sute de milioane de vizualizari. Si care pare sa dea ora exacta in aproape orice industrie.

Stii cum a plecat business-ul YouTube? Probabil, dar imi fac datoria sa-ti impartasesc pe scurt primii pasi facut de platforma. Fii atent!

Era decembrie 2005, cand Chad, Steve si Jawed au dat startul acestui format. Trei buni prieteni, fost angajati ai unei multinationale celebre din State cautau sa-si incarce filmele realizate la o petrecere. Da, suna pompos. Parca e subiect de film. Dar, viata bate filmul! Chad este Chad Hurley. Steve este Steve Chen. Jawed este Jawed Karim. Ei sunt cei trei oameni care se pot lauda ca au fondat YouTube.

Si-au lansat propriul site din interes personal, si si-au urcat filmuletele. Ideea li s-a parut excelenta, iar in scurt timp platforma lor a devenit populara. Apoi si mai populara. Ulterior foarte populara. A atras atentia mai multor conglomerate uriase, printre care si Google. Cand site-ul celor trei a ajuns la 100 de milioane de vizualizari (din nimic), Google s-a prezentat cu o oferta. Aproape 2 miliarde de dolari a platit gigantul din Mountain View si YouTube a devenit parte a Google.

Top 10 – Cele mai bune alternative la YouTube

Astazi, cand te gandesti la vizualizare si creare de continut video online, YouTube este primul nume care iti vine in minte. Daca ti-a trecut insa vreo secunda prin cap ideea unei alternative la aceasta mega platforma, sper ca am gasit cele mai bune solutii pentru tine. Acestea ar fi in opinia noastra, cele mai bune alternative la YouTube.

1. Dailymotion

Este un website foarte popular si multi o considera una dintre Cele mai bune alternative la YouTube. Daca nu cumva, cea mai buna. La aceasta ora, Dailymotion este al doilea site de video sharing din lume si seamana destul de mult cu YouTube.

cele mai bune alternative la YouTube-Dailymotion

Pana si homepage-ul pare destul de similiar. Iar formularul de cautare la fel de vizibil ca pe YtB. E drept, majoritatea clipurilor de pe DM le vei gasi si pe YouTube. In schimb, nu tot ceea ce apare pe YtB vei gasi si pe Dailymotion. Chiar si-asa mi se pare una dintre cele mai bune alternative la YouTube la aceasta ora si merita testat.

2. Metacafe

Doi israelieni au pus bazele Metacafe. Recent, s-a scris ca Apple a incercat sa cumpere aceasta platforma pentru a investi si mai mult in ea si a o transforma intr-un nou YouTube. Chiar si fara Apple, Metacafe este una dintre cele mai bune alternative la YouTube. Mie imi place!

cele mai bune alternative la YouTube - Metacafe

Gasesti clipuri video foarte interesante si le vei avea pe optiuni: cele mai recente, populare si trending.

3. Vimeo

„Video” si „Me”. Clipurile mele video. Destept, nu? Ei bine si Vimeo este una dintre cele mai bune alternative la YouTube. Vei descoperi in interiorul platformei, materiale video de buna calitate, chiar si seriale sau filme. Homepage-ul e simplificat, cautarea e foarte ok.

Vimeo - cele mai bune alternative la YouTube

Organizarea, de asemenea buna. Este unul dintre site-urile de video sharing care merita fara doar si poate mai multa atentie.

4. Twitch

A fost un concept diferit la inceput, dar s-a transformat pe parcurs si cred ca este una dintre cele mai bune alternative la YouTube. Pentru milioane de utilizatori care cauta clipuri video live sau videoclipuri dedicate jocurilor si nu numai, Twitch este o alternativa interesanta.

5. 9GAG

Foarte popular, dar diferit totusi ca si concept de platforma YouTube. 9GAG iti ofera insa diversitate, organizare si amuzament. Vei gasi GIF-uri deosebite, videoclipuri interesante, animatii, mem-uri si alte materiale care te vor face sa petreci destul de mult timp in compania site-ului. Merita incercat si el.

9Gag cele mai bune alternative la YouTube

6. The Internet Archive

Un fel de biblioteca ce cuprinde diverse materiale care te vor tine conectat si atent. Ai multe filme, seriale (multe dintre ele nu le vei gasi prin alte locuri), carti, muzica si asa mai departe. Fara indoiala, nu e atat de popular, iar caracterul site-ului pare usor diferit de cel al YTB, dar mi se pare una dintre cele mai bune alternative la Youtube in acest moment.

7. IGTV

Noua optiune a celor de la Instagram incepe sa castige teren. De ce n-ar face-o, pana la urma multe vedete se muta aici pentru clipuri care de care mai interesante, postate in orice moment al zilei. Despre Instagram TV sau IGTV v-am scris ceva mai pe larg pe blogul nostru. Recititi si incercati aceasta varianta. O veti gasi ca fiind una dintre cele mai bune alternative la YouTube, fara indoiala.

8. TED

Discursuri motivationale, speech-uri amuzante, multe chestii interesante. O platforma care te provoaca si iti ofera minute de foarte buna calitate, care o transforma intr-una dintre cele mai bune alternative la YouTube. E drept, nu are acelasi format si nici acelasi public tinta, dar nu cred ca vei regreta timpul petrecut acolo.

9. The Open Video Project

Cand l-am deschis prima data, n-am prea inteles despre ce e vorba. Nu mi-a luat insa mult timp pentru a-l descifra. Si pot spune ca este foarte tare! O multime de videoclipuri foarte interesante, inclusiv unele „smulse” din arhivele NASA care te vor captiva.

The-Open-Video-Project cele mai bune alternative la YouTube

Eu cred ca este un proiect interesant care s-ar putea sa-ti umple timpul cu mai mult folos decat YouTube. Relaxare la un alt nivel. Cred ca asta ar descrie cel mai bine The Open Video Project. Merita luat in calcul.

10. Veoh

Interesant si nu prea. Cel putin in cazul meu. Totusi, pentru americani pare sa fie una dintre cele mai bune alternative la YouTube. Eu personal nu m-a decis daca merita chiar atat de mult atentia, dar recomandarile par sa fie solide. Pentru provocare si impact, vi-l recomand si voua. Poate decidem impreuna daca merita sau nu si atentia noastra.

Asadar, daca esti satul de YouTube si de regulile sale, daca ti se pare ca experienta acolo s-a denaturat si nu mai beneficiezi de ceea ce iti doresti, acestea sunt cam cele mai bune alternative la YouTube pe care le-am descoperit eu in ultima vreme. Daca ai alte sugestii de site-uri video streaming, lasa-ne un comentariu si poate reusim sa updatam acest articol.

Summary
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
IGTV, DailyMotion, Metacafe, Vimeo
Product Name
Alternative la Youtube