Top list

Top 10 caracteristici ale Android 10 pe care ar trebui să le știți

Home  »  Top list

catmobile

acum 5 ani

Top 10 caracteristici ale Android 10 pe care ar trebui să le șțiți » Este clar că Android 10 este în trend acum pe internet! Foarte mulți dintre producătorii de telefoane mobile din lume, inclusiv Google (seria Pixel), Essential, OnePlus (Open Beta) sau Xiaomi (Closed Beta) fac mare zarvă de actualizările lor stabile sau de tip beta pentru Android 10. Google, spre exemplu, anunță în mod direct, că vor primi actualizare la Android 10 inclusiv modele din gama Pixel de acum trei ani, gigantul american colaborând și cu alți producători OEM pentru urgentarea actualizarilor firmware.

În ultimele luni, au existat speculatii interminabile cu privire la numele Android Q. Înca de la versiunea Android 1.5 Cupcake, fiecare versiune de Android a fost însoțita de un nume de desert gustos. Cu Android Q, însa, lucrurile se schimbă. Google a renunțat oficial la numele de deșert si trece în schimb la o schemă de denumire numerică mai simplă. Ca atare, numele oficial al Android Q este pur si simplu „Android 10.”

Da, este un pic plictisitor, dar totul face parte dintr-un rebrand mai mare pe care Google îl are pentru Android în ansamblu.

Ei bine, Android Q se cheamă oficial Android 10 și aduce, de asemenea, o mulțime de îmbunătățiri. Rezumându-ne la ceea ce trebuie, am alcătuit pentru tine un Top 10 caracteristici ale Android 10 pe care ar trebui să le sțiti. Să vedem despre ce este vorba.

Top 10 caracteristici ale Android 10 pe care ar trebui să le stiti

1. Live Caption: adică subtitrare în direct dacă este să traducem mot-a-mot. Este una dintre cele mai interesante opțiuni din acest Top 10 caracteristici ale Android 10. Putem spune că se întâmplă ca această opțiune să semene mult cu ceea ce găsim pe YouTube, doar că de această dată, vorbim despre o opțiune care subtitreaza fișierele media de pe telefonul tău. Printr-o singură atingere, Live Caption subtitreaza automat videoclipuri, podcast-uri și mesaje audio, chiar și lucruri pe care le înregistrezi chiar tu.

Top 10 caracteristici ale Android 10 - Live caption

2. Smart Reply sau răspuns inteligent: cu Android 10, veti primi mai mult decât doar răspunsurile sugerate la mesajele dvs. De asemenea, primiti actiuni recomandate. De exemplu, dacă un prieten va solicită să luati cină, telefonul va va sugera un text de răspuns si va extrage indicatii chiar în Google Maps. Pentru Top 10 caracteristici ale Android 10 aceasta mi se pare una dintre cele mai interesante. Ție?

3. Sound Amplifier sau amplificator de sunet; Ei bine, cu ajutorul acestei opțiuni, telefonul tău poate stimula sunetul asigurându-i un boost important. Nu este singurul avantaj. Vei putea filtra zgomotul de fundal și chiar a regla volumul pentru a auzi mai clar, mai bine.

4.Gesture Navigation sau, așa cum îi poți spune clasic, navigare gestuală. Cea mai recentă actualizare de la Android introduce un mod complet nou navigare cu ajutorul gesturilor, eliminând zona barelor de navigare exact așa cum se zvonea anterior. În plus, Android 10 permite aplicațiilor să utilizeze ecranul complet pentru a oferi experiențe chiar și mai bogate. Gesture Navigation merită atenția ta și prinde Top 10 caracteristici ale Android 10.

Top 10 caracteristici ale Android 10 - gesture navigation

5. Dark Theme. Android 10 vine acum cu o tema întunecată la nivelul întregului sistem de operare, o tema ideală pentru lumina scăzută și câte te va ajuta -crede-mă- să economisești din bateria telefonului. A fi capabili să ne personalizăm telefoanele la maxim este unul dintre lucrurile care fac Android-ul atât de grozav, iar cu Android 10, Google oferă (un fel de) posibilitatea utilizatorilor de a face mai multe moduri de a face furori cu aspectul dispozitivului lor.

6. Actualizări mai rapide de securitate; cu actualizările sistemului Google Play, corectiile importante de securitate si confidentialitate vor fi trimise direct pe telefonul dvs. din Google Play, la fel cum se actualizează toate celelalte aplicatii.

7. Focus Mode; O altă caracteristică interesantă din Top 10 caracteristici ale Android 10 este modul Focus. Disponibil în versiune beta, acesta permite utilizatorilor să selecteze aplicații pe care le pot întrerupe temporar. Este un detaliu care va bloca toate „distragerile” și va va permite să va concentrați asupra a ceea ce aveți în față.

8. Family Link; Când am auzit prima dată despre această opțiune, va jur că nu m-am gândit întocmai la ceea ce poate să ofere. Între timp, am și aflat și mi se pare de asemenea o opțiune interesantă care merită să între în acest Top 10 caracteristici ale Android 10. Această caracteristică se referă la stabilirea regulilor de baza digitale care să îi ajute pe copii să-si formeze obiceiuri noi si sănătoase. Puteti seta limitele de timp ale ecranului, vizualizati activitatea apliatiilor, puteti gestiona aplicatiile si restrictiile de continut si puteti vedea unde se află.

9. Location controls; adică, pe românește, controale de locație. O actualizare prin care utilizatorii vor avea acum mai mult control asupra datelor de locație. Asta înseamnă că ei pot permite acum sau nu unei aplicații să le acceseze locația în timp ce aplicația în sine este în uz. Mai exact sau, mai pe scurt, incepând cu Android 10, doar aplicațiile folosite în mod direct cu interfață afișată pe ecran pot solicita locația utilizatorului. Foarte interesant și bine venit.

Top 10 caracteristici ale Android 10 - Location Control

10. Privacy control; ultimul detaliu care mi se pare super interesant în Top 10 caracteristici ale Android 10 pe care ar trebui să le șțiți este controlul confidentialitatii. Android 10 include modificări ample pentru a proteja confidentialitatea si pentru a oferi utilizatorilor controlul, cu o interfata de utilizare îmbunatatita a sistemului, permisiuni mai stricte si restrictii la utilizarea aplicatiilor de date.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 3 votes
Brand Name
Google
Product Name
Android 10