Top list

Top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019

Home  »  Top list

catmobile

acum 5 ani

Piata de telefoane mobile din China a crescut enorm in ultimii 4-5 ani. Din pacate, prea multi oameni traiesc inca sub impresia celebrei sintagme „made in China” prin care automat asociaza un anumit produs cu proasta calitate. Se poate ca aceasta sintagma sa fie inca valabila in alte zone, dar in ceea ce priveste telefoanele mobile ea si-a pierdut treptat mai toti adeptii. Cel putin la nivel international, dar din ce in ce mai vizibil si in Romania. De aceea ne-am gandit sa alcatuim pentru voi un top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019. De aceea, dar si pentru a va ajuta sa intelegeti care producatori din aceasta zona pot fi considerati reliable si care nu.

Cei mai multi producatori de telefoane din aceasta zona produc in 2019 telefoane chinezesti foarte bune, la pretul extrem de decente. Desigur, exista si producatori mari in China care isi permit in acest moment sa produca handset-uri premium, care intamplator sau nu, concureaza cu produsele marilor companii din America (Apple) sau Coreea de Sud (Samsung).

Recent, un raport publicat de catre cei de la IDC a reliefat faptul ca Huawei si Xiaomi sunt marii castigatori ai anului anului trecut. Cu precadere, piata mid-range a facut diferenta pentru cei doi producatori chinezi, care in total, in 2018 au vandut 328.6 milioane unitati! Sunt cifre uluitoare, care subliniaza cat de mult a crescut piata din China. Si sunt cifre care confirma faptul ca acesta este trendul. Unul careia Samsung si Apple le fac tot mai greu fata. In 2018, Huawei a livrat 206 milioane de unitati, cu 33.6% mai mult decat in 2017. Xiaomi pe de alta parte a vandut 122.6 milioane de unitati, o crestere formidabila de 32.2% fata de anul 2017. Plusuri incontestabile pentru cei doi mari producatori din China, care au oferit si anul trecut si vor continua sa o faca si in acest an, telefoane excelente la preturi mici sau medii. Xiaomi si Huawei sunt cei mai mari producatori din zona, dar nu si singurii. In acest Top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019 veti descoperi si alti producatori importanti care continua sa impresioneze de la un al la altul.

Top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019

1. Huawei

Se cuvine sa incepem Top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019 cu cel mai puternic dintre brandurile de telefoane din China: Huawei. Vorbim practic despre cel mai mare dintre producatorii din aceasta tara, o companie care este prezenta si in Romania din 2003. Huawei are sediul central in Shenzen, iar cei mai importanti oameni din conducerea sa sunt Ren Zhengfei (CEO si fondator al concernului), Liang Hua si Meng Wanzhou. In decembrie 2018, Huawei a anuntat ca veniturile sale au crescut cu 21% fata de 2017 ajungand la cifra record de 108.5 miliarde de dolari. A fost pentru prima data in istoria concernului din Shenzhen cand Huawei a depasit borna de 100 de miliarde de dolari! In acest moment, compania are peste 200 de mii de angajati si detine doua subsidiare importante: HiSilicon (prin care isi produce propriile procesoare) si Honor (o subdivizie prin care lanseaza diverse telefoane chinezesti foarte bune, dar cu preturi accesibile. Fara indoiala, Huawei este cel mai mare producator de telefoane din China si detine suprematia pe merit in Top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019.

2. Xiaomi

Top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019 continua cu locul 2 in clasament: Xiaomi. Fondata acum 8 ani de zile, Huawei va implini in curand 9 ani de activitate pe piata. Producatorul isi are sediul central la Beijing, iar incasarile sale in 2018 au depasit granita a 20 de miliarde de dolari. Xiaomi este condusa de Lei Jun (CEO si fondator), precum si de Lin Bin si Manu Kumar Jain. Compania produce telefoane mobile, tablete, computere, smart home devices, dar si smart-tv-uri. Conform publicatiei Chinabrands, Xiaomi are un total de 15.222 de angajati si mai multe subsidiare. Acestea sunt: Redmi, Yi Techhonology, Roborock, Roidmi, Viomi, VH, Mijia, Huami, Aqara, Yeelight, Blackshark, Pocophone si Youpin. Xiaomi deserveste zone importante de pe Glob si a ajuns sa livreze telefoane din China pana in Brazilia, din Rusia pana in Romania si din Mexic pana in Malaiezia. Compania este recunoscuta si pentru faptul ca a construit cea mai mare platforma IoT pentru consumatori, conectand mai mult de 100 de milioane de dispozitive inteligente. Utilizatorii MIUI, interfata dezvoltata de producator au ajuns la 190 de milioane! In februarie anul trecut, Google a anuntat ca Xiaomi este cel de-al patrulea brand din China (indiferent de piata) dupa Huawei, Alibaba si Lenovo.

3. OPPO

Oppo Electronics Corporation sau pe scurt Oppo este o companie fondata acum 18 ani, dar inregistrata la nivel global din 2004. Are sediul central in Dongguan (Guangdong) si daca in 2016 era considerat al 8-lea producator de telefoane mbile din lume, in prezent a urcat foarte sus, in spatele Huawei si Xiaomi. Compania este considerata cea mai importanta din China cand vine vorba de vanzarea interna de telefoane. Peste 200 de mii de magazine de retail are Oppo in tara sa de origine, iar telefoanele sale se vand ca painea calda printre chinezi. De ce? Au preturi foarte bune, performante extraordinare si arata si intr-un mare fel! Numele companiei a fost asociat deja cu importante francize si grupuri la nivel mondial, iar mai nou, Oppo are un parteneriat cu unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, FC Barcelona. Unul dintre telefoanele sale, Oppo Find X este considerat unul dintre cele mai atractive telefoane lansate vreodata in aceasta zona. Si nu este singurul! 113 milioane de unitati au vandut cei de la Oppo la nivel global in 2018, un plus de 1.3% fata de 2017, care poate parea un plus mic, dar este un plus considerabil, tinand cont ca Oppo livreaza in general in Asia. Isi merita fara indoiala locul fruntas in Top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019.

4. Vivo

Compania Vivo Communication Techonology Co. LTD si-a primit denumirea dupa cuvantul „vivo” din limba esperanto, care inseamna „viata”. Vivo este o subsidiara a BBK Electronics, la fel ca si Oppo. Compania a fost infiintata in 2009 dar are statul de companie de sine statatoare. Fondatorul ei este Shen Wei, iar sediul central este in Dongguan, provincia Guandong. Vivo trimite telefoane chinezesti bune cu preturi mici (dar mai nou si cu preturi piperate) in zone precum China, Asia de Sud, Asia de Est, Russia si India.

5. OnePlus

Top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019 continua cu locul 5, un loc care revine producatorului OnePlus. Este singurul producator din China care face ravagii chiar si in Statele Unite ale Americii, o piata interzisa practic pentru marii producatori Huawei, Xiaomi sau Oppo. Compania OnePlus a fost fondata in urma cu aproape 6 ani de catre Pete Lau si Carl Pei. Sediul central al producatorului este la Shenzhen, iar OnePlus a raportat in 2017 venituri de 1.4 miliarde de dolari. Doar 776 de angajati are compania care produce telefoane mobile la nivel global. Din pacate, a adoptat modelul Apple si OnePlue lanseaza in fiecare an doar doua telefoane, ambele premium. E drept, acestea se epuizeaza foarte repede si sunt raspandite in peste 30 de tari la nivel mondial.

6. Lenovo

Grupul Lenovo a scazut in ultimii ani pe piata de telefoane mobile din China, dar numele brandului este in continuare unul extrem de important. Compania traieste foarte mult din celelalte produse, insa ramane activa si pe piata de telefoane mobile. Sediul central al companiei este in Haidian, iar CEO-ul Lenovo este Yang Yuanqinq. Conform Chinabranda, in 2018 compania a avut venituri de 45 de miliarde de dolari, dar numai o mica parte din ele au fost „cauzate” de sectorul smartphones. Subsidiarele sale sunt Motorola, ZUK Si Medion, iar in ultimii ani, Lenovo si-a format centre de dezvoltate in zone importante din China precum Beijing, Shanghai, Shenzhen, Xiamen, Chengdu, Nanjing si Wuhan.

7. ZTE

In Top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019 intra si ZTE, un producator care in 2009 ajungea sa aiba venituri de 9 miliarde de dolari. Fondata in 1985, ZTE Corporation isi are sediul central in Shenzhen si a fost fondata de Hou Weigui. Undeva la 108 mii de miliarde de yuani a incasat compania in 2017, o cifra impresionanta tinand cont de aria de raspandire a producatorului. Diversele probleme legale au impiedicat ZTE sa reziste concurentei cu Xiaomi, Oppo sau Vivo, companii care au depasit rapid in vanzari gigantul din Shenzhen. Peste 80 de mii de angajati are ZTE, care produce in continuare telefoane de buna calitate, iar in ultimii ani si-a asociat numele cu diverse personalitati importante printre care si Cristiano Ronaldo. Intre subsidiarele sale amintim Nubia Technology, ZTEsoft si Zonergy.

8. Meizu

Al 7-lea nume din Top 10 branduri de telefoane chinezesti in 2019 este Meizu, un producator care isi are sediul central in Zhuhai. Fondatorul companiei este miliardarul Jack Wong si trebuie mentionat faptul ca Meizu si-a inceput „activitatea” pe piata din China producand Mp3-uri si Mp4-uri. In 2015, Meizu a devenit al 11-lea producator de telefoane mobile din lume, iar in prezent raporteaza venituri de 451 de milioane de dolari. Jack Wong este in continuare liderul companiei, iar alaturi de el actioneaza Aber Bai si Li Nan. Peste 3000 de angajati are companie care s-a remarcat in ultimii ani prin cateva telefoane mobile de buna calitate la preturi mici.

9. Coolpad

Urmasa China Wireless Technologies, compania a fost infiintata in urma cu 25 de ani sub numele Yulong Computer. In prezent, firma este condusa de Guo Deying si Jiang Chao, dar actiunile majoritate le detine Chen Jiajun. Sediul central al firmei este in Shenzen.

10. Gionee

Un nume cunoscut romanilor, pentru ca Gionee este producatorul asiatic care producea telefoane pentru brasovenii de la Allview. Multe dintre modelele companiei din Romania aveau la baza smartphone-uri ale celor de la Gionee. Pana in prezent, micutul producator chinezesc nu s-a remarcat prin productia de telefoane scumpe ci mai degraba pe gama de telefoane de buget, cu design destul de atractiv mai nou. Din pacate, in prezent, compania este aproape de faliment.

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 2 votes
Brand Name
Telefoane China
Product Name
Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo, OnePlus