Stiri, Top list

Top 10 aplicatii de editare a pozelor pe care le gasesti in Android

Home  »  Stiri  »  Top list

CatMobile.ro

acum 7 ani

Indiferent ca esti un mare pasionat de fotografie, un simplu amator sau poate cineva care doar cauta sa imbunatateasca aspectul pozelor efectuate cu telefonul mobil, un lucru este cat se poate de evident: platforma Android ofera numeroase aplicatii de editare a pozelor, insa din nefericire, foarte multe dintre ele nu multumesc pretentiile utilizatorilor.

Am rasfoit o mare parte dintre aceste aplicatii cu ajutorul celor de la Freemake si am ales un top 0 aplicatii de editare a pozelor din Magazin Google Play, aplicatii care intamplator, sau nu, s-au remarcat vizibil in 2016 atat la nivelul descarcarilor, cat si la nivel de recenzii. Mai jos veti descoperi cele mai bune cinci aplicatii gratuite pentru editarea pozelor, dar si alte cinci aplicatii contra cost, excelente pentru editarea fotografiilor.

Top 10 aplicatii de editare a pozelor (Android)

Aplicatii gratuite:
⦁ – Picsay
⦁ – Little Photo
⦁ – Pixlr-o-Matic
⦁ – Afterfocus
⦁ – Retrica
Aplicatii contra – cost:
⦁ – Photoshake! Pro
⦁ – Picsay Pro
⦁ – Touchretouch
⦁ – Awesome miniature Pro
⦁ – PicsPlay ProTop 10 aplicatii de editare a pozelor (4)

Top 10 aplicatii de editare a pozelor (gratuite)

Picsay este o aplicatie de editare foto care combina caracteristicile de editare de baza, dar care in acelasi timp ofera si cateva avantaje suplimentare pentru a produce fotografii interesante. Aceasta aplicatie va permite sa efectuati eventuale ajustari de baza privind expunerea, contrastul, temperatura, nuanta, saturatia, luminozitatea si nuanta prin intermediul optiunii „adaugati efecte”. In aceeasi optiune gasim si alte sub-optiuni precum reflector, pixelize, curcubeu, inversare sau dizziness.

Little Photo este o aplicatie usor diferita, dar tot gratuita, care isi face loc in acest top 10 aplicatii de editare a pozelor. Aceasta aplicatie reuseste sa filtreze fotografiile, dar beneficiaza si de alte optiuni importante precum adaugarea de cadre si imagini rotative. Fara indoiala, Little Photo, este o aplicatie Android mult mai usor de utilizat decat Picsay, iar intre functiile sale avansate regasim expunerea multipla, efectul de stralucire a corpului si asa mai departe

Top 10 aplicatii de editare a pozelor (2)

Pixlr-o-Matic prinde si ea un loc in top 10 aplicatii de editare a pozelor si este de asemenea o aplicatie gratuita prin intermediul Magazin Play. Daca Little Photo despre care discutam ceva mai sus asigura filtrarea fotografiilor, Pixlr-o-Matic face chiar mai bine acest lucru, oferind o multitudine de optiuni. Filtrele aplicatiei sunt aranjate pe trei categorii, utilizatorul avand la dispozitie, filtre luminoase, rame foto si filtre foto. Singurul mare dezavantaj al aplicatiei este faptul ca limiteaza utilizatorul la folosirea unui filtru simultan pentru fiecare categorie. In eventualitatea in care doriti sa aplicati mai multe filtre, solutia ar fi salvarea fotografiei editate si incarcarea ei din nou. Foarte important de precizat si unul dintre principalale argumente in opinia mea pentru instalarea acestei aplicatii este faptul ca Pixlr-O-Matic nu contine reclame obositoare si iritante pentru utilizator.

Afterfocus este o aplicatie Android foarte downloadata si aflata in continuare la mare cautare. Fara dubii, locul Afterfocus este in acest top 10 aplicatii de editare a pozelor, iar daca adaugam si faptul ca aplicatia este gratuita, explicatiile devine simple. Afterfocus duce fotografia efectuata cu telefonul mobil la un alt nivel, pentru ca prin intermediul ei, utilizatorul poate crea fotografii DSLR. Odata ce veti invata sa o utilizati (proces care in mod normal nu dureaza mai mult de 4-5 minute) puteti crea fotografii cu adevarat spectaculoase, chiar si prin intermediul unui smartphone

Retrica este una dintre cele mai utilizate aplicatii de editare foto la nivel mondial. Aceasta aplicatie va ajuta sa adaugati inclusiv filtre live si logo-uri la moda pentru fotografiile dumneavoastra. Peste 100 de filtre veti avea la dispozitie, astfel ca este destul de putin probabil sa ramaneti fara optiuni. Puteti chiar sa previzualizati fotografia inainte de a salva totul, iar printre celelalte optiuni importante ale aplicatiei Retrica amintim: format clasic pentru poze, colaje spectaculoase realizate pe baza unor fotografii consecutive, estompare sau postarea de fotografii editate in retelele sociale

Top 10 aplicatii de editare a pozelor (contra-cost)

 

PhotoShake! Pro (6,18 RON)

O aplicatie foarte cautata, PhotoShake! Pro iti ofera posibilitatea sa realizezi foarte multe colaje. Se bucura de review-uri sugestive si numeroase pe Magazin Play si un numar impresionat de descarcari. Puteti alege dintr-o paleta larga de background-uri si sa mutati fotografiile in jurul sau in interiorul mini ramelor pe care aplicatia vi le pune la dispozitie. Dupa editare, puteti partaja fotografia editata pe orice site important de socializare. Ocupa fara discutie un loc in Top 10 aplicatii de editare a pozelor, chiar daca pentru a o folosi si eventual descoperi in intregime trebuie sa platiti putin peste 6 ron.

Picsay Pro (13.39 RON)

Asa cum intuiti, aceasta versiune denumita Picsay Pro este o varianta premium a Picsay, aplicatia gratuita despre care discutam ceva mai sus. Pe langa functiile de editare de baza pe care le gasim in aplicatia gratuita, Picsay Pro va permite sa ajustati RGB-ul si claritatea pozei. Pe de alta parte prin Picsay Pro, utilizatorul poate redimensiona pozele, poate aplica diverse efecte si filtre si are la dispozitie un „history”, adica un meniul prin care poate anula orice modificare rapid pentru anumite locuri ale pozei editate.

Touchretouch (9.99 RON)

In principiu, Touchretouch  este o aplicatie care inglobeaza toate caracteristicile din versiunea gratuita, dar beneficiaza de functia Clone Stamp, functie care ajuta utilizatorul sa creeze fotografii cu aspect mult mai curat dupa ce acesta sterge elementele inutile sau neclare din poze. Este o aplicatie care costa 10 lei si care, din fericire, este ads free. Imaginile vor fi salvate in rezolutie completa si isi vor pastra calitatea, ceea ce este fara indoiala, foarte important. Utila si accesibila ca pret, Tochretouch isi merita fara indoiala locul in top 10 aplicatii de editare a pozelor

Top 10 aplicatii de editare a pozelor
Awesome Miniature Pro (14,00 RON)
Creata de JellyBus Inc. este una dintre cele mai cautate aplicatii de editare a pozelor din Magazin Play. Pentru a o avea va trebui sa scoateti din buzunar in jur de 14 lei, dar optiunile si avantajele pe care le ofera aplicatia sunt destul de numeroase. Awesome Miniature Pro are cateva filtre destul de simple (foarte multe dintre ele sunt insa unice), iar ajustarile de baza privind expunerea, culoarea, balansul de alb, vignetarea, pot fi aplicate direct din aplicatiei. Exista si o versiune gratuita pentru aceasta aplicatie Android, dar evident nu asigura atatea avantaje avand mai putine caracteristici si mai multe limitari.
PicsPlay Pro (16,99 RON)

Costa bani, dar ii merita. Cel putin asta este ideea de baza pe care o veti gasi in multe review-uri din Google Magazin Play pentru PicsPlay Pro. Aceasta aplicatie disponibila in Android este considerata cea mai buna de pe piata in acest moment, iar avantajele sale chiar sunt numeroase. Una dintre cele mai interesante si importante functii ale sale este cea legata de comparatia dintre fotografii. Vei putea sa compari rapid poza editata cu originalul si sa vezi cat de bine te-ai descurcat. In rest, sunt putine optiuni esentiale care-i lipsesc, fiind probabil la aceasta ora cea mai completa aplicatie de editare foto pe smartphone si una dintre cele mai recomandabile din acest top 10 aplicatii de editare a pozelor via Android.

Summary
Top 10 aplicatii de editare a pozelor pe care le gasesti in Android
Article Name
Top 10 aplicatii de editare a pozelor pe care le gasesti in Android
Description
Cele mai bune aplicatii smartphone: gasesti aici un top 10 aplicatii de editare a pozelor pentru telefoane cu Android