Stiri

Aplicația de mesagerie To Tok, instrument de spionaj in Emiratele Arabe Unite

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Au apărut noi informatii care dezvăluie că aplicația To Tok este folosită de fapt de oficialii de informații din Emiratele Arabe Unite pentru a-i spiona pe cetățeni.

Aplicația de mesagerie To Tok, instrument de spionaj in Emiratele Arabe Unite

ToTok, o aplicație de mesagerie gratuită, care este destul de populară în Emiratele Arabe Unite, se presupune că este un instrument de spionaj guvernamental, anunta presa internationala. De altfel, au apărut noi informatii care dezvăluie că aplicația To Tok este folosită de fapt de oficialii de informații din Emiratele Arabe Unite pentru a-i spiona pe cetățeni.

Conform unui raport al celebrei publicatii internationale The New York Times, aplicația este utilizată pentru a urmări fiecare conversație, mișcare, relație, programare, sunet și imagine a utilizatorilor care au instalat-o. Informatia sustine ca fondatorii ToTok, compania Breej Holding au o relatie foarte apropiata cu compania afiliata DarkMatter. Aceasta din urmă este o firmă de informatică și hacking din Abu Dhabi. Aplicația este legată și de Pax Ai, care este o firmă de extragere a datelor care pare a fi, de asemenea legată de DarkMatter.

The Times notează că aceasta este o nouă dezvoltare în istoria spionajului digital. „Există o frumusețe în această abordare”, a declarat Times pentru cercetătorul de securitate Patrick Wardle, care a efectuat o analiză criminalistică independentă a ToTok. „Nu trebuie să-i piratezi pe oameni pentru a-i spiona dacă îi poți determina pe oameni să descarce de bună voie această aplicație pe telefonul lor. Prin încărcarea de contacte, video chat-uri, locație, de ce alte informații aveți nevoie? ”

ToTok a fost introdusa în Emiratele Unite ca o aplicație de mesagerie „rapidă, gratuită și sigură” la fel ca WhatsApp și Skype. Aplicația a câștigat multă popularitate în Orientul Mijlociu și nu numai. Raportul New York Times evidențiază faptul că, clasamentele recente din Google Play dezvăluie că ToTok se număra printre primele 50 de aplicații gratuite din Arabia Saudită, India, Marea Britanie, Suedia și multe altele. În continuare, raportul subliniază faptul că Google și Apple au eliminat aplicația din magazinele de aplicații respective. Acest lucru ridică, de asemenea, unele îngrijorări grave cu privire la confidențialitatea și securitatea oamenilor.

Etichete:

To Tok