Stiri

Telefonul pliabil de la Oppo va avea procesor Snapdragon 888 la bord. Au apărut și alte detalii cheie

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Telefonul pliabil de la Oppo începe să devină realitate. Presa internațională oferă informații noi legate de acest device, la care se spune că producătorul lucrează deja de mai mult timp. Venim și noi cu detalii suplimentare, în cele ce urmează.

Telefonul pliabil de la Oppo va avea procesor Snapdragon 888

Smartphone-urile pliabile sunt o parte a lumii de mult timp, dar nu fiecare OEM face parte din zona telefoanelor pliabile cu adevărat. Mărci precum Oppo nu au intrat încă pe segment, iar primele detalii pentru telefonul pliabil de la Oppo, despre care s-a tot vorbit în ultima vreme, au ieșit acum la lumină. Detaliile cheie sugerează că telefonul pliabil de la Oppo va avea un procesor de top de la Qualcomm (Snapdragon 888), împreună cu alte specificații interesante.

Detaliile provin de la un tipster cunoscut de pe Weibo numit Digital Chat Station. Conform tipster-ului, telefonul pliabil de la Oppo va avea un ecran OLED în interior, care va avea o dimensiune de 7,8 inci până la 8 inci. Se spune că are acesta ar avea o rezoluție de 2K + pixeli și o rată de reîmprospătare de 120Hz.

Tipsterul spune că telefonul pliabil de la Oppo va avea procesorul de top al celor de la Qualcomm, Snapdragon 888 sub capotă. Ne putem aștepta la o dimensiune RAM de până la 12 GB, cu stocare crescând până la 256 de GB. Mai mult, conform tipster-ului, pliabilul este setat să ruleze Android 11 pe baza ColorOS 12.

Mai mult, va avea o cameră primară Sony IMX766 de 50MP în spate. În față, ar trebui să obțineți o cameră de 32MP. Pentru siguranță, pliabilul va folosi un senzor de amprentă montat lateral. Oppo a confirmat deja că intenționează să lanseze un telefon pliabil atunci când a anunțat că lucrează la produse pentru smartphone-uri multi-form.

Procesorul Snapdragon 888 garantează o performanță premium

Qualcomm a anunțat oficial acest procesor în urmă cu aproape un an de zile. Este pentru prima data cand Qualcomm folosește 3 nuclee diferite intr-un singur chipset.

Procesorul Kryo 680 este format dintr-un nucleu CPU Cortex-X1 tactat la 2,84 Ghz, sub care se află cele 3 nuclee Cortex A78 tactate la maximum 2,4 Ghz și, în cele din urmă, cele 4 nuclee Cortex-A55 de putere redusă, care sunt tactate la 1,8 GHz, permițând o performanță generală mai bună cu 25%, exact asa cum anunta producatorul nord-american.

Qualcomm anunta ca nivelul de performanta general al chipset-ului Snapdragon 888 creste cu 25% fata de predecesorul sau si cu un procent de 35% la nivel de performanta grafica. In plus, partea de AI a fost upgradata semnificativ, detaliu care transforma Snapdragon 888 intr-unul dintre cele mai puternice procesoare din industrie in acest moment.