Stiri

Piata de telefoane din India in 2019. Xiaomi ramane lider, Apple nu prinde Top 5

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Xiaomi continua sa impresioneze pe piata indiana. Conform celor mai noi statistici de piata pe 2019, compania din China este numarul 1 la vanzari in aceasta tara. Dupa cum stim, India este a doua piata de desfacere din lume, cu peste 152 de milioane de unitati vandute in 2019, conform unui studiu al celor de la IDC.

Xiaomi ramane lider pe piata din India in 2019. Apple nu prinde top 5! Samsung, in pierde fata de 2018

Cu o crestere de 8.0% year-over-year, Xiaomi conduce clasamentul producatorilor de telefoane mobile, cu cele mai multe unitati vandute in 2019.

Topul primelor 5 companii din lume care au vandut cele mai multe unitati in 2019 in India nu include Apple. In clasament, Xiaomi este lider, Vivo si Samsung Electronics o urmeaza, iar Oppo si Realme inchid clasamentul. O demonstratie in plus a faptului ca Apple nu si-a reglat inca problemele pe piata din Asia, mai ales ca, dupa cum stim, nici in China, marele producator nord-american nu reuseste sa impresioneze.

Al patrulea trimestru din 2019 a adus o crestere de 5.5% fata de al patrulea trimestru al anului trecut, cu 36.9 milioane de unitati livrate. Ar putea fi considerat un declin de la un trimestru la altul, dar acest lucru este de asteptat in India din cauza perioadei Festivalului Diwali. Canalele online au inregistrat totusi o crestere de 11.2% in al patrulea trimestru al anului trecut, spre deosebire de al patrulea trimestru din 2018. In ceea ce priveste livrarile offline, acestea au de asemenea o crestere in cel de-al patrulea trimestru al anului, dar oarecum nesemnificativa (1.4%)

In ceea ce priveste insa clasamentul producatorilor, asa cum spuneam si mai sus, Xiaomi este numarul 1 in India. Ceea ce nu este deloc putin lucru. In al patrulea trimestru al anului trecut, Xiaomi a livrat peste 10 milioane de unitati, adica de aproape doua ori mai multe decat Samsung Electronics. In total, in 2019, Xiaomi a bifat impresionanta borna de 43.6 milioane de unitati livrate, depasind la general Samsung Electronics, ocupanta locului doi, cu 31 de milioane de unitati.

Cei de la Vivo se mentin constant in top 3. Asa cum se intampla si pe piata numarul 1 din lume, China, una dominata de catre cei de la Huawei, Vivo nu prea iese din top 3 nici in India. In al patrulea trimestru din 2019, Vivo a livrat 6.9 milioane de eunitati, ceea ce duce total la 23.8 milioane de unitati in 2019.

Samsung a vandut mai bine in al patrulea trimestru al anului trecut decat Oppo sau Realme, dar mai prost decat Vivo sau Xiaomi. Gigantul nord-coreean are 31 de milioane de unitati livrate in India in 2019, o cifra cu mult superioara celor de la Apple, marii rivali la nivel mondial. In alta ordine de idei compania Samsung Electronics a anuntat recent ca a expediat in 2019 peste 6.7 milioane de smartphone-uri Galaxy 5G la nivel global. Aceasta cifra include evident nume importante precum Samsung Galaxy S10 5G, Samsung Galaxy Note 10 5G, Galaxy Note 10 + 5G si Galaxy Fold 5G. Conform presei de specialitate, faptul ca Samsung Electronics a livrat in 2019 mai mult de 6.7 milioane de telefoane cu tehnologia 5G la bord a depasit nu doar asteptarile specialistilor, ci si asteptarile companiei din Coreea de Sud. Asa ca Samsung nu isi poate plange de mila, dar cu siguranta poate si trebuie sa-si imbunatateasca vanzarile pe zona India, acolo unde asa cum mentionam anterior, discutam deja despre a doua piata de desfacere din lume in acest moment.

Oppo a ajung la 16.3 milioane de unitati livrate doar in India in 2019, ceea ce nu e deloc putin lucru. Si confirma prestigiul pe care l-a capatat brandul in ultimii ani. Performanta insa cea mai surprinzatoare vine de la cei de la Realme, care se descurca absolut minunat pe piata indiana. Realme are o crestere de 263.5% fata de 2018 si a livrat 16.2 milioane de unitati in aceasta tara. 4.1 milioane de unitati au fost livrate doar in al patrulea trimestru al anului, ceea ce face ca Realme sa se incadreze cumva in medie.

Fata de 2018, Xiaomi are un plus de 5 milioane de unitati la nivel general si un al patrulea trimestru mai bun in 2019, fata de 2018. Samsung este in pierdere cu 2.8%, pentru ca in 2018 livra un total de 31.9 milioane de unitati, iar in 2019 a reusit sa vanda doar 31 de milioane de unitati. Crestere importanta si pentru Vivo care mai avea putin si isi dubla livrarile in zona India fata de 2018. De remarcat ca la nivel general, celelalte companii care nu fac parte din acest top 5 au inregistrat o scadere masiva de 46.6% in dreptul livrarilor.

La fel de impresionant mi se pare faptul ca Vivo singura a reusit sa livreze in India mai multe smartphone-uri in 2019 decat toate celelalte companii care nu fac parte din top 5 vanzari. Xiaomi are o cota de piata de 28.6% in India, una mai mare decat in 2018. Cea mai semnificativa crestere de piata la nivel de cota o are Realme care a atins in 2019 borna de 14.2%, in timp ce in 2018 avea doar o cota de 3.2%.