Reviews

Tecno Spark Go Plus pret, specificatii si pareri. Telefon de buget care te costa sub 400 de lei

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Ne intoarcem in lumea telefoanelor sub brand necunoscut si avem astazi pentru dumneavoastra detalii despre Tecno Spark Go Plus, un device care este de fapt o versiune de rebranding a unui terminal mai vechi, denumit Spark 4 Lite de la Tecno. Toate informatiile, in cele ce urmeaza.

Tecno Spark Go Plus: brand necunoscut, specificatii decente si un pret foarte bun

Conform presei din India, noul smartphone Tecno Spark Go Plus costa putin sub 400 de lei. La o asemenea suma primesti un telefon elegant, cu aspect modern, disponibil in doua versiuni de culoare: mov (denumita Hillier Purple) si albastru (denumita Vacation Blue). Momentan, Tecno Spark Go Plus va fi disponibil doar in aceasta tara, in magazinele de retail. In scurt timp el ar urma sa fie disponibil si in mediul online, cel mai probabil prin intermediul platformei Flipkart.

Terminalul este lansat de producatorul indian Tecno Mobile si reprezinta o varianta de rebranding a modelului Tecno Spark 4 Lite lansat anul trecut. Aspectul sau este unul atractiv. Avem un ecran decent, cu decupaj in partea sa de sus, margini laterale vizibile si o barbie ceva mai „groasa” si de asemenea vizibila. Pe partea din spate se poate observa usor, cu ochiul liber, atat sistemul de camere asezat in pozitie verticala, precum si scannerul de amprente clasic, la care se poate ajunge usor cu degetul.

In materie de specificatii tehnice, iata ce vei primi la o suma care repet, nu depaseste 400 de lei. In principiu Tecno Spark Go Plus se bazeaza pe un ecran de 6.52-inch in diagonala, care beneficiaza de asa numitul „dot notch” in partea de sus si a carei rezolutie ajunge la 1600 x 720 pixeli. Raportul dintre ecran si corp este conform producatorului unul de 89.5%.

Noul model Tecno Spark Go Plus vine cu procesorul MediaTek Helio A22 la bord, un chipset care atinge o viteza maxima de 1.8 Ghz. Asa cum probabil ca intuiti este vorba despre un procesor entry level, pe care producatorul indian l-a cuplat cu o memorie RAM de 2GB Ram si cu 32GB dedicati stocarii de date. Este vorba despre o capacitate nativa a telefonului, pentru ca el are si un slot dedicat pentru carduri de memorie microSD, astfel ca viitorul utilizator va putea extinde capacitatea de stocare a datelor pana la 128GB .

Tecno Spark Go Plus are senzor clasic de amprente pe partea din spate si vine cu un AI Read Mode extrem de interesant. Totodata, producatorul indian a tinut ca noul model sa aiba si tehnologie face unlock 2.0 la bord, o tehnologie de deblocare a telefonului in versiune Android. Device-ul ruleaza din fabrica HiOS 5.5.2, o interfata aplicata de producator pe Android 9.0 Go Edition. Autonomia sa va fi asigurata de o baterie de 4.000 de miliamperi, care dispune de AI Saving si Safe Charging Feature. Aceasta din urma este o functie interesanta, care iti permite un plus de calitate la incarcarea device-ului.

Pe partea de optica avem specificatii modeste. Tecno Spark Go Plus are o camera principala de 8 megapixeli cu apertura f/2.2 si un selfie camera tot de 8 megapixeli cu flash. Dezamagitor? Probabil ca nu, daca tinem cont de pretul final al telefonului, care repet, nu va depasi 400 de lei. Noul device Tecno Spark Go Plus are o grosime de doar 8.4 milimetri si include cativa senzori moderni importanti printre care cel de lumina ambientala, cel de proximitate sau cunoscutul G-Sensor. Pe partea de conectivitate avem la dispozitie Dual VoLTE, Bluetooth 5.0, Micro USB port, 3-in-1 Non-hybrid SIM Slot si WiFi 802.11 b/g/n/. Acesta este noul model Tecno Spark Go Plus, o varianta de buget, accesibila, pe care o vei putea gasi in curand si in mediul online.

Daca nu esti interesat de o investitie masiva intr-un telefon, dar vrei ca el sa arate totusi decent si sa se miste binisor, Tecno Spark Go Plus poate fi o optiune. Altfel, la nivel de performanta si la nivelul a ceea ce inseamna un telefon cu adevarat modern in acest moment pe piata, Tecno Spark Go Plus nu poate fi considerat decat un device de buget fara pretentii.

Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Tecno
Product Name
Tecno Spark Go Plus