Reviews

Tecno Camon i review: pareri, specificatii tehnice, pret

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Chinezii de la Transsion Holdings TECNO Mobile au lansat astazi pe piata un telefon destul de interesant, care va fi disponibil pentru inceput in zona India. Este vorba despre un smartphone cu ecran FullView, procesor Mediatek si o camera selfie destul de puternica. Noul Tecno Camon i arata foarte bine, are un nume ciudat si pare sa fie pariul companiei din acest an, un concurent direct pentru Micromax Canvas Infinity.

Tecno Camon i specificatii tehnice

Daca treceti peste numele ciudat al acestui telefon, credem ca veti descoperi un device destul de interesant, care, in plus, nu va avea un pret mare de achizitie. Tecno Camon i isi trage denumire din limba engleza, fiind un fel de indemn: „C’mon I”. Ei bine, device-ul va costa 8.999 rupii (putin peste 500 de lei) , si dincolo de aspectul sau, putem spune ca are o configuratie interesanta.

Ecran: Tecno Camon i are un ecran de 5.65-inch in diagonala in format FullView. Partea estetica este asigurata si de plusul real pe care il asigura prezenta sticlei curbate 2.5D. In plus, putem discuta de un display destul de rezistent pentru ca el este protejat de Corning Gorilla Glass 3. Ecranul suporta o rezolutie HD+ adica 1440 x 720 pixeli.

Tecno Camon i

Procesor: Tecno a mers pe mana celor de la Mediatek. Cumva, firesc, tinand cont ca chip-urile taiwanezilor sunt ceva mai accesibile ca pret si oarecum mai la „indemana” companiilor mici din Asia. Avem un procesor quad-core model MT6737T, pe o platforma de 64 de biti plus placa video Mali T720 GPU. Procesorul este tactat la frecventa de 1.3 Ghz si ar trebui sa asigure un nivel optim pentru gaming, dar va intampina fara indoiala dificultati la jocurile solicitante.

Sistem de operare: Compania Tecno a dezvoltat o interfata destul de atractiva, dar putin cam incarcata cu diverse aplicatii pre-instalate. Este vorba despre interfata HiOS pe care producatorul a „asezat-o” peste Android 7.0 Nougat.

Memorie: Un capitol la care Tecno Camon i nu sta deloc rau, dar putea sta mai bine. Totusi, pentru un telefon care va depasi cu putin 500 de lei ca pret de achizitie nu sta deloc, dar deloc rau. Avem 3GB in dreptul memoriei RAM si 32 GB pentru memoria nativa. Aceasta din urma se poate extinde prin carduri de memorie externa pana la 128 GB via microSD.

Dotari foto: Acesta este un capitol la care, in mod oarecum surprinzator, Tecno Camon i sta minunat. Nu avem camera foto duala pe acest device, dar ambele camere, atat cea din fata, cat si cea de pe spate, au la bord senzori de 13 megapixeli si diafragma F/2.0. As spune chiar remarcabil, pentru o companie mica, necunoscuta, care vinde acest telefon la un pret foarte mic. Camera principala este echipata cu LED Flash (quad) si cu lentile 5P in timp ce pe selfie cam aflam ca producatorul a stabilit un unghi de vizualizare la 80 de grade.

Tecno Camon i (2)

Alte optiuni: Noul Tecno Camon i nu este lipsit de mufa pentru casti de 3.5 milimetri. Telefonul „simte” 4G VoLTE, beneficiaza de tehnologie Wi-Fi 802.11 b/g/n si Bluetooth 4.0, dar si de GPS. Autonomia va fi asigurata de o baterie de 3.050 de miliamperi, suficienta pentru o autonomie care sa depaseasca o zi de utilizare. Senzorul de amprente este plasat de producator pe partea din spate a dispozitivului. In ceea ce priveste greutatea produsului, Tecno ne anunta ca modelul are doar 134 de grame! Surprinzator, designul este de asemenea unul ultra slim si compact: 7.75 milimetri grosime, 71.7 milimetri grosime.

Tecno Camon i pret si concluzie

Asadar, putin peste 500 de lei cere Tecno pentru acest telefon care are cateva argumente solide in favoarea sa, incepand cu ecranul 18:9, continuand cu memoria de 3GB RAM, cu dotarile foto excelente pentru acest nivel si cu optiunile dual-SIM, 4G VoLTE sau GPS. Telefonul este disponibil pe culori precum auriu, negru si albastru si cred ca merita destul de multa atentie la acesti bani. Vom reveni cu un update in privinta disponibilitatii sale.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes