Stiri

TCL Corporation continua colectia de achizitii scumpe: 30 de mii de telefoane Vertu ajung in China!

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

TCL Corporation este o companie chineza cu sediul central in Huizhou, provincia Guangdong. Renumele si l-a castigat prin asocierea cu BlackBerry si Alcatel, doua nume uriase in domeniu, ale caror drepturi apartin astazi corporatiei chineze. Concernul infiintat de omul de afaceri Li Dong Sheng nu pare insa sa se opreasca aici si surse ale presei chineze anunta ca va incerca sa stabileasca in curand si alte parteneriate de acest tip.

TCL Corporation a pus ochii si pe Vertu, dar deocamdata le cumpara telefoanele

TCL CorporationCei de la TCL Corporation au achizitionat drepturile asupra Alcatel in 2004 dupa ce au investit 55 de milioane de euro rapid in actiuni. Fondata in urma cu 36 de ani, compania chineza ocupa in prezent unul dintre primele 20 de locuri in topul producatorilor de electronice din lume, iar achizitia facuta in 2004 precum si parteneriatul strategic cu Blackberry a contribuit la aceste detalii in mod evident.

Intre timp insa, cei de la TCL Corporation pare sa fii pus ochii si pe Vertu, o companie care nu trece prin cele mai bune momente ale existentei sale. Pe catmobile.ro ati putut afla din acest articol ca filiala de telefoane premium care a apartinut Nokia a ajuns „in mainile” unui controversat om de afaceri turc, pentru o suma de peste 50 de milioane de lire sterline. Hakan Uzan, omul care a infiintat operatorul de telefonie mobila Telsim ar fi noul proprietar al companiei si daca este asa, probabil ca a primit cu entuziasm vestea anuntata si de presa chineza.

TCL Corporation a comandat 30 de mii de telefoane mobile de la Vertu, fiecare dintre acest telefon costand 7.500 lire sterline. Conform presei turce de aceasta data, tranzactia dintre TCL Corporation si Vertu inseamna un contract de aproape 300 de milioane de euro, ceea ce fara indoiala reprezinta un motiv imediat de satisfactie pentru Hakan Uzan. N-ar trebui insa sa se bucure prea mult omul de afaceri turc, presa chineza anuntand ca TCL Corporation urmareste sa intre rapid si in posesia drepturilor asupra Vertu.