Stiri

Surprize pe piata wearable! Castile wireless aduc un plus la nivel mondial in ceea ce inseamna vanzarile

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Piata wearable ofera detalii noi in 2019. Conform celui mai recent studiu de piata realizat de catre cei de la IDC, procentul cresterii acestei piete este unul impresionant la nivel mondial: aproape 95%!

Surprize pe piata wearable. Cresteri importante pentru Huawei, dar Apple continua sa domine piata

Compania IDC a dat publicitatii un nou raport cu privire la piata wearable. Se pare ca fata de aceeasi perioada a anului trecut, aceasta piata inregistreaza o crestere semnificativa, tradusa in cifre printr-un procent urias de 94.6%. Paradoxal, nu smart watch-urile, bratarile de monitorizare fitness sau alte accesorii mult mai populare aduc acest plus.

Presa occidentala scrie ca plusul se datoreaza prezentei pe piata wearable a mai putin cunoscutelor casti wireless, care au marele avantaj de a oferi asistenti virtuali integrati. Acestea au inregistrat o crestere de 242.4%, ceea ce spune, cu adevarat, multe. Smartwatchurile sunt in crestere la nivel de vanzari cu 48%, un procent putin mai mic decat bratarile de monitorizare fitness.

40.7 milioane de casti wireless s-au vandut pana acum in acest an, o cota net superioara celei din 2019, cand la nivel mondial s-au vandut doar 11.9 milioane de astfel de accesorii. Smartwatch-urile ating pragul de 17.6 milioane la nivel global, o crestere de asemenea destul de importanta fata de aceeasi perioada a anului trecut cand se vandusera doar 11.9 milioane.

La nivel de companii, Apple sta cel mai bine, se arata in studiul dat publicitatii de IDS. Compania din Statele Unite are o cota de piata de 35% in ceea ce priveste aceste produse, devansand Xiaomi (14.6%), Samsung (9.8%) si Huawei (8.4%). Locul 5 revine celor de la Fitbit cu un procest de 4.1%. De remarcat ca toti acesti producatori inregistreaza cresteri la nivelul cotei de piata, in principal pentru ca piata wearable a crescut foarte mult. 29.5 milioane de accesorii de acest tip a expediat Apple la nivel mondial, mult mai multe decat Xiaomi (12.4) sau Samsung (8.3). De altfel, Apple singura a livrat mai multe produse pe piata piata wearable decat Xiaomi, Samsung si Huawei impreuna!

Cea mai importanta crestere o inregistreaza insa Huawei, care iata ca intra puternic si pe aceasta piata. 202.6% este procentul cu care a crescut compania din China in acest an, pe aceasta piata. Huawei a trecut de la 2.3 milioane de unitati livrate anul trecut la 7.1 milioane de unitati livrate in acest an. In ceea ce priveste compania FitBit, aceasta se pare ca a pierdut ceva teren, dar colaborarea (sau chiar preluarea de catre) Google ar putea schimba lucrurile in bine.