Stiri

SURPRIZA | Compania Xiaomi va lansa si un model Xiaomi Mi A2 Lite

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Despre Xiaomi Mi A2 am tot discutat in ultima vreme pe blogul nostru. Apropiata lansare a acestui telefon cu android pur nu ne poate lua prin surprindere, mai ales ca ne asteptam ca Xiaomi sa aiba un succesor pentru modelul Mi A1 de anul trecut, care s-a demonstrat a fi un real succes.

Surpriza vine insa de la Xiaomi Mi A2 Lite, un terminal pe care nu il asteptam si care va avea tot o versiune de Android stock la bord. Se pare ca un retailer polonez a listat cele doua modele de telefoane si atat Xiaomi Mi A2 cat si Xiaomi Mi A2 Lite isi asteapta in scurt timp lansarea oficiala in China.

Avem detalii despre surprinzatorul model Xiaomi Mi A2 Lite in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice pentru Xiaomi Mi A2 Lite

Se pare ca al doilea telefon din acest an cu Android Stock de la Xiaomi va fi motorizat de un procesor Qualcomm Snapdragon 625. Este vorba despre un chipset octa-core destul de bun pentru sectorul mid-range, dar mai slab decat Snapdragon 660 de pe Mi A2.

Acest procesor primeste un sprijin important de la memoria de tip RAM de 4GB si, din cate se pare, Xiaomi Mi A2 Lite nu va avea si o versiune de 6 GB RAM la fel ca Mi A2. Terminalul va beneficia de un spatiu nativ de stocare a datelor de 64GB si important este ofera posibilitatea extinderii memoriei flash pana la 128 GB via microSD.

Xiaomi Mi A2 Lite (3)

Asa cum anticipati, Xiaomi Mi A2 Lite va rula din fabrica Android 8.1 Oreo intr-o versiune stock, foarte bine optimizata.

Telefonul se pare ca ne va surprinde printr-un ecran in format modern 18:9 cu diagonala mare de 5.84-inch si rezolutie 2280 x 1080 pixeli. Densitatea pixelilor pe display-ul de tip IPS al Xiaomi Mi A2 Lite va fi de 403 ppi. Acest ecran primeste din partea producatorului si protectie 2.5D sticla curbata.

Xiaomi Mi A2 Lite se va baza pe o baterie de 4.000 de miliamperi si pe un modul foto in care se remarcam camera principala duala de 12MP+5MP cu apertura f/2.2. Modulul foto de pe partea frontala a telefonului are o rezolutie de 5 megapixeli.

Diferente intre Xiaomi Mi A2 Lite si Xiaomi Mi A2

Este clar ca Mi A2 Lite este o versiune mai blanda a modelului de baza, Mi A2. Acesta din urma are mai multe argumente in favoarea sa, dar si un pret mult mai mare: telefonul costa 350 de dolari, in timp ce versiunea sa mai slaba costa doar 280 de dolari.

Xiaomi Mi A2 Lite

Xiaomi Mi A2 Lite

Teoretic, diferentele incep de la nivelul ecranului (mai mare si mai puternic pe Mi A2) si continua cu restul specificatiilor. Surprinzator poate, Xiaomi Mi A2 Lite are in schimb o baterie mai mare si mai puternica, ceea ce poate fi considerat un adevarat avantaj. In rest insa, Mi A2 este clar telefonul mai bun.

Xiaomi Mi A2 Lite (1)

Camera principala a modelului standard este duala si mult mai puternica, datorita combinatiei de 12MP+20MP cu excelente aperturi (f/1.75 si f/1.8). O diferenta considerabila atat pe hartie cat si probabil in realitate.

In timp ce camera frontala poate filma la rezolutie Full HD, camera principala a lui Mi A2 are si capacitate de filmare 4K. Evident, pe modelul Xiaomi Mi A2 Lite acest lucru este imposibil de realizat.

Nivelul de memorie este unul mai mic, mai ales ca Mi A2 va putea fi achizitionat si intr-o versiune de 6GB RAM. In plus, revenind la modulul foto, Xiaomi Mi A2 are una dintre cele mai atractive camere pentru selfie-uri raportat la banii investiti in telefon. Iar cei 20 de megapixeli cu deschidere f/1.8 si dimensiune a pixelului de 1 micron nu se pot compara cu modesta camera de 5 megapixeli a lui Xiaomi Mi A2 Lite.

Acest model care apare surprinzator listat de un retailere polonez pare mai degraba un fel de ruda a lui Xiaomi Mi A1, dar remarcam inca o data faptul ca vine cu o baterie mai mare si mai puternica, desi are specificatii mai slabe decat Mi A2.

sursa: https://www.gsmmaniak.pl

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi A2 Lite
Price
$ 280