Stiri

SURPRIZA | Compania OnePlus depaseste Samsung in India pe segmentul premium

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Compania OnePlus nu mai este de mult un nume necunoscut in industria telefoanelor mobile. Producatorul chinez nu se poate lauda cu smartphone-uri scoase pe banda rulanta precum alti producatori din China, insa pe segmentul premium, compania impresioneaza de la un an la altul, tot mai puternic.

Conform unui raport al celor de la Counterpoint, compania OnePlus a depasit in premiera Samsung Electronics pe segmentul premium din India. Este de altfel singurul sector in care OnePlus lanseaza telefoane, pentru ca producatorul din China se axeaza, la fel ca si Apple, pe o singura nisa.

Totusi, performanta este impresionanta, mai ales daca tinem cont ca Samsung domina aceasta piata, dar si daca luam in calcul faptul ca piata din India este una dintre cele mai importante trei piete de desfacere din lume!

Compania OnePlus, inca un pas spre topul producatorilor de telefonie mobila

Counterpoint noteaza ca Samsung are o cota mai mica in acest an in zona India, o piata pe care o domina autoritar pana nu demult.

Raportul precizeaza ca 40% din segmentul premium din India este detinut de compania OnePlus in acest moment, o cota mult mai buna decat procentul celor de la Samsung in perioada aprilie iunie 2018.

Counterpoint a stabilit ca telefoanele care intra in categoria premium sunt acele dispozitive cu specificatii de top care costa minim 435 de dolari. Astfel, cu vanzari extraordinare prin ale telefoanelor OnePlus 6 si OnePlus 5T, compania OnePlus detine primul loc in acest moment pe zona India, fiind urmata de Samsung Electronics si Apple. Nord-americanii au o cota de piata de doar 14% in aceasta zona, mult inferioara primelor doua clasate.

OnePlus 6

OnePlus 6 unul dintre cele mai bine telefoane premium din India

Este pentru prima data cand producatorul chinez obtine prima pozitie pe segmentul premium din India. Iar acest lucru este vizibil si in raportul financiar al celor de la Samsung pe primele doua trimestre, raport care arata ca profitul companiei pe divizia de telefoane mobile a stagnat.

O explicatie este data si de rata de vanzare mai mica a telefoanelor premium Samsung Galaxy S9 si Galaxy S9 Plus in zona India.

Citeste si:  OnePlus 6 vs OnePlus 5: care sunt diferentele

Counterpoint subliniaza si intrarea pe aceasta zona in forta a companiilor Huawei, Vivo, Nokia si LG, insa remarca faptul ca OnePlus ofera cele mai bune preturi raportat la calitatea produselor sale.

OnePlus 6 costa 435 de dolari in India, in timp ce Galaxy S9 Plus costa nu mai putin de 874 de dolari in aceasta tara. La nivel de performanta, cele doua telefoane premium sunt destul de apropiate valoric, astfel ca progresul fantastic inregistrat de compania OnePlus nu pare deloc intamplator.

Samsung ramane lider la nivel general in India

Cu toate ca este lider pe sectorul premium din India, compania OnePlus nu se afla nici macar in Top 5 producatori la nivel general.

Lider indiscutabil pe zona India ramane Samsung Electronics, cu aproape 29% din cota de piata. Foarte aproape de Samsung se afla insa Xiaomi, care prin telefoanele sale din zona mid-range si low – end a ajuns sa aiba o cota de piata de 28% pe India. Ceea ce cu siguranta va fi foarte important pentru producatorul cu sediul in Beijing (Haidian).

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 2 votes
Brand Name
Compania OnePlus
Product Name
Telefoane OnePlus