Stiri

Google își închide studioul Stadia Internal Games. Cum afectează strategia Google Stadia

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Potrivit presei internaționale, Google nu vrea să creeze jocuri exclusive pentru Stadia și închide studioul de jocuri SG&E

Google își închide studioul Stadia Internal Games

Deși poate părea o decizie surprinzătoare, presa internațională susține că specialiștii se așteptau la această decizie.

Google a anunțat astăzi că studioul intern de jocuri Stadia se închide. Studioul propriu de jocuri Google Stadia Games and Entertainment (SG&E) a fost lansat anul trecut pentru a dezvolta jocuri care să profite din plin de potențialul Stadia.

Acesta intrase pe mâinile lui Jade Raymond, un veteran al industriei jocurilor, care anterior a lucrat pentru Ubisoft si Electronics Arts. „Având în vedere concentrarea noastră pe tehnologia dovedită a Stadia, precum și pe aprofundarea parteneriatelor noastre de afaceri, am decis că nu vom investi în continuare în aducerea de conținut exclusiv de la echipa noastră internă de dezvoltare SG&E, dincolo de orice jocuri planificate pe termen scurt” , a declarat Google într-un comunicat.

Google a informat, de asemenea, că Jade Raymond părăsește și compania pentru a „urmări alte oportunități”, în timp majoritatea echipei SG&E va trece la noi roluri care vor ajuta si susține idealurile companiei.

Google își schimbă strategia în ceea ce privește Google Stadia

În urma anunțului făcut de către cei de la Google, presa internaționala conchide că mutarea pare una firească ținând cont de schimbarea de strategie la care apelează gigantul nord american în ceea ce privește Stadia.

Compania a și explicat: „Vedem o oportunitate importantă de a lucra cu parteneri care caută o soluție de joc construită pe instrumentele avansate ale platformei Stadia și instrumentele platformei. Credem că aceasta este cea mai bună cale către transformarea parteneriatului cu Stadia într-o afacere durabilă pe termen lung, care ajută la creșterea industriei.”

Practic, ce urmărește Google prin această decizie și cum afectează Google Stadia? Specialiștii susțin că gigantul nord-american urmărește să licențieze tehnologia Stadia către alte studiouri care sunt interesate să-și creeze propriile produse de streaming. Google nu mai vrea să înființeze o singură platformă de jocuri exclusive pentru a atrage mai mulți jucători.

Totodată, Google a confirmat că jucătorii vor putea în continuare să se bucure de toate jocurile de pe Stadia și Stadia Pro și va continua să aducă titluri noi de la terți pe platformă: ”Noi ne-am angajat să susținem jocurile pe cloud și ne vom face în continuare job-ul pentru ca această industrie să evolueze” a mai anunțat gigantul nord american.

Ce este Google Stadia


Google Stadia: Serviciul de Cloud Gaming operat de Google este o multiplatformă înființată în 2019. Google susține că Stadia este capabil să transmită utilizatorilor jocuri prin intermediul numeroaselor centre de date de pe tot globul, multiplatforma fiind capabilă să transmită jocuri video de până la rezoluția 4K la 60 cade pe secundă, cu sport dinamic.

Google Stadia este accesibil direct prin browserul Google Chrome, dar și pe smartphone-uri și tablete. Softwareul este construit pe servere ce rulează Linux, iar Vulkan este API-ul lor grafic.

Etichete: