Stiri

Spotify Lite disponibil pentru Android

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Urmand trendul initiat de Facebook, Uber si Instagram, cei de la Spotify lanseaza pentru telefoanele cu sistem de operare Android, noul Spotify Lite, o versiune care face economie de resurse, renuntand insa la cateva avantaje importante asigurate de functiile importante pe care le gasim in versiunea originala.

Despre Spotify in Romania gasesti absolut toate detaliile necesare pe blog-ul nostru, accesand link-ul anterior.

Spotify Lite: ce-i lipseste

Fiind o versiune Lite, noua aplicatie are cateva minusuri evidente prin comparatie cu aplicatia originala, Spotify. E drept, iti va consuma mult mai putine resurse, iar cei care nu simteau nevoia de a folosi toate functiile importante din Spotify se vor delecta de acum cu aplicatia Spotify Lite.

Spotify Lite (3)

Noua aplicatia Spotify Lite isi face aparitia in Play Store, insa implementarea sa nu este tocmai cea mai grozava. Interfata este mai mult, sau mai putin, asemanatoare cu cea a aplicatiei principale, dar ecranul de baza pare usor customizat, Spotify asigurand acum si conectivitate spre Facebook.

Intre functiile importante care lipsesc de pe Spotify Lite, poate cea mai ciudata „pierdere” este absenta offline playback. Tinand cont ca Spotify este o aplicatie de muzica streaming, pare foarte ciudat ca o optiune esentiala precum Offline Playback nu se regaseste in noua versiune Lite. In fapt, scopul aplicatiei ar fi trebuit sa fie sa poti salva melodii pentru a le putea asculta si offline, nu?

Spotify Lite (4)

In mod surprinzator, nu exista nici functia Spotify Connect, cea care permite redarea de melodii via device-uri wireless audio. Spotify Lite nu permite userilor sa treaca la o versiune Premium, iar daca esti tot nu poti reda manual melodiile pe care ti le doresti.

Din pacate, un minus de acelasi timp remarcam si la listele de redare din biblioteca online. Selectia se face in mod aleatoriu, nicidecum dupa preferinta utilizatorilor.

Spotify Lite: marele avantaj

Indiscutabil, cel mai mare avantaj pe care il ofera Spotify Lite este beneficiul utilizatorilor de a nu-si ocupa memoria cu o aplicatie „cu greutate”.

Spre deosebire de versiunea principala, care are o dimensiune de 100 MB, noua aplicatie Spotify Lite are doar 15 MB. E clar, asa cum am vazut si mai sus, ca acea diferenta de 85% se datoreaza catorva minusuri esentiale, dar putem scuze ca intr-un final, scopul noii aplicatii a fost atins.

De unde descarci Spotify Lite

Acum ca ai o idee mai clara asupra versiunii Lite de la Spotify, daca doresti sa-i dai o sansa, o poti descarca de aici, via Google Play Store. Pentru moment, niciunul dintre telefoanele pe care le am la dispozitie nu sunt compatibile cu aceasta aplicatie, astfel ca n-as putea sa-ti spun daca tie o sa-ti mearga sau nu.

Spotify Lite (2)

Probabil ca aceasta situatie se va rezolva in perioada urmatoare, iar Spotify va aduce modificarile de rigoare pentru a-si face versiunea Lite, cumva utilizabila.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Spotify
Product Name
Spotify Lite
Price
Gratuit