Stiri

Specificatiile tehnice ale ASUS ZenFone 4 conform bazei de date a GFXBench

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Asa cum va anuntam anterior, ASUS ZenFone 4 a primit o data oficiala de lansare, iar acum apar primele detalii oficiale datorita bazei de date a site-ului GFXBench. Smartphone-ul este confirmat cu un procesor foarte puternic mid-range si cu ecran cu o excelenta rezolutie. Iata care sunt specificatiile ASUS ZenFone 4 conform site-ului citat mai sus:

Specificatii ASUS ZenFone 4

Specificatii ASUS ZenFone 4

ASUS ZenFone 4 (Z01K ZE554KL) specificatii oficiale conform GFXBench

Asadar, din baza de date a site-ului GFXBench aflam ca ASUS ZenFone 4 vine cu un chipset mid-range foarte atragator din multe perspective tehnice. Snapdragon 630 de la Qualcomm, procesor tactat la frecventa de 2.2 Ghz este chipset-ul ales de ASUS pentru a motoriza modelul ZenFone 4. Conform celor mai recente zvonuri, se pare ca grupul taiwanez va lansa si o versiune care va avea la bord un procesor chiar si mai puternic, Snapdragon 660 tot de la Qualcomm.

Modelul ASUS ZenFone 4 cu Snapdragon 630 va fi asociat cu o placa video de buna calitate, Adreno 508, dar si cu 4GB memorie RAM plus 64 GB capacitate de stocare a datelor. Nu va lipsi din configuratia telefonului slotul pentru carduri microSD prin care utilizatorul va putea extinde memoria nativa a terminalului pana la 256GB.

GFXBench ne dezvaluie ca ASUS ZenFone 4 va avea un ecran excelent. Diagonala acestuia va fi de 5.5 inch, iar conform Techcrunch sansele sunt foarte mari ca panelul sa foloseasca tehnologie Super AMOLED. Asadar, ASUS ZenFone 4 va veni cu un ecran cu proportii de phablet si rezolutie Full HD, in speta 1920 x 1080 pixeli.

In ceea ce priveste dotarile foto, device-ul va avea specificatii foarte atractive si foarte posibil o camera principala duala. Pentru moment, in mod concret avem o camera principala de 12 megapixeli si una secundara de 8 megapixeli, dar nu este exclus sa aflam in apropierea lansarii ca terminalul va avea inca un senzor de 8 megapixeli pe camera principala. De remarcat totusi, printre speculatii si specificatii confirmate, ca prima camera a telefonului, cea principala, va putea filma la rezolutie 4K!

Asus nu a renuntat la interfata sa Asus Zen UI si nici nu avea motive sa o faca tinand cont ca este una dintre interfatele proprietare cele mai apreciate. Aceasta va insoti sistemul de operare Android 7.1.1 Nougat pe noul ASUS ZenFone 4. Chiar daca nu avem detalii in GFXBench, putem confirma din alte surse (destul de oficiale) ca telefonul va imbraca un design foarte elegant, din sticla si metal, iar grosimea sa va fi una de doar 7.7 milimetri. Bateria sa va avea 3300 miliamperi si va asigura o autonomie de minim o zi. Conform The Leaker, modelul este dotat cu senzor de amprente inclus in butonul fizic Home.

Este posibil sa gasiti alte informatii despre acest dispozitiv in zilele urmatoare si daca il veti cauta sub denumirea de ASUS ZenFone 4 (Z01K ZE554KL). Ce mi se pare evident este faptul ca ASUS ZenFone 4 este un mid-range puternic si foarte atragator prin design. Iar daca acest model impune o parere pozitiva, ma intreb cum va arata ASUS ZenFone 4 Pro, un terminal care va avea la bord cel mai puternic chipset din 2017, Qualcomm Snapdragon 835 octa-core.

ASUS ZenFone 4 (Z01K ZE554KL) va fi lansat oficial pe 19 august alaturi de ASUS ZenFone 4 Selfie, adica la aproape 3 luni distanta de la primul termen stabilit initial pentru lansarea lor.

Summary
Specificatiile tehnice ale ASUS ZenFone 4 conform bazei de date a GFXBench
Article Name
Specificatiile tehnice ale ASUS ZenFone 4 conform bazei de date a GFXBench
Description
Baza de date a site-ului GFXBench ne ofera o imagine clara asupra celor mai importante specificatii ale modelului ASUS ZenFone 4