Reviews

Specificatii ZTE Axon 10s Pro. Noul device are Android 10 la bord si procesor Snapdragon 865

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Cei de la ZTE au confirmat deja ca vor introduce in acest debut de an noul model ZTE Axon 10s Pro, flagship-ul despre care am mai scris si noi pe blog in ultima vreme. In linii mari vorbim de fapt despre o varianta de upgrade a modelului actual ZTE Axon 10 Pro 5G. Se zvoneste ca pretul de comercializare al acestui model nu va depasi suma de 450 de dolari.

Noul terminal de top al producatorului chinez a primit certificarea din partea agentiei TENAA si are numarul de model A2020. Totodata, aceasta certificare ne permite sa aruncam o privire peste toate specificatiile pe care le ascunde ZTE Axon 10s Pro. Ai mai jos, lista completa de specificatii tehnice confirmate de producatorul chinez pentru acest model de top:

6.47-inch (2340 x 1080 pixels) FHD+ OLED HDR Display
Snapdragon 865 (1 x 2.84GHz Kryo 585 Prime CPU + 3 x 2.42GHz Kryo 585 Performance CPUs + 4x 1.80GHz Kryo 585 Efficiency CPUs) 7nm Mobile Platform with Adreno 650 GPU
6GB / 8GB / 12GB LPDDR4x RAM with 128GB / 256GB / 512GB storage
Dual SIM (nano + nano)
Android 10.0 (Pie) with MiFavor 10
48MP rear camera, 8MP Ultra Wide Angle lens, 2MP depth sensor
20MP front camera
In-display fingerprint sensor
Dimensions: 159.2×73.4×7.9mm; Weight: 175g
5G SA/NSA, Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz and 5GHz) (wave2), Bluetooth 5 LE, GPS (L1 + L5 dual band), NFC, USB Type-C (GEN1)
4000mAh (typical) / 3900mAh (minimum) battery with fast charging

ZTE Axon 10s Pro 5G este de asteptat sa fie anuntat in perioada urmatoare. Sunt sanse bune sa-l vedem la editiile din acest an de la CES sau Mobile World Congress. Noul model are rama metalica si sticla de calitate, plus o grosime de doar 7.9 milimetri, ceea ce-l face sa se numere printre cele mai subtiri terminale de tip flagship cu tehnologie 5G la bord.

Pareri despre noul ZTE Axon 10s Pro 5G

Am testat multe modele de la ZTE in ultimii doi ani, iar in palmaresul personal am inclus un model ZTE Axon 7, care la acea vreme era flagship-ul companiei. Pot spune ca experienta cu gama Axon a fost mereu una placuta, dar ca singurele emotii reale le-am trait in ceea ce priveste partea de software. Nu stiu daca ZTE a rezolvat intre timp sau nu aceste probleme, dar la precedentele flagship-uri actualizarile de sistem pareau un dezastru. Ceva imi spune ca pentru acest model, lucrurile vor fi mult mai in regula. Din lista de specificatii de pe site-ul TENAA aflam ca ZTE Axon 10s Pro 5G va rula din fabrica Android 10, peste care (firesc) producatorul aplica MiFavor 10 o noua interfata, despre care sustine ZTE ca a rezolvat multe dintre bug-urile neplacute din trecut. Mi-ar placea sa fie asa.

–> Huse ZTE

Pe ZTE Axon 10s Pro 5G remarcam un ecran de 6.47-inch in diagonala, ecran OLED cu HDR Display si cu o rezolutie Full HD+ adica 2340 x 1080 pixeli. Se putea si mai bine? Probabil ca da, in contextul in care pe ZTE Axon 10s Pro 5G mi-ar fi placut un ecran chiar si mai performant. Se putea si mai rau? Da, daca tinem cont de cat a investit ZTE in ultimii ani la acest capitol, nu m-ar fi surprins deloc un downgrade si aici. Dar, una peste alta, lucrurile se prezinta bine la acest capitol si cred ca pe ZTE Axon 10s Pro 5G vom avea cam tot ceea ce ne trebuie cand vine vorba de claritate, calitate si luminozitate a ecranului.

Mergand mai departe, observam ca ZTE Axon 10s Pro 5G are la bord, superlativul pentru Android cand vine vorba despre procesoare. Asta e un lucru foarte bun! Asadar, ne vom baza pe Snapdragon 865 si a sa viteza maxima de 2.84 Ghz de pe primul nucleu Kryo 585 pe care il gasim pe un telefon al companiei! Este totodata primul chipset fabricat pe un proces de 7 nanometri pe care il va avea incorporat un telefon al companiei ZTE, semn ca producatorul chinez chiar a fost ambitios la acest capitol. Chipsetul Snapdragon 865 este insotit de placa video Adreno 650 GPU, iar la nivel de memorie, ZTE a ales sa foloseasca mai multe versiuni interesante.

Vom avea ZTE Axon 10s Pro 5G cu 6GB RAM la bord, dar si cu 8GB RAM si chiar si cu 12 GB RAM! Capacitatea nativa de stocare a datelor merge de la 128GB in versiunea de baza, la 256 GB si chiar pana la 512 GB. O suita curajoasa si atat de necesara chiar si pe un telefon al companiei ZTE. Modelul ZTE Axon 10s Pro 5G va fi dual SIM si va cantari doar 175 de grame. Device-ul va avea senzorul de amprente incorporat in ecran, asa cum se specula de altfel ca se va intampla. Si aceasta caracteristica este o premiera pentru compania din China.

In partea din fata, modelul ZTE Axon 10s Pro 5G vine cu o camera frontala puternica, de 20 de megapixeli. Pe spate, ZTE a optat pentru un triple camera, format dintr-un senzor principal de 48 de megapixeli, un al doilea senzor Ultra Wide Angle de 8 megapixeli si un al treilea senzor (de adancime) de 2 megapixeli.

Nu lipsesc si alte detalii de conectivitate de cel mai inalt nivel. Printre ele, NFC si Bluetooth 5 LE. Device-ul beneficiaza de tehnologie 5G, dar si de dual 4G VoLTE. Bateria sa are o capacitate de 4.000 de miliamperi si va beneficia la randu-i atat de o autonomie mare, cat si de posibilitatea de a se incarca rapid, prin tehnologia de fast charging a terminalului. Nu stim momentan cati W va atinge.

Acesta este noul ZTE Axon 10s Pro 5G. Cu alte detalii despre el vom reveni in perioada in care modelul va fi lansat oficial pe piata. Care este impresia ta despre noul varf de gama al companiei ZTE?