Stiri

Specificatii tehnice Snapdragon 215. Procesor entry level pentru telefoanele low cost

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Compania Qualcomm a oficializat noul procesor Snapdragon 215. Este vorba despre un chipset din zona entry level, dedicat de producătorul american telefoanelor de buget.

Specificații tehnice și păreri despre Snapdragon 215

Decizia celor de la Qualcomm suna putin ciudat. In contextul in care producatorul american avea deja seria Snapdragon 4XX, una excelenta pentru segmentul entry level, Qualcomm lanseaza acum un procesor inferior acestei game, dedicat aceliasi segment. Sau, cel putin teoretic, pentru ca este greu de crezut ca un procesor din seria Qualcomm Snapdragon 2XX va atrage atentia marilor producatori, chiar si pentru telefoanele lor de buget, in conditiile in care pot opta pentru un chipset din gama Snapdragon 4XX, la aproape aceleasi costuri.

Ce specificatii tehnice aduce Qualcomm Snapdragon 215? Ei bine, chipsetul poate sustine ecrane cu rezolutii de pana la 1560 x 720 pixeli, cu aspect 19.9:9. Nu e rau, ba chiar as spune ca din acest punct de vedere, procesorul este gata sa acopere o linie decenta a ecranelor rezervate telefoanelor de buget.

Totodata, Qualcomm Snapdragon 215 poate sustine telefoane cu doua camere foto si efecte bokeh, cu senzori de imagine de pana la 13 megapixeli si cu filmare la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. Asta imi aduce cumva aminte de perioada de acum 2-3 ani, in care astfel de detalii foto apartineanu zonei mid-range.

Snapdragon 215 sustine de asemenea telefoane care au acces la Wi-Fi ac, NFC, Android Pai, apeluri dual VoLTE si EVS. In plus, terminalele care vor beneficia de aportul acestui procesor vor beneficia si de tehnologia de incarcare rapida de la Qualcomm, dar din cate aflam este vorba despre o generatie mai veche, Quick Charge 1.0.

La bordul sau, Snapdragon 215 are patru nuclee Cortex A53, a caror viteza maxima ajunge la 1.3 Ghz. Placa video asociata cu acest procesor este Adreno 308, iar procesul de fabricatie al acestui chipset este unul pe 28 nanometri. Procesorul Snapdragon 215 asigura si suprot pentru Qualcomm X5, pentru stocare eMMC 4.5, memorie RAM DDR3 si LTE Cat 4.

Noul procesor va fi disponibil pe telefoane de buget. Probabil ca multi producatori din China se vor simti atrasi de idee, dar exista informatii ca si alte nume importante din industrie ar putea marsa la ideea de a include Snapdragon 215 in telefoanele lor. Personal ma indoiesc de asta, dar ramane de vazut.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Qualcomm
Product Name
Snapdragon 215