Stiri

Specificatii tehnice Samsung Galaxy A51. Noul model a ajuns in mediul online

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Samsung e gata sa introduca noul sau model midrange, Samsung Galaxy A51. Device-ul va fi anuntat in cadrul unui eveniment care va avea loc in Vietnam, in data de 12 decembrie si face parte din seria A. Randarile acestui telefon au iesit la suprafata in ultimele zile, iar compania nu s-a dat in laturi de la a promova device-ul in mediul online. Iata mai jos, lista de specificatii tehnice complete a noului model Samsung Galaxy A51

6.5-inch (2340 x 1080 pixels) Full HD+ Infinity-O Super AMOLED screen
Octa-Core (Quad 2.3GHz + Quad 1.7GHz) Exynos 9611 10nm processor with Mali-G72 GPU
4GB / 6GB RAM, 64GB / 128GB Storage, expandable up to 512GB via micro SD card
Android 9.0 (Pie) with Samsung One UI
Hybrid Dual SIM (nano + nano / microSD)
48MP rear camera with LED flash, f/2.0 aperture, 12MP ultra-wide angle camera with f/2.2 aperture, 5MP depth sensor with f/2.2 aperture, 5MP macro camera with f/2.4 aperture
32MP front camera with f/2.2 aperture
In-display fingerprint sensor
3.5mm audio jack, Dolby Atmos
Dimensions: 158.5 x 73.6 x 7.9mm ; Weight: 172g
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS, USB Type-C
4000mAh battery with 15W fast charging

Pareri si disponibilitate Samsung Galaxy A51

Noul model mid-range al gigantului sud-coreean va fi disponibil pe culorile alb (prism crush), negru (black), roz (pink) si albastru (blue). Vom stii cu exactitate pretul de achizitie al device-ului abia in perioada in care el va deveni oficial, anunta presa din Coreea de Sud.

In ceea ce priveste specificatiile tehnice, modelul Samsung Galaxy A51 este echipat cu un ecran de 6.5-inch in diagonala, de tip Infinity O Super AMOLED. Acesta are o rezolutie Full HD+ adica 2340 x 1080 pixeli.

Sub capota sa troneaza procesorul octa core Exynos 9611, un chipset fabricat pe un proces tehnologic de 10 nanometri. Detine patru nuclee de 2.3 Ghz si alte patru nuclee de 1.7 Ghz si este asociat cu placa video Mali G72 GPU.

La nivelul memoriei, noul Samsung Galaxy A51 vine cu 4GB RAM sau 6GB RAM in functie de versiunea aleasa. Capacitatea nativa de stocare a datelor ajunge la 64 GB sau 128GB, dar aceasta memorie nativa poate fi extinsa pana la 512 GB via microSD.

Samsung Galaxy A51 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, un sistem de operare peste care producatorul sud-coreean a aplicat interfata dezvoltata in house, Samsung One UI. Modelul este dual SIM (nano+nano/microSD) si are un sistem foto performant. Acesta este compus din patru senzori de imagine pe modulul principal! Primul dintre senzori are 48 de megapixeli si vine gata echipat cu LED Flash si apertura f/2.0. Al doilea senzor este ultra wide angle si are o rezolutie de 12 megapixeli. Al treilea senzor, de adancime, are 5 megapixeli si apertura f/2.2, in timp ce al patrulea senzor de imagine are tot 4 megapixeli si apertura f/2.4.

Frontal, device-ul Samsung Galaxy A51 este echipat cu o camera foto de 32 de megapixeli cu apertura f/2.2. Scannerul de amprente este integrat in ecran, iar in configuratia sa este inclusa si o mufa audio de 3.5 milimetri pentru casti. Partea audio este acoperita de puternicul Dolby Atmos. In materie de conectivitate, Samsung Galaxy A51 vine cu Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS si port USB Type-C. De remarcat si bateria imensa de 4.000 de miliamperi, o baterie echipata cu tehnologie de incarcare rapida la 15W.

La prima vedere device-ul pare un mid-range atractiv. Procesorul sau este unul puternic si capabil sa ofere performante bune la utilizarea day-by-day. Avem o baterie buna, cu capacitate mare si autonomie mai mult decat decenta si o configuratie interesanta in sectorul foto. Ok, poate ca instantaneele nu vor fi perfecte, dar Galaxy A51 promite la acest capitol o experienta de calitate. Ne place ecranul sau si tehnologia folosita de producatorul sud-coreean. Totodata, optiunile de conectivitate sunt moderne si mai mult decat oportune. Nici la nivelul memoriei device-ul nu dezamageste. Versiunea de baza are doar 4GB RAM, dar este o cantitate de RAMi suficienta, de care putem si trebuie sa tinem cont. Cealalalta versiune este mult mai puternica si probabil va fi putin mai scumpa. Nu in ultimul rand, remarcam faptul ca device-ul anuntat de Samsung pentru zona mid-range are o capacitate de stocare a datelor suficienta. Chiar si cei 64GB anuntati pentru versiunea de baza mi se par utili si necesari. Overall, o performanta care se anunta buna si cred ca exista sanse ca device-ul sa lase o impresie foarte buna si dincolo de granitele Asiei.

Cu mai multe informatii despre Samsung Galaxy A51 vom reveni si noi in perioada imediat urmatoare lansarii oficiale pe piata. Ramaneti alaturi de blog.catmobile.ro pentru cele mai proaspete stiri din lumea telefoanelor mobile.

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 1 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy A51