Reviews

Specificatii tehnice Nokia C1 Android Go Edition. De ce ai putea cumpara un astfel de telefon

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Poate ca in anul de gratie 2019, putina lume se mai gandeste la astfel de telefoane, dar suntem tot mai convinsi ca in peisajul tehnologic in care ne invartim, pare sa fie destul loc si pentru ele. De ce? Pentru ca exista oameni care nu sunt interesati de altceva decat de un device care le poate oferi siguranta unei convorbiri decente, si atat! Probabil ca asa au gandit si cei de la HMD Global care a lansat pe piata o noua versiune interesanta a modelului Nokia C1. Este vorba despre Nokia C1 Android Go Edition, un smartphone 3G, entry level, fara prea mari pretentii de a impresiona. Cu toate acestea, noul model este unul util pentru un anumit segment de clienti. Sa aruncam o privire peste specificatiile sale tehnice.

Nokia C1 specificatii tehnice

5.45-inch (480 x 960 pixels) FWVGA+ 18:9 display
1.3GHz quad-core processor
1GB RAM, 16GB internal storage, expandable memory up to 64GB with microSD
Android 9.0 (Pie) Go Edition
Single / Dual SIM
5MP auto focus rear camera with LED flash with f/2.4 aperture
5MP front camera with LED flash
3.5mm jack, FM Radio, Google Assistant Button
Dimensions: 147.6 x 71.4 x 8.7 mm; Weight: 155g
3G, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS, micro USB
2500mAh removable battery

Pret si disponibilitate Nokia C1 Android Go Edition

Acest model de telefon costa doar 59 de dolari. Normal, nu cred ca te asteptai ca un device care arata asa si are specificatiile de mai sus sa coste mai mult. Va fi disponibil in Orientul Mijlociu, Africa si Europa si ar urma sa fie accesibil clientilor pe culorile negru si rosu. Sincer, cand vezi un pret de 250 de lei (aproximativ) la un telefon mobil din 2019, e clar ca nu te gandesti ca acel telefon iti poate oferi prea multe. Si totusi, poate ca e bine sa gandesti asa, daca ai pe lista ta noul Nokia C1. Suntem surprinsi ca inca se fac astfel de terminale, si destul de convinsi ca Nokia vizeaza in mare parte piata africana prin lansarea acestei versiuni de C1.

Pareri despre Nokia C1 Android Go Edition

Fara potentialul de a te da pe spate prin performantele, aspectul sau pretul sau, Nokia C1 Android Go Edition este un telefon modest, care are un obiectiv cat se poate de concret. Modelul nu are caracteristicile necesare pentru a impresiona, iar designul pare unul menit sa ne intoarca in timp cu cativa ani. Totusi, Nokia C1 Android Go Edition are si argumentele sale pro.

Modelul este echipat cu un modest ecran FWVGA, care beneficiaza insa de un aspect modern in format 18:9. Display-ul are o diagonala de 5.45-inch si o rezolutie 960 x 480 pixeli. Conform listarii sale oficiale, Nokia C1 Android Go Edition este motorizat de un procesor quad-core de 1.3 Ghz, procesor care nu stim insa momentan de catre cine este produs.

La nivel de memorie, Nokia C1 Android Go Edition merge pe varianta cea mai simpla. Device-ul este echipat cu 1GB dedicat memoriei RAM si cu 64GB pentru stocarea de date. Beneficiaza in schimb de slot microSD pentru extinderea memoriei native, dar sincer nu vad de ce cineva care si-ar cumpara un astfel de terminal ar vrea sa-i mai extinda memoria nativa. Mai degraba, esti tentat sa cumperi acest telefon pentru o experienta cat mai safe si cat mai aproape de nivelul basic, iar daca tinem cont de pretul terminalului, nu vad sensul de a plati pentru un card extern de memorie o suma destul de importanta, care se poate chiar apropia de pretul final al terminalului. Pur si simplu,nu are sens. E bine ca aceasta optiune exista, dar este putin probabil ca cineva sa se foloseasca de ea in opinia mea.

Mergem insa mai departe si aflam ca Nokia C1 Android Go Edition ruleaza din fabrica o versiune de Android 9, denumita Go Edition. Am mai spus-o si o repet, cred ca acest sistem de operare a fost dezvoltat de Google in special pentru tarile mai putin dezvoltate. Un telefon low-cost, capabil sa ofere o experienta decenta pe partea de software poate avea avantajele sale. Aceste dispozitive ieftine scapa de multe dintre optimizarile pe care le face Google, folosesc mult mai putina memorie RAM si evident, mult mai putin spatiu de stocare nativ. In contextul in care insa pe piata gasim telefoane cu 2GB sau chiar 3GB RAM la preturi de aproximativ 100 de dolari (deci cuma dublu fata de Nokia C1) nu prea inteleg de ce compania finlandeza ar insista sa mai „arunce” pe piata astfel de device-uri. Dar hey, fiecare cu politica sa, nu-i asa?

Sa ne intoarcem la ceea ce poate oferi acest Nokia C1 Android Go Edition. Despre el mai aflam ca este un terminal single sau dual sim (in functie de cazuri) si ca are o greutate de doar 155 de grame. Inaltimea sa ajunge la 147.6 milimetri, iar grosimea sa ajunge la 8.7 milimetri. Compartimentul foto este acoperit de un senzor frontal de 5 megapixeli, cu LED Flash incorporat, dar si de un senzor principal de 5 megapixeli (pe spate) cu LED Flash si apertura f/2.4.

Modelul Nokia C1 Android Go Edition are mufa audio pentru casti de 3.5 milimetri la bord, vine cu functia Radio FM si cu butonul Google Assistant incorporat. Este un device 3G si are acces la conectivitate WiFi 802.11 b/g/n. Isi incarca bateria de 2.500 de miliamperi prin portul clasic microUSB, iar tehnologia bluetooth este de generatie v4.2. De remarcat ca bateria acestui terminal este una de tip removable, adica se poate scoate si chiar inlocui. Ceea ce trebuie sa recunoastem, vedem tot mai rar pe piata in acest moment.

Asa se prezinta noul Nokia C1 Android Go Edition. Nu stim daca va ajunge cu siguranta si in Romania, dar daca dati peste el, il puteti lua in calcul daca, repet, nu sunteti interesati deloc de performanta si aveti nevoie de o investitie sigura intr-un telefon foarte ieftin, care va poate ajuta sa purtati convorbirile de care aveti nevoie. Nu mi se pare o varianta pentru browsing, cu atat mai putin pentru gaming. Aceste optiuni depasesc nivelul de performanta al device-ului, in ciuda promisiunilor facute de HMD Global si a sistemului Go Edition de la bordul telefonului.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia C1