Stiri

Specificatii tehnice Nokia 9 PureView. Telefonul cu 5 camere foto pe spate

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Va scriam pe finalul anului trecut ca Nokia 9 ar urma sa fie primul telefon din lume cu 5 camere foto pe spate. A fost un detaliu care s-a confirmat apoi, cu mentiunea ca device-ul va purta denumirea de Nokia 9 PureView. Mai nou, dincolo de specificatiile spectaculoase ale camerelor sale foto, viitorul flagship al Nokia a devenit si mai „cunoscut” pentru media online internationala. Primele specificatii tehnice Nokia 9 PureView concrete au iesit la suprafata!

Specificatii Nokia 9 PureView

Facem precizarea ca toate caracteristicile de mai jos sunt momentan rodul speculatiilor. Compania finlandeza nu a confirmat oficial niciuna dintre ele. E drept, nici nu vad de ce ar fi facut-o. Nokia 9 PureView se anunta un super smartphone si, de regula, despre super telefoane e bine sa se scrie cat mai mult. Face bine la hype-ul din jurul lor, precum si la brand.

Nokia stie sa-si joace de regula bine cartile pe acest sector, iar de cand a fost preluata de HMD Global, nimic nu mai e lasat la voia intamplarii. Revenind insa la Nokia 9 PureView, aflam ca device-ul ar urma sa aiba un ecran AMOLED de 5.99-inch in diagonala, cu rezolutie Quad HD + si aspect modern, in format 18:9. Peste acest ecran, Nokia 9 PureView va avea sticla Corning Gorilla Glass, iar presa chineza sustine ca telefonul va fi inclusiv certificat IP68 (protectie impotriva apei si prafului).

Nokia 9 (2)

Flagship-ul Nokia va rula o versiune STOCK de Android 9.0 Pie (una dintre putinele informatii care se confirma in cam toate sursele de presa), iar sub capota sa se va afla, probabil cel mai puternic procesor pentru Android de anul trecut, Snapdragon 845.

Procesorul nu este asadar noul Snapdragon 855 asa cum se astepta mai toata lumea, dar cred ca nimeni nu se poate plange de performanta Snpadragon 845. Decat daca vrea neaparat ceva mai nou pe un flagship, caz in care era probabil loc pentru noul chipset. 2.8GHZ este viteza maxima a acestui procesor, pe care Nokia il cupleaza cu acceleratorul grafic Adreno 630 GPU si cu o memorie RAM de 4GB, cel putin in versiunea standard. Capacitatea nativa de stocare a datelor este de 128 GB.

Nokia 9 PureView va fi dual SIM si va fi echipat cu functii moderne ca A-GPS, GPS, GLONASS, cititor de amprente integrat in ecran, port USB Tip C, Wi Fi, dual band, Wi-Fi direct, blutooth 5.0 si NFC.

Daca bateria telefonului va fi una super puternica (4150 mAh, incarcare rapida Quick Charge si incarcare wireless), ei bine partea cea mai spectaculoasa de pe Nokia 9 PureView este compartimentul foto. Aici vom avea 5 senzori pe spate cu rezolutii de 16MP, 16MP, 8MP, 5MP si 5MP, dar si posibilitatea de a filma la rezolutie 4K. Camera frontala a terminalului va avea o rezolutie de 12MP si va fi echipata cu tehnologie AI.

Asadar, Nokia 9 PureView are toate ingredientele pentru a se transforma intr-un terminal super atractiv. E drept, are si cateva scapari, inclusiv includerea unui procesor de anul trecut sau memoria de doar 4GB RAM. Sper ca zvonurile care sustin ca device-ul va costa peste 700 de euro sa nu fie reale. La un pret mai mic si mai decent, terminalul devine interesant. Daca Nokia si HMD GLOBAL stiu sa-l „imbrace” corespunzator dupa lansare, se poate ca Nokia 9 PureView sa fie un real succes. Altfel, daca pretul va fi asa de mare cum se vehiculeaza, nu cred ca telefonul se va vine foarte bine.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 9 PureView