Stiri

Specificatii tehnice Nokia 8.1. Cand apare noul smartphone de la HMD Global

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Nokia 8.1 este primul telefon important care va primi ”unda verde” în decembrie. Noul device al companiei HMD Global, reprezentanta legala a brandului Nokia inseamna de fapt versiunea globala a modelului Nokia X7, dar va avea la bord Android 9.0 Pie preinstalat. Asa cum stiti, Nokia X7, varianta pentru China, are la bord doar Android 8.1 Oreo. Din informatiile pe care le ofera site-ul fonearena.com, noul model Nokia 8.1 va avea ca pret de pornire suma de 400 de dolari.

Specificatii tehnice Nokia 8.1

Noul smartphone lansat pe filiera HMD global va avea un ecran de 6.18 inch in diagonala, cu o rezolutie 2246 x 1080 pixeli. Aspectul acestui display care echipeaza Nokia 8.1 este unul modern (18.7:9), iar rata de contrast este foarte buna (1500:1). Ecranul noului handset primeste protectie Corning Gorilla Glass 3 si este compatibil HDR10. De precizat ca Nokia 8.1 va avea decupaj! Unul destul de mare, in stil iPhone X.

Sub capota sa, vom gasi procesorul Snapdragon 710 de la Qualcomm, un octa-core impresionant pentru zona mid-range, care primeste si sprijinul puternicului accelerator grafic, Adreno 616 GPU. Platforma va functiona cu o memorie RAM de 4GB si cu 64 GB pentru stocarea de date, dar HMD Global va scoate pe piata si o versiune de 6GB RAM cu 128 GB pentru stocarea de date. Telefonul Nokia 8.1 este dual SIM si permite extinderea memoriei native pana la 400 GB.

Asa cum precizam si anterior, device-ul primeste din fabrica sistemul de operare Android 9.0 Pie, cea mai noua versiune de la Google. Nu lipseste din configuratia sa, portul USB Tip C, optiunea NFC, scannerul clasic de amprente, dar si mufa audio de 3.5 mm pentru casti. Nokia 8.1 beneficiaza de viteze 4G de pana la 300 Mbps in download si de 50Mpbs in upload. Terminalul este echiapt cu Wi-fi Dual Band si cu tehnologie bluetooth de ultima generatie (v5.0).

Nokia 8.1

Nokia 8.1

Acumulatorul acestui telefon are o capacitate de 3.400 de miliamperi. Firesc, ne-am fi asteptat la o baterie ceva mai mare tinand cont de diagonala ecranului, dar cred ca Nokia a demonstrat deja ca stie ce face cand vine vorba de acest capitol. Cert este ca acumulatorul lui Nokia 8.1 beneficiaza de incarcare rapida la 18W/9V si 2A. Terminalul se bazeaza pe o camera foto principala duala cu senzori de imagine de 12 megapixeli (apertura f/1.8) si 13 megapixeli (apertura f/2.4). Avem stabilizare optica de imaginge, lentile Zeiss si o camera frontala impresionanta de 20 de megapixeli, cu apertura f/2.0.

Nokia 8.1 cantareste 178 de grame si are o grosime de 7.97 milimetri. Fara indoiala este un super telefon din zona mid-range pe care abia asteptam sa-l testam si noi la CatMobile. Nu uita sa verifici oferta noastra de huse Nokia pentru orice telefon al acestui mare producator.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 8,1
Price
$ 400