Reviews

Specificatii tehnice Meizu C9. Telefon de buget cu tehnologie 4G VoLTE, Android pur, dar cu aspect invechit

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Meizu nu s-a sfiit in acest an sa vina cu telefoane puternice atat in sectorul mid-range cat si in cel upper mid-range. Dispozitivele producatorului chinez din 2018 au design modern si configuratii bune sau chiar foate bune, iar exemplele Meizu 16X sau Meizu X8 servesc drept marturie.

Cum insa, producatorul decide sa se intoarca in timp si lanseaza modestul Meizu C9 pe finalul aceluiasi an. Un telefon de buget veti spune si nu gresiti cu nimic. Doar ca in moment ce scriu aceste randuri am senzatia ca ne pregatim sa discutam despre un telefon pe care un producator din China il lanseaza in 2015.

Nu este asa, pentru ca Meizu C9 ascunde si detalii de buna calitate, dar cel putin la nivelul aspectului, device-ul este departe de ceea ce se doreste in acest an, chiar si de la un device de buget.

Specificatii tehnice Meizu C9, pareri si imagini

Noul dispozitiv de la Meizu are un mare avantaj, care merita luat in calcul: versiunea sa de Android este curata. Producatorul nu a pus FlymeOS pe Meizu C9, ci a preferat un device cu Android pur, curat. Este vorba despre Oreo v8.0 care se transforma brusc intr-unul dintre atuurile acestui device.

Meizu C9 (1)

5.45-inch are diagonala display-ului Meizu C9, un ecran care este imbracat in sticla curbata 2.5D si care are o rata de contrast de 1000:1. Rezolutia este 1400 x 720 pixeli, iar marginile display-ului sunt neasteptat de groase, atat in lateral (unde sunt vizibile) cat si in partea de sus si in partea de jos. Sub capota, Meizu a ales un procesor quad-core de 1.3 Ghz, pe care l-a cuplat cu acceleratorul grafic Mali T720 GPU. Nu este un procesor atat de vechi, dar cu siguranta nu este unul care poate duce nivelul de gaming catre o experienta placuta. De multitasking nu ne legam, pentru ca suntem convinsi ca acest device va tolera operatiunile usoare. 2GB RAM a dedicat Meizu memoriei telefonului, careia i se adauga 16GB pentru stocarea de date.

Meizu C9 (4)

Producatorul a inclus un slot dedicat pentru carduri de memorie microSD, care permit extinderea memoriei flash pana la 128 GB. Meizu C9 este dual SIM, cantareste doar 140 de grame (este un telefon foarte usor) si are o grosime de 8.5 milimetri (nu este foarte gros). Inaltimea sa ajunge la 146.4 milimetri, iar latimea la 70 de milimetri.

3.000 de miliamperi este capacitatea bateriei sale, in timp ce dotarile foto sunt clasice pentru zona de buget. Avem 13 megapixeli pe senzorul principal al device-ului, plus LED Flash si o apertura f/2.2. Frontal, Meizu C9 are o camera de 8 megapixeli cu apertura f/2.2 si tehnologie de deblocare faciala.

Meizu C9 (2)

Conform presei din China, modestul terminal de la Meizu va putea fi achizitionat pe doar doua culori: auriu si negru. Pentru inceput, Meizu C9 va fi disponibil in exclusivitate pe site-ul Amazon.in.

 

In Filipine, device-ul costa 96 de dolari, adica undeva sub 400 de lei.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Meizu
Product Name
Meizu C9
Price
$ 96