Stiri

Specificatii tehnice Asus ROG Phone 5. Super smartphone cu procesor Snapdragon 888 la bord

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

La inceputul acestei luni este programata lansarea oficiala a modelului Asus ROG Phone 5. Inainte de aceasta lansare, super smartphone-ul pe care il lanseaza Asus in seria ROG, a facut o vizita pe site-ul Geekbench, prilej cu care s-au aflat deja cele mai importante specificatii ale modelului.

Specificatii tehnice Asus ROG Phone 5

Platforma de benchmarking GeekBench ofera detalii importante despre noul model de telefon Asus ROG Phone 5. Cele mai importante specificatii tehnice ale acestui device au fost vazute in baza de date a site-ului citat, astfel ca ne putem face o prima impresie despre ceea ce va propune Asus ROG Phone 5.

Potrivit listarii, Asus ROG Phone 5 va fi propulsat spre performanta de procesorul Qualcomm Snapdragon 888. Noul procesor promite performante interesante, si chiar cateva imbunatatiri fata de generatia anterioara.

In fapt, Qualcomm anunta ca nivelul de performanta general al chipset-ului Snapdragon 888 creste cu 25% fata de predecesorul sau si cu un procent de 35% la nivel de performanta grafica. In plus, partea de AI a fost upgradata semnificativ, detaliu care transforma Snapdragon 888 intr-unul dintre cele mai puternice procesoare din industrie in acest moment. Este pentru prima data cand Qualcomm folosește 3 nuclee diferite intr-un singur chipset. Procesorul Kryo 680 este format dintr-un nucleu CPU Cortex-X1 tactat la 2,84 Ghz, sub care se află cele 3 nuclee Cortex A78 tactate la maximum 2,4 Ghz și, în cele din urmă, cele 4 nuclee Cortex-A55 de putere redusă, care sunt tactate la 1,8 GHz, permițând o performanță generală mai bună cu 25%, exact asa cum anunta producatorul nord-american.

Potrivit sursei citate, smartphone-ul premium al companiei Asus va beneficia de cel mai nou sistem de operare de la Google, Android 11.

Se pare ca in testele de pe site-ul GeekBench, device-ul s-a descurcat foarte bine. Astfel, in testul single core, Asus ROG Phone 5 a bifat 1113 puncte, in timp ce in testul multi core, acelasi device a bifat un scor de 3.468 de puncte.

Din alte informatii, stim deja ca Asus ROG Phone 5 se va baza pe un ecran HD Plus Oled cu rezolutie 2400 x 1080 pixeli si aspect 20:9 cu rata de refresh 144 Hz. In sectorul foto, senzorul principal al device-ului are 64 de megapixeli si vine cu alti doi senzori in combinatie, de 16 megapixeli respectiv 8 megapixeli (telephoto sensor). Pentru selfie-uri si video calling, noul model Asus ROG Phone 5 are 32 de megapixeli pe senzorul frontal de imagine.

Potrivit altor surse, Asus ROG Phone 5 se va baza pe o baterie de 6.000 de miliamperi (2×3000 mAh ) si beneficiaza de certificare 3C care dezvaluie incarcare rapida la 65 W. De asemenea, device-ul va avea scanner de amprente si o grosime de 10.29 milimetri. Inaltimea telefonului ajunge la 172.834 de milimetri, iar latimea la 77.25 milimetri. Se pare ca device-ul va fi disponibil inclusiv intr-o versiune de 16GB RAM, dar si in versiune standar de 8GB RAM. Cu alte detalii despre Asus ROG Phone 5 vom reveni si noi dupa lansarea oficiala a modelului

Pana la lansarea oficială a acestui model, iti recomandam un alt smartphone interesant dar din zona mid-range. Este vorba despre un mid-range care a fost pana acum foarte bine vandut in Romania si nu numai. Asadar, daca esti interesant de un smartphone mid-range mai bine cotat, recomandarea noastra merge spre Telefon mobil Samsung Galaxy A51, Dual SIM, 128GB, 4GB RAM, 4G, Prism Black pe care il poti achizitiona acum de pe eMag, la super reducere. Device-ul te va costa in aceasta perioada cu 23% mai putini bani. Adica vei plati pentru el 1.299 de lei, in loc de 1.699 de lei cat costa el initial.

Etichete:

Asus ROG Phone 5