Reviews

Specificatii si pareri ZTE Axon 10s. Primul telefon cu procesor Snapdragon 865

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Odata cu creșterea concurentei pe piata smartphone-urilor, fiecare brand incearca sa vina cu ceva in plus sau, dupa caz, să devină primul în industrie, cand vine vorba de un anumit criteriu sau o noua aparitie. Ei bine, asta face si ZTE, un brand din China care pare ca a intrat intr-un con de umbra in ultimii ani.

Producătorul chinez de smartphone-uri a procedat intocmai si a adus pe piata primul telefon cu procesorul Snapdragon 865 de la Qualcomm. ZTE a anunțat recent primul smartphone cu Snapdragon 865 și a bătut alte branduri de pe piață. Mai mult, ZTE Axon 10s nu numai că devine primul dispozitiv lansat cu cel mai recent chipset al Qualcomm, dar este și primul care utilizează memoria RAM LPDDR5. Avem mai multe detalii despre el, in cele ce urmeaza.

Va reamintim ca producatorul chinez a lansat pe piata si modelul ZTE Axon 10s Pro, un device despre care gasiti mai multe detalii pe blogul nostru.

Specificatii tehnice si pareri despre ZTE Axon 10s. Primul telefon cu procesor Snapdragon 865

Atunci cand ai probleme la nivel de vanzari, iar brandul te ajuta cat de cat, faci tot posibilul sa iesi din impas printr-un anunt spectaculos care sa trimita toata atentia asupra ta. Cumva, brandul ZTE din China a reusit sa faca asta, iar noul model ZTE Axon 10s este primul smartphone din lume care devine oficial si care incorporeaza atat procesorul Snapdragon 865 de la Qualcomm, cat si o memorie LPDDR5 RAM.

ZTE a anuntat modelul Axon 10S, un device care are un ecran curbat de 6.47 inch cu rezolutie Full HD+. In partea sa de sus apare nelipsitul waterdrop notch, cel care gazduiese totodata si camera selfie a device-ului. Asa cum am tot precizat mai sus, acesta este primul telefon din lume care foloseste noul chipset Qualcomm Snapdragon 865, cuplat cu o memorie RAM de 12GB. Asadar, ne vom baza pe Snapdragon 865 si a sa viteza maxima de 2.84 Ghz de pe primul nucleu Kryo 585 pe care il gasim pe un telefon al companiei! Este totodata primul chipset fabricat pe un proces de 7 nanometri pe care il va avea incorporat un telefon al companiei ZTE, semn ca producatorul chinez chiar a fost ambitios la acest capitol.

Chipsetul Snapdragon 865 este insotit de placa video Adreno 650 GPU, care are o viteza cu pana la 25% mai buna la nivel de performanta comparativ cu generatiile anterioare. Procesorul este capabil sa functioneze cu viteze crescute de pana la 2 gigapixeli pe secunda si poate filma la rezolutie 8K cu 30 de cadre pe secunda. Qualcomm Snapdragon 865 este succesorul oficial al modelelor Snapdragon 855 si Snapdragon 855 Plus, chipset-uri care au fost introduse anul trecut sau inceputul acestui an. Indiscutabil, acest chipset este punctul cel mai atractiv din configuratia device-ului, care oricum nu este una deloc rea. Spre exemplu, noul device va suporta conectivitate 5G, dar si cea mai noua versiune de Wi-Fi, 6. Senzorul de amprente este optic si inclus in display, iar sistemul de deblocare faciala este prezent, urmand a usura misiunea utilizatorului spre securitatea dispozitivului.

La nivel de stocare date, ZTE Axon 10s va beneficia de 256 GB cu UFS 3.0. Pe partea din spate, terminalul are un setup triple camera, cu un senzor principal de 48 de megapixeli. Al doilea senzor, telephoto, are 8 megapixeli, in timp ce al treilea este ultra wide si are 20 de megapixeli. Decupajul din partea superioara fata a ecranului gazduiese, asa cum precizam si mai sus, camera pentru selfie-uri, care are o rezolutie de 20 de megapixeli.

ZTE Axon 10s vine cu Android 10 din fabrica, peste care (din pacate as putea spune), producatorul a aplicat interfata MiFavour 10. Nu sunt un fan al interfatei dezvoltate de ZTE, care chiar daca s-a imbunatatit semnificativ in ultimii ani, nu ma da nici acum pe spate. Pare departe de ceea MIUI, cel putin din punctul meu de vedere.

Mai avem o veste buna pentru dumneavoastra. ZTE Axon 10s, primul smartphone cu procesor Snapdragon 865 la bord, are o baterie de 4.000 de miliamperi, cu suport pentru incarcare rapida de la Qualcomm. Este vorba despre Quick Charge 4+ a carui viteza este deja bine cunoscuta si bine venita.

Din pacate, smartphone-ul premiul al celor de la ZTE este privat de mufa audio de 3.5 milimetri, dar terminalul primeste o bila alba pentru sistemul de difuzoare stereo, care suntem convinsi ca si de aceasta data este la cel mai inalt nivel. Deocamdată, nu există nicio informație despre disponibilitatea device-ului si nici despre pretul sau de achizitie. Te interesează acest telefon? Te gandesti sa-l cumperi? Ti-a lasat el o parere buna? Da-ne un semn in rubrica de comentarii de mai jos si ramai alaturi de blog.catmobile.ro pentru cele mai nou informatii din lumea telefoanelor mobile si nu numai.

Etichete:

ZTE ZTE Axon 10s
Summary
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
ZTE
Product Name
ZTE Axon 10s