Stiri

Specificații detaliate Poco X4 GT și Poco F4 5G

Home  »  Stiri

Florin Codreanu

acum 12 luni

Poco se pregătește să ”arunce” pe piață două noi modele de smartphone. Este vorba despre Poco X4 GT și de Poco F4 5G. Dintre cele două, Poco X4 GT ar putea avea o baterie uriașă de 5.080 miliamperi. Se pare că cele două terminale vor fi lansate pe 23 iunie și vor fi disponibile la nivel global. Unul dintre cele două telefoane, modelul Poco F4 5G a fost deja confirmat cu procesor Snapdragon 870 de la Qualcomm. Haideți să vedem cu ce specificații tehnice ne așteaptă Poco X4 GT și Poco F4 5G. Toate detaliile, mai jos.

Specificații detaliate Poco X4 GT și Poco F4 5G

Poco va lansa două telefoane noi pentru piețele globale, adică modelele Poco X4 GT și Poco F4 5G.

Știm deja că cele două terminale vor avea procesoare de la Qualcomm (Snapdragon 870 în cazul Poco F4 5G) și MediaTek (Dimensity 8100 în cazul Poco X4 GT). În ceea ce privește restul specificațiilor, discutăm în cele ce urmează.

Poco F4 5G

Potrivit WinFuture.de, Poco F4 5G va avea un afișaj de tip AMOLED, cu o diagonală de 6.67 inch și o rezoluție Full HD+. Acest ecran va beneficia de o rată de reîmprospătare de 120 Hz și va avea 1.300 de niți în zona de luminozitate.

Sursa citată mai scrie că Poco F4 5G va beneficia de protecție Corning Gorilla Glass pe ecranul său, protecție de cea mai nouă generație.

Așa cum vă anunțam și mai sus, device-ul va beneficia de aportul unui procesor de tip Snapdragon 870 de la Qualcomm, un procesor bun și eficient pentru zona mid-range.

Poco F4 5G va avea o memorie RAM de 8GB și 256 de GB dedicați stocării de date. Asta cel puțin în Europa, pentru că pe alte piețe, informațiile sunt mai puține.

În zona foto, modelul de la Poco va beneficia de un setup de tip triple camera, în care se remarcă senzorul principal de 64 de megapixeli cu deschidere f/1.79. Avem alte două camere de 8 megapixeli cu deschidere f/2.2, respectiv 2 megapixeli cu deschidere f/2.4. Camera de 8 megapixeli este una cu unghi ultra-larg, în timp ce a treia cameră este de tip macro.

Pentru selfie-uri și sesiuni de videocalling, Poco F4 5G se bazează pe o cameră frontală de 20 de megapixeli, care de asemenea va avea o deschidere f/2.4.

Telefonul ar urma să împacheteze o baterie de 4.500 de miliamperi, baterie care acceptă încărcare rapidă la 67W. Alte caracteristici pentru Poco F4 5G includ dual-sim 5G, opțiuni precum NFC, bluetooth 5.3, Wi-Fi Dual Band, GPS și un port USB de tip C pentru încarcarea bateriei. Noul telefon de la Poco va rula pe Poco UI bazat pe Android 12.

Poco X4 GT

În ceea ce-l privește pe Poco X4 GT, acesta se va baza pe un panou LCD de 6.6-inch, care acceptă o rezoluție Full HD+ de 1080 x 2400. Ecranul va avea, de asemenea, o rată de împrospătare de până la 120 Hz, dar și o luminozitate de 650 de niți. La fel ca și modelul de mai sus, ecranul lui Poco X4 GT va fi protejat de sticlă Corning Gorilla Glass 5.

Așa cum vă anunțam, Poco X4 GT va fi alimentat de un procesor Mediatek Dimensity 8100, care va fi asociat cu 8GB RAM și 256 GB stocare date.

Poco X4 GT va rula pe Poco UI bazat pe Android 12 și va avea un setup triple camera, cu o cameră principală de 64 de megapixeli, o a doua cameră cu unghi ultra-larg de 8 megapixeli și o alta de 2 megapixeli pentru imagini macro. Frontal, Poco X4 GT beneficiază de aportul unui senzor de imagine de 20 de megapixeli.

Un argument important pentru Poco X4 GT este bateria sa de 5.080 de miliamperi. Aceasta are suport de încărcare rapidă de 67W!

Între opțiunile de conectivitate pe care le vei descoperi pe modelul Poco X4 GT enumerăm: Dual SIM 5G, NFC, Bluetooth 5.3, Wi-Fi dual-band, GPS, mufă pentru căști de 3.5 milimetri și un port USB-C pentru încărcarea bateriei.